Αναβλήθηκε η συζήτηση των θεμάτων που αφορούσαν ανακλήσεις αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ρόδου, που συνεδρίασε χτες.
Στην Επιτροπή συγκεκριμένα ήταν παρόντα 7 από τα 10 μέλη (Γ. Κακούλης, Σ. Σταυρής, Μ. Χριστοδούλου, Σ. Καλαθενός, Σ. Σαρρή, Λ. Κρεμαστινού συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Σ. Διακοσταματίου).
Όπως δήλωσε αργότερα ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Σάββας Διακοσταματίου: «Τα θέματα που αφορούσαν ανακλήσεις αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αναβλήθηκαν όπως και στην προηγούμενη συνεδρίαση, ύστερα από σχετική εισήγηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Ρόδου και λόγω της απεργίας των δικηγόρων. Μάλιστα, στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε γίνει και παράσταση μελών του δ.σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου. Επειδή οι ανακλήσεις αφορούν διοικητικά μέτρα, που μπορεί να προκαλέσουν νομική βλάβη, απαιτείται παράσταση δικηγόρου για να είναι σύννομη η διαδικασία», εξήγησε ο αντιδήμαρχος.

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα: έγιναν δεκτές μια σειρά από εγκρίσεις κοινοχρήστων χώρων, δύο μεταφορές θέσεων περιπτέρων (μία στον κινηματογράφο ‘Μετροπόλ’ και μία στην οδό Δενδρινού), μία αίτηση για έγκριση κοινόχρηστου χώρου στην περιοχή Σαλάκου (η οποία αναβλήθηκε), ένας αποχαρακτηρισμός στον οικισμό Αφάντου, ενώ εγκρίθηκαν οι νέες θέσεις στάθμευσης για τα τουριστικά λεωφορεία κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου (κοντά στην Μεσαιωνική Τάφρο) –με απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η εξέταση των δύο αιτήσεων από εταιρείες για δρομολόγηση τουριστικών τρένων στην περιοχή των Κολυμπίων (για την διαδρομή στην παραλιακή οδό στ’ Αφάντου προς τον Άγιο Ανδρέα μέχρι και το εκκλησάκι της Παναγιάς Καθολικής). «Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, δεν γνωμοδότησε σε αυτό το θέμα. Αποφασίστηκε να το εισάγουμε στο δημοτικό συμβούλιο το οποίο επίσης θα κληθεί να γνωμοδοτήσει», εξήγησε ο κ. Διακοσταματίου.
Παράλληλα, στην ίδια συνεδρίαση εξετάστηκε η απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου που αφορά την αρνητική εισήγησή της σχετικά με την άδεια νέων τουριστικών λεωφορείων ανοιχτού τύπου (Open Bus) στην πόλη της Ρόδου, ένα θέμα για το οποίο η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, δεν γνωμοδότησε, παραπέμποντάς το στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου.
Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε ακόμη, στις επισκέψεις που πραγματοποιεί από κοινού με υπηρεσιακούς παράγοντες στις Δημοτικές Κοινότητες του νησιού, ενόψει της εφαρμογής της «ψηφιακής υπογραφής» του Δήμου Ρόδου. Ο κ. Διακοσταματίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία εφαρμογής του έργου που στόχο έχει την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.
Σε ερώτηση για την πορεία του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρόδου, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών είπε ότι η καταληκτική ημερομηνία είναι η 31η Μαρτίου 2016 για την διαβούλευση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη: «Κατόπιν τούτου, θα έχουμε την δυνατότητα να εξετάσουμε τις προτάσεις όλων όσοι εμπλέκονται στην διαδικασία. Ο νόμος δεν μας δεσμεύει για την διαβούλευση. Έχει συσταθεί μια επιτροπή για να εξετάσει το θέμα και να εισηγηθεί προς το δημοτικό συμβούλιο. Εμείς, κρίνοντας ότι είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, περιμένουμε τις εισηγήσεις – προτάσεις των εμπλεκομένων πλευρών για να δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε βελτιώσεις, όπου χρειάζονται. Σε αυτή την φάση, συζητούμε με τους εργαζόμενους την ιδέα του γενικότερου σχεδιασμού» όπως είπε.  Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ανησυχίες για απολύσεις κ.λπ. αλλά μόνον για αλλαγές αφού ο Δήμος Ρόδου είναι ο μοναδικός Δήμος στην χώρα που έχει 19 διευθύνσεις, ενώ άλλοι, πολύ μεγαλύτεροι Δήμοι έχουν λιγότερες.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ