Ειδήσεις

Κάρπαθος: Σύσκεψη του Επάρχου και κλιμακίου του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαϊου στις 11 το μεσημέρι στο Επαρχείο Καρπάθου, με τη συμμετοχή του Επάρχου Καρπάθου-Κάσου κ. Γιάννη Μηνατσή και κλιμακίου του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την υγεία στα δύο νησιά της Περιφερειακής μας Ενότητας Καρπάθου και Κάσου.
Το κλιμάκιο του Ιατρικού Συλλόγου αποτελείτο από τον πρόεδρο του Δ.Σ κ Χρήστο Μαντά και τα μέλη Ηλία Τσέρκη, Γιάννη Μυροφόρου, Ελευθερία Μοσχούς και Αναστάσιο Μαυρίδη. Εκ μέρους του Δήμου παρέστη ο γιατρός και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Τούμα ενώ από το Κέντρο Υγείας Καρπάθου παρέστησαν ο διευθυντής κ. Αλέκος Καμαράτος και ο γιατρός κ. Γιώργος Μίτσελ.
Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ Μαντάς αναφέρθηκε σε θεσμικά θέματα, στη συνεργασία του με την εταιρεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «Γαληνός», και τόνισε ότι θα επισκέπτονται τα δύο νησιά κλιμάκια γιατρών μελών του Ιατρικού Συλλόγου με ειδικότητες οι οποίες κρίνονται απαραίτητες.
Στη συνέχεια εκπρόσωποι του Κέντρου Υγείας και ο κ. Τούμα ενημέρωσαν τα μέλη του Δ.Σ για την κατάσταση που επικρατεί στο Κ.Υ Καρπάθου, στα Περιφερειακά Ιατρεία Κάσου και Ολύμπου καθώς και τα αγροτικά ιατρεία και τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε οδηγούς ασθενοφόρων, στη βλάβη του μικροβιολογικού εργαστηρίου και άλλα.
Ο έπαρχος Καρπάθου έκανε συνολική ενημέρωση και ζήτησε από τους εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου να συνδράμουν στη στελέχωση με ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας, των Περιφερειακών Ιατρείων μαζί με αυτό του αεροδρομίου Καρπάθου και όλων των αγροτικών ιατρείων. Ο κ. Μαντάς αναφέρθηκε στο νέο νόμο για την υπηρεσία στρατιωτών γιατρών στα αγροτικά ιατρεία ο οποίος θα αρχίσει να εφαρμόζεται σε ένα μήνα και στα κίνητρα που έδωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη στέγαση και τη σίτιση 60 γιατρών επικουρικών και αγροτικών οι οποίοι θα στελεχώσουν μονάδες υγείας κυρίως απομακρυσμένων νησιών σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες.
Ο συμπατριώτης μας γιατρός-παθολόγος Ηλίας Τσέρκης μεταξύ των άλλων πρότεινε στο νέο νοσοκομείο να προβλεφθεί η λειτουργία μονάδας αιμοκάθαρσης και φυσικοθεραπείας.
Ο κ. Έπαρχος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου της Ρόδου και τους διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει στενή συνεργασία μαζί τους, προκειμένου να βελτιωθούν και να λυθούν προβλήματα που αφορούν τον τομέα της Υγείας στο νησί μας κυρίως σε θέματα πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου