Ειδήσεις

EΚΠΟΙΖΩ: Οι ανώτατες τιμές προϊόντων σε κυλικεία

Στα κυλικεία που λειτουργούν σε εξειδικευμένους χώρους ισχύουν καθορισμένες ανώτατες τιμές σε ορισμένα προϊόντα, με βάση απόφαση της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας, όπως υπενθυμίζει η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής.

Οι χώροι που ισχύουν οι καθορισμένες τιμές είναι: αεροδρόμια, κινηματογράφοι, θέατρα, οργανωμένες παραλίες με εισιτήριο, σταθμοί υπεραστικών λεωφορείων, νοσοκομεία, κλινικές, αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία, επιβατικά Πλοία, τρένα, αθλητικοί χώροι, δικαστήρια, ευαγή ιδρύματα (π.χ. γηροκομεία, ορφανοτροφεία) και ΑΕΙ, ΤΕΙ και λοιπές σχολές.

Τα κυλικεία που βρίσκονται στους παραπάνω χώρους υποχρεούνται να παρέχουν τα παρακάτω είδη σε καθορισμένες ανώτατες τιμές και να έχουν αναρτήσει σε εμφανές μέρος τον τιμοκατάλογο:

♦ Εμφιαλωμένο νερό 0.50 ml, (εγχώριο ή μη, εντός ή εκτός ψυγείου) 0,35 ευρώ

♦ Τοστ με ζαμπόν και τυρί ή σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί (ψημένο ή άψητο) 1,45 ευρώ

♦ Τοστ με τυρί ή σάντουιτς με τυρί, (ψημένο ή άψητο) 1,25 ευρώ

♦ Καφές ελληνικός μονός 1,20 ευρώ

♦ Καφές γαλλικός φίλτρου μονός 1,30 ευρώ

♦ Καφές εσπρέσο μονός, (ζεστός ή κρύος) 1,45 ευρώ

♦ Καφές στιγμιαίος μονός – τύπου φραπέ κ.λπ. (ζεστός ή κρύος) 1,30 ευρώ

♦ Τσάι (ζεστό ή κρύο) 1,30 ευρώ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου