Τοπικές Ειδήσεις

Στις 13/2 η κοπή πίτας της NE KIN.AΛ. Δωδ/σου παρουσία του γραμματέα M. Xριστοδουλάκη

Στις 13 Φεβρουαρίου θα κόψει την πίτα της η Ν.Ε. ΚΙΝ.ΑΛ. ν. Δωδεκανήσου, παρουσία του γραμματέα του κόμματος κ. Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος κατά την παραμονή του στη Ρόδο θα έχει επαφές με τοπικά κομματικά στελέχη.
Αντικείμενο των επαφών του γραμματέα του ΚΙΝ.ΑΛ., θα είναι οι προσυνεδριακές διαδικασίες, καθώς όπως έγραψε η «δ», στο τέλος Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο Περιφερειακή Συνδιάσκεψη, παρουσία κορυφαίων στελεχών του κόμματος στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την Πανελλαδική Προγραμματική Συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής η οποία έχει χαρακτηριστεί ως ορόσημο για το μέλλον του.
Η Συνδιάσκεψη με αντικείμενο τη «σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα του 21ου αιώνα», θα πραγματοποιηθεί στο διήμερο 7-8 Μαρτίου, και θα συνδυαστεί με εκδήλωση – αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη, με αφορμή την γιορτή της Γυναίκας.
Θα είναι επικεντρωμένη αυστηρά σε έξι θεματικές συζητήσεις και ισάριθμα πάνελ, ενώ της Συνδιάσκεψης θα προηγηθούν αντίστοιχες περιφερειακές συνδιασκέψεις σε όλη την Ελλάδα, μια εκ των οποίων και στη Ρόδο στο τέλος Φεβρουαρίου, όπως επίσης και εξορμήσεις στελεχών και βουλευτών για ενημέρωση και συνδιαμόρφωση θέσεων από τα «κάτω προς τα πάνω».
Οι έξι θεματικές ενότητες της Πανελλαδικής Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του ΚΙΝ.ΑΛ. έχουν ως εξής:
1.Οι νέες πολιτικές και ιδεολογικές συγκρούσεις στον κόσμο και η θέση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας.
2.Ο ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας σήμερα στην προοπτική της Ένωσης. Το μεταναστευτικό ζήτημα.
3. Βιώσιμη ανάπτυξη και η ελληνική οικονομία στην ψηφιακή εποχή.
4.Ο πολιτικός φιλελευθερισμός ως βασικό στοιχείο της ταυτότητάς μας.
5.Το σύγχρονο κοινωνικό κράτος.
6.Η απάντηση στην κλιματική κρίση: μια νέα πράσινη συμφωνία (Newgreendeal-Στοίχημα ζωής)
Η συνδιάσκεψη αντιμετωπίζεται από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής ως μια μεγάλη ευκαιρία αποκρυστάλλωσης του πολιτικού στίγματος και μιας πιο «καθαρής» ταυτότητας για την παράταξη, ώστε από την επομένη να υπάρξει μια και ενιαία γραμμή σε κεντρικά ζητήματα και σε θέματα επικαιρότητας, και ταυτόχρονα να πείσει τους πολίτες ότι έχει απαντήσεις με «σοσιαλιστική σφραγίδα».
Παράλληλα, ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα για το ΚΙΝ.ΑΛ. αφορά στη Νεολαία, όπου καταγράφεται σημαντικό έλλειμ,α, καθώς στις νεότερες ηλικίες κυριαρχούν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία.
Μάλιστα, το συγκεκριμένο εγχείρημα έχει αναλάβει ο γραμματέας του Κινήματος κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος διαθέτει μεγάλη εμπειρία, με εφαλτήριο τα φοιτητικά του χρόνια, όπου δραστηριοποιήθηκε στην ΠΑΣΠ, έχοντας ενεργή δράση στο ΕΜΠ.
Τον Νοέμβριο του 2021, όπως ακριβώς προβλέπεται από το Καταστατικό, θα διεξαχθεί με καθολική ψηφοφορία από τη βάση του κόμματος, η εκλογή νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ με τη Φώφη Γεννηματά να είναι υποψήφια εκ νέου.
Από την άλλη πλευρά, φαίνεται πως ο ισχυρότερος εσωκομματικός της αντίπαλος, ο ευρωβουλευτής κ. Νίκος Ανδρουλάκης, -επί του παρόντος- οργανώνεται αθόρυβα, ενώ και ο κ. Παύλος Γερουλάνος φαίνεται ότι οργανώνεται με επισκέψεις ανά την Ελλάδα, προκειμένου να ισχυροποιήσει τη θέση του και να δηλώσει δυναμικό «παρών» στη διεκδίκηση της προεδρίας του ΚΙΝ.ΑΛ.
Νίκος Ανδρουλάκης και Παύλος Γερουλάνος, παρ΄ό,τι αντιπροσωπεύουν δύο διαφορετικές δυναμικές τάσεις εντός του χώρου, οργανώνονται και στα Δωδεκάνησα με την Φώφη Γεννηματά να διατηρεί ισχυρό έρεισμα. Οι τάσεις αναμένεται να ξεκαθαρίσουν, όταν όλοι οι υποψήφιοι θα ανοίξουν τα χαρτιά τους, όμως ήδη οι ζυμώσεις για την επόμενη ημέρα έχουν ξεκινήσει και στο νομό μας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Σταμάτης    31.01.2020 15:36

    Ποιός ασκολείται με το ΠΑΣΟΚ τώρα….

Σχολιασμός άρθρου