Τοπικές Ειδήσεις

Μίκα Ιατρίδη: «Μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ και βελτιώσαμε τη ρύθμιση των 120 δόσεων. Ότι είπαμε προεκλογικά, ισχύει και μετά τις εκλογές».

«Η κατάθεση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου της κυβέρνησης δείχνει ότι όσα είπαμε προεκλογικά ισχύουν και μετά τις εκλογές» τόνισε η Μίκα Ιατρίδη στην ομιλία της στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στη συζήτηση του σχεδίου νόμου που αφορά στη μείωση του ΕΝΦΙΑ και στη βελτίωση της ρύθμισης για τις 120 δόσεις.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση εκπληρώνει τις υποσχέσεις της προς τον ελληνικό λαό και ότι με τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ ωφελούνται σχεδόν δυο εκατομμύρια συμπολίτες.

Περαιτέρω, σημείωσε η Μίκα Ιατρίδη, «η μείωση του ΕΝΦΙΑ γίνεται με σεβασμό και κατά τη γνώμη μου, με δίκαιο τρόπο, μια και η ποσοστιαία ελάφρυνση είναι κλιμακωτή, γεγονός που ευνοεί τους πιο αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας και τη μεσαία τάξη».

Σε σχέση με τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις, η βουλευτής Δωδεκανήσου σημείωσε ότι υπάρχει, πλέον, μεγαλύτερη ευελιξία για το ύψος της δόσης και τη δυνατότητα αποπληρωμής, ενώ, τόνισε, ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι για όσους εντάσσονται και τηρούν τη ρύθμιση, αναστέλλονται οι κατασχέσεις και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Με την ολοκλήρωση και τη συζήτησης του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε ότι:

«Έγινε ένα πρώτο και σημαντικό βήμα για τον περιορισμό των φορολογικών βαρών και, μάλιστα, στον ΕΝΦΙΑ το βήμα αυτό γίνεται πιο γρήγορα από ότι είχαμε πει. Η παρούσα κυβέρνηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα προχωρήσει και σε περισσότερες ρυθμίσεις για την μείωση της φορολογίας και την εφαρμογή αποτελεσματικών πολιτικών για την ανάπτυξη της χώρας και της ευημερίας όλων των πολιτών της».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου