ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σκρέκας: Επιδότηση 600 εκατομμυρίων ευρώ τον Απρίλιο για το ρεύμα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Σκρεκας
Μέγεθος γραμμάτων

«Η ομα­λό­τη­τα του εφο­δια­σμού της χώρας με φυ­σι­κό αέριο» είναι η προ­τε­ραιό­τη­τα της κυ­βέρ­νη­σης και του υπουρ­γεί­ου Ενέρ­γειας, δή­λω­σε ο Υπουρ­γός Κώ­στας Σκρέ­κας στον ΑΝΤ1 την Πέμ­πτη (31/3).

Ανα­φε­ρό­με­νος στη χθε­σι­νή συ­νε­δρί­α­ση που έγινε στο υπουρ­γείο, είπε ότι, στό­χος της ήταν «να δια­σφα­λί­σου­με με συ­γκε­κρι­μέ­να μέτρα ότι δεν θα ξε­μεί­νου­με, αν εφαρ­μο­στεί το χεί­ρι­στο σε­νά­ριο, της δια­κο­πής της προ­μή­θειας φυ­σι­κού αε­ρί­ου στην Ευ­ρώ­πη».

Ανα­φο­ρι­κά με τα μέτρα για την ακρί­βεια στην ενέρ­γεια, ο Κώ­στας Σκρέ­κας είπε πως, κι­νού­νται σε δύο άξο­νες.

Αφε­νός «τα μέτρα απορ­ρό­φη­σης των αυ­ξή­σε­ων, μέσω επι­δο­τή­σε­ων, αφε­τέ­ρου την κα­τά­θε­ση προ­τά­σε­ων στην Ευ­ρώ­πη, ώστε να δη­μιουρ­γη­θεί μη­χα­νι­σμός για να μειω­θούν ή να απορ­ρο­φη­θούν οι αυ­ξή­σεις».

Πρό­σθε­σε δε ότι, «στα κοι­νω­νι­κά τι­μο­λό­για απορ­ρο­φού­με σχε­δόν το σύ­νο­λο της επι­βά­ρυν­σης» και πα­ρα­δέ­χθη­κε ότι το κό­στος της ηλε­κτρι­κής ενέρ­γειας ήταν «δυ­σβά­στα­χτο και πριν από την κρίση», τώρα είπε «συ­νε­χί­ζου­με να εξα­ντλή­σου­με κάθε πε­ρι­θώ­ριο στή­ρι­ξης».

Το συ­νο­λι­κό ποσό που θα δια­τε­θεί τον Απρί­λιο για τη στή­ρι­ξη επι­χει­ρή­σε­ων και νοι­κο­κυ­ριών είναι στα 600 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ, όπως έκανε γνω­στό ο Υπουρ­γός Ενέρ­γειας.

Ερω­τη­θείς για τη ρήτρα ανα­προ­σαρ­μο­γής στους λο­γα­ρια­σμούς του ρεύ­μα­τος εξή­γη­σε πως «υπο­λο­γί­ζει ποια είναι η αύ­ξη­ση στην τιμή του ρεύ­μα­τος», συ­μπλη­ρώ­νο­ντας ότι, «εμείς θέ­λα­με να υπάρ­χει ρήτρα για να κα­τα­λα­βαί­νει ο κα­τα­να­λω­τής ποια είναι η αύ­ξη­ση».

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.