Ειδήσεις

Γενική συνέλευση της Ενωσης Συλλόγων Γονέων

Το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των Μαθητών των Νηπιαγωγείων – Δημοτικών – Γυμνασίων – Ενιαίων Λυκείων και ΕΠ.Α.Λ. του Δήμου Ρόδου, καλεί σε Γενική Συνέλευση όλους τους εκλεγμένους αντιπροσώπους των Συλλόγων Γονέων για την Ένωση Γονέων, την Τρίτη 8 Απριλίου και ώρα 5.00 μμ στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1) Έγκριση αιτήσεων εγγραφής των συλλόγων-μελών στην Ένωση Γονέων

2) Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια των αρχαιρεσιών της Ένωσης Γονέων
3) Έγκριση ταμειακού απολογισμού του προσωρινού διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Γονέων
4) Διενέργεια αρχαιρεσιών για ανάδειξη:
α) Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων,
β) Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ένωσης Γονέων,
γ) Εκπροσώπων της Ένωσης Γονέων:

στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ρόδου,
στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ρόδου,
στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δήμου Ρόδου
στην Επιτροπή Διαβούλευσης Δήμου Ρόδου
στην Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων της Περιφέρειας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:
Πριν την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι καταθέσεις αιτήσεων εγγραφής των Συλλόγων-μελών στην Ένωση Γονέων, προσκομίζοντας στο προσωρινό διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Γονέων, τη συνημμένη αίτηση με όλα τα δικαιολογητικά που αναγράφονται σε αυτή.

Η προσκόμιση της αίτησης, όλων των δικαιολογητικών (καταστατικό, κατάσταση ΔΣ, πρακτικών, βεβαίωση διευθυντή), του ποσού της εγγραφής και του ποσού της ετήσιας συνδρομής είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για την εγγραφή του Συλλόγου Γονέων ως μέλους της Ένωσης Γονέων και τη συμμετοχή των αντιπροσώπων του Συλλόγου στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης. Χωρίς τα προαναφερόμενα, η εγγραφή του Συλλόγου Γονέων στην Ένωση Γονέων δε θα γίνει και οι αντιπρόσωποι του Συλλόγου δε θα συμμετάσχουν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης.

Η αίτηση και το ποσό της εγγραφής (5€) προσκομίζονται μόνο μία φορά, κατά την εγγραφή του Συλλόγου –μέλους στην Ένωση Γονέων. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται αναγράφονται αναλυτικά στη συνημμένη αίτηση.

Θυμίζουμε πως κάθε σύλλογος γονέων, εκπροσωπείται στην Ένωση με έναν αντιπρόσωπο ανά 30 μαθητές των οποίων οι γονείς ψήφισαν στις εκλογές. Για να είναι έγκυρο το αποτέλεσμα των εκλογών απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν ψηφίσει γονείς που εκπροσωπούν τουλάχιστον το 1/3 των μαθητών που αποτελούν τη δύναμη του σχολείου.
(Αυτονόητο είναι πως οποιοσδήποτε Σύλλογος Γονέων επιθυμήσει στο μέλλον να γίνει μέλος της Ένωσης Γονέων, μπορεί να το πράξει οποιαδήποτε στιγμή.)

Όλοι οι αντιπρόσωποι έχουν από μία (1) ψήφο και το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για όλα τα όργανα της Ένωσης Γονέων και την εκπροσώπευση της Ένωσης Γονέων σε άλλους φορείς, αυτοπροσώπως.

Η Ένωση Γονέων του Δήμου Ρόδου είναι πλέον πραγματικότητα για τη συλλογική δράση και το συντονισμό όλων των Συλλόγων Γονέων του νησιού μας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη για όλους τους μαθητές και τους γονείς τους, περίοδο. Η παρουσία όλων των αντιπροσώπων είναι απαραίτητη για ένα δυνατό και πολυπληθές ξεκίνημά της. Η παρουσία γονέων και κηδεμόνων που δεν έχουν εκλεγεί ως αντιπρόσωποι, αλλά θέλουν να συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση σαν παρατηρητές, είναι ευπρόσδεκτη.

Για οποιεσδήποτε απορίες σας μπορείτε να επικοινωνείτε με e-mail ή στα τηλέφωνα των μελών του προσωρινού διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Γονέων: Καραπάνου Ειρήνη: 6976507568 και Παπαδοπούλου Δήμητρα: 6956390019.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου