Αθλητικά

Τον πρώτο λόγο η επαρχία…

Πιο πολλές από ποτέ… Από τις 14 ομάδες που θα συμμετέχουν τη νέα χρονιά στον 2ο όμιλο νότου της Γ’ Εθνικής, οι οκτώ προέρχονται από την επαρχία και θα ήταν εννέα, αν η Α.Ε. Σαντορίνης παρέμενε και δεν έχανε από το Λοκρό Αταλάντης. Οι επτά ομάδες που θα πάρουν μέρος στον 2ο όμιλο νότου της Γ’ Εθνικής είναι ήδη γνωστές και υπάρχουν μία εκκρεμότητα. Αυτή είναι η άνοδος της Καλλιθέας στις εθνικές κατηγορίες (θα το μάθουμε στις 25 Ιουνίου). Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι ήδη γνωστές οι επτά ομάδες που θα αγωνιστούν στον 2ο όμιλο νότου της Γ’ Εθνικής για την αγωνιστική περίοδο 2017-18. Πρόκειται για τον Κάδμο Θήβας, τον Λοκρό Αταλάντης, τον Έσπερο Λαμίας και τον Ο.Φ. Ηρακλείου, που ότι και να γίνει στο φινάλε θα παίξουν ξανά στον ίδιο όμιλο.
Στις τέσσερις αυτές ομάδες θα προστεθούν ο πρωταθλητής Ε.ΚΑ.Σ.Κ. (Κρήτη) Α.Ο.Κ. Χανίων και ο πρωταθλητής της Ε.Σ.Κ.Α.Σ.Ε. Ερμής Σχηματαρίου που κέρδισε στον μεγάλο τελικό με 78-74 τον Άρη Θήβας. Επίσης στον 2ο όμιλο νότου θα βρίσκεται και ο Γ.Σ. Εργοτέλης, που υποβιβάστηκε από τη Β’ Εθνική. Στις επτά αυτές ομάδες θα προστεθεί ο νικητής των αγώνων μπαράζ (με την ευχή να είναι η Καλλιθέα), ενώ θα προστεθούν και έξι από την Αθήνα (Ε.Σ.Κ.Α.) και τον Πειραιά (Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.) που θα προκύψουν μετά από κλήρωση (ανακατανομή) που θα γίνει στα γραφεία της Ε.Ο.Κ. Αναλυτικά οι ομάδες που θα συμμετέχουν σίγουρα στον 2ο όμιλο νότου της Γ’ Εθνικής τη νέα χρονιά.
1)Κάδμος Θήβας (παρέμεινε στη Γ’ Εθνική)
2)Λοκρός Αταλάντης (παρέμεινε στη Γ’ Εθνική)
3)Έσπερος Λαμίας (παρέμεινε στη Γ’ Εθνική)
4)Ο.Φ.Η. (παρέμεινε στη Γ’ Εθνική)
5)Α.Ο.Κ. Χανίων (πρωταθλητής Κρήτης)
6)Ερμής Σχηματαρίου (πρωταθλητής Ε.Σ.Κ.Α.Σ.Ε.)
7)Γ.Σ. Εργοτέλης (υποβιβάστηκε από τη Β’ Εθνική)
8)Νικητής αγώνων μπαράζ (Καλλιθέα ή Παπάδος Γέρας ή Φανάρια Νάξου ή Β.Α.Ο.Λ. Χίου ή Ίκαρος Ικαρίας)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου