Τακτική θα είναι στο εξής η επιχορήγηση του Κυνοκομείου από το Δήμο Ρόδου.
Τη δέσμευση αυτή εξασφάλισαν από το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Νίκο Τσουκαλά, η πρόεδρος του Συλλόγου «Φιλοζωική» κ. Α Σταματίου και το μέλος κ. Μαρτίνος Κανελλάκης.
«Βρέθηκε λύση στο πρόβλημα που είχε ανακύψει με την επιχορήγηση της δομής χάρη στην παρέμβαση του αντιδημάρχου κ. Νίκου Τσουκαλά. Θα καταβάλλονται τα χρήματα για τη μισθοδοσία των πέντε ατόμων που εργάζονται στο δημοτικό κυνοκομείο κάθε δύο μήνες. Κατατέθηκε πρόταση και για την ασφάλιση των εργαζόμενων προκειμένου να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη», δήλωσε η κ. Σταματίου.
Σε ερώτηση σχετικά με την κατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κυνοκομείου, η κ. Σταματίου δήλωσε:
«Πρέπει να γίνουν επισκευές στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Κυνοκομείου. Χρειάζονται και άλλοι χώροι για να φιλοξενηθούν περισσότερα ζώα. Όταν δοθεί η άδεια λειτουργίας θα γίνει και η επέκταση που ζητάμε».
Στην πρόταση που κατέθεσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Σάββας Διακοσταματίου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν τους εργαζόμενους του κυνοκομείου, αναφέρθηκε ο κ. Μαρτίνος Κανελλάκης.
«Συζητήσαμε για την επιχορήγηση του Κυνοκομείου από το Δήμο Ρόδου. Προτάθηκε από τον αντιδήμαρχο κ. Σάββα Διακοσταματίου να δημιουργηθεί μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση στην οποία θα ενταχθούν οι εργαζόμενοι της συγκεκριμένης δομής. ‘Έτσι θα λυθούν προβλήματα σχετικά με την ασφάλιση του προσωπικού», δήλωσε ο κ. Κανελλάκης.
Στο Δημοτικό Κυνοκομείο φιλοξενούνται 350 σκυλιά. Στις εγκαταστάσεις, που λειτουργούν στην Καλλιθέα, φιλοξενούνται 160 γάτες.
Σε ερώτηση σχετικά με την έλλειψη τροφής για τα ζώα η κ. Σταματίου δήλωσε πως τώρα που είναι καλοκαίρι δίνονται λύσεις.
«Τώρα που είναι καλοκαίρι οι ξένοι επισκέπτες φέρνουν τροφή για τα ζώα. Χρειάζονται όμως και φάρμακα», δήλωσε η κ. Σταματίου .
Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει 3.500 στειρώσεις σε ζώα από τους κτηνιάτρους που στηρίζουν το Σύλλογο «Φιλοζωική».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ