Ο ΡΣΦΠ Τελχινίς έχει ήδη ξεκινήσει τις προπονήσεις των αθλητριών και αθλητών του μπιτς βόλεϊ στο ΔΑΚ Καλλιπάτειρα (Κορακόνερο) ακολουθώντας πιστά όλες τις οδηγίες και τα ειδικά πρωτόκολλα που ορίζονται από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την ομοσπονδία βόλεϊ και τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Οι αθλητές και οι αθλήτριες που επιθυμούν να συμμετέχουν στις προπονήσεις των τμημάτων μπιτς βόλεϊ θα πρέπει να διαβάσουν προσεκτικά τα παρακάτω:

«Από τις 18 Μαΐου αναρτήθηκαν και επίσημα στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού τα Ειδικά Πρωτόκολλα που εγκρίθηκαν από την Υγειονομική Επιτροπή για τα αθλήματα του volley και του beach volley.

Η πανδημία COVID-19 στη χώρα μας έχει παρουσιάσει σημαντική ύφεση αλλά ο κίνδυνος εστιακής αναζωπύρωσης είναι πάντα υπαρκτός, όπως και η πιθανότητα εμφάνισης νέου επιδημικού κύματος. Η επιστροφή στη νέα κανονικότητα θα γίνει με μικρά βήματα, με γνώμονα την ασφάλεια του συνόλου και την προστασία της υγείας του ατόμου.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Πολιτεία θα παρέχει συνεχώς οδηγίες και πληροφορίες για την διασφάλιση της υγείας των αθλητών, των εργαζομένων στους αθλητικούς χώρους και των αθλούμενων πολιτών».

Οι αθλητές και οι αθλήτριες του ΡΣΦΠ Τελχινίς που επιθυμούν να συμμετέχουν στις προπονήσεις των τμημάτων μπιτς βόλεϊ και οι προπονητές τους θα πρέπει να επισκεφτούν ιατρό με ειδικότητα γενικού ιατρού, παιδίατρου (για κάτω των 14 ετών), παθολόγου, καρδιολόγου, πνευμονολόγου και συναφών παθολογικών ειδικοτήτων και:

Α. να συμπληρώσουν με τη βοήθεια του ιατρού το ‘έντυπο του ιατρικού ιστορικού για αθλητές/τριες, αθλούμενους/ες . Το έντυπο  αυτό αφορά αθλητές και αθλήτριες που έχουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας (με κάρτα υγείας σε ισχύ). Το έντυπο  θα παραμείνει στην κατοχή του ιατρού και φυλάσσεται σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Β. να πάρουν υπογεγραμμένη και σφραγισμένη από τον ιατρό την Ιατρική βεβαίωση. Ο ιατρός εφόσον μετά την κλινική εξέταση και τη συμπλήρωση του εντύπου του ιατρικού ιστορικού κρίνει ότι δεν απαιτείται περαιτέρω έλεγχος, συμπληρώνει το έντυπο της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης η οποία επιτρέπει στον αθλητή/τρια να ξεκινήσει προπονήσεις.

(NEO) Γ. “Δελτίο καταγραφής αθλουμένου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα”  για αθλούμενους που δεν έχουν δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας.

Η  είσοδος του αθλητή/τριας στην αθλητική εγκατάσταση θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ