Αθλητικά

Πειθαρχική Επιτροπή: Το ποινολόγιο του τοπικού

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΣΔ οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής.
Αναλυτικά:
Ποινές ποδοσφαιριστών
Διγενής- Απόλλωνας Καλυθιών στις 25/01 (18η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Καλυθιών, Μ. Στελλά ποινή μιας αγωνιστικής για αντιαθλητική συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Διγενή, Α. Νταϊλάνι, ποινή μιας αγωνιστικής για αντιαθλητική συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Άρης Αρχαγγέλου- Ηρακλής Μαριτσών στις 25/01 (18η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Άρη Αρχαγγέλου, Παν. Κωστάκη ποινή οκτώ αγωνιστικών κατά συγχώνευση και χρηματικό πρόστιμο 80 ευρώ για απόπειρα βιαιοπραγίας σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (απώθησε), απόπειρα βιαιοπραγίας στον διαιτητή και υβριστική συμπεριφορά στον διαιτητή (άρθρο 10’ παρ. 1β – άρθρο 10’ παρ. 1ε -άρθρο 10’ παρ. 1δ περ. Ι και άρθρο 10’ παρ. 2ε του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Ηρακλή Μαριτσών, Βασ. Κρητικό ποινή μιας αγωνιστικής για βίαιο μαρκάρισμα σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική του ακεραιότητα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. ΙV του Π.Κ.).
Αστέρας Παστίδας- Α.Ε. Κατταβιάς στις 25/01 (18η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Αστέρα Παστίδας, Σ. Γιαννακόπουλο ποινή μιας αγωνιστικής για ανάρμοστη διαγωγή στον διαιτητή (διαμαρτυρία), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Δαμάγητος- Αστέρας Μασάρων στις 25/01 (12η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Δαμάγητου, Ρ. Μέμα ποινή μιας αγωνιστικής για παράβαση κανόνων παιχνιδιού (ανάρμοστη διαγωγή στον διαιτητή) (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Νηρέας- Ροδιακός στις 26/01 (12η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της Ροδιακού, Ι. Αθανασόπουλο ποινή μιας αγωνιστικής για παράβαση κανόνων παιχνιδιού (εσκεμμένη καθυστέρηση), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ.ΙΙΙ του Π.Κ.).
Α.Ο. Σύμης- Άγιος Ισίδωρος στις 26/01 (12η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Α.Ο. Σύμης, Αλ. Λεβεντέρη ποινή μιας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κιτρίνη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Ευαγόρας- ΠΑΣ Ασκληπειού στις 25/01 (11η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Ασκληπειού, Ν. Πέθακα ποινή τεσσάρων αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 40ευρώ για βλασφημία των θείων (άρθρο 10’ παρ. 1δ – περ. ΙΙ και άρθρο 10’ παρ. 2ε του Π.Κ.).
Ιππότες- Ο.Φ. Ιστρίου στις 26/01 (11η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή των Ιπποτών, Γ. Τσομάνι ποινή δυο αγωνιστικών για απόπειρα βιαιοπραγίας σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (έπιασε αντίπαλο από το λαιμό) (άρθρο 10’ παρ. 1Β’ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή των Ιπποτών, Α. Ροδίτη ποινή πέντε αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ για ανάρμοστη διαγωγή στον βοηθό διαιτητή (διαμαρτυρία), 2η κίτρινη κάρτα και υβριστική συμπεριφορά στον διαιτητή (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι – άρθρο 10’ παρ. 1δ’ περ. Ι και άρθρο 10’ παρ. 2ε’ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Ο.Φ. Ιστρίου, Χρ. Χωρίτη ποινή μιας αγωνιστικής για αντιαθλητική συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Απόλλωνας Καλυθιών- Κλεάνθης στις 26/01 (13η αγωνιστική, Κ-16)
Στον ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Καλυθιών, Ι. Νερατζάκη ποινή μιας αγωνιστικής για ανάρμοστη διαγωγή στον διαιτητή(διαμαρτυρία), 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Πολύστρατος- Εθνικός Αρχίπολης στις 26/01 (12η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Πολύστρατου, Π. Κλάδη ποινή μιας αγωνιστικής για προφανή ευκαιρία για γκολ (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Αθλέτικο Αφάντου- Ατρόμητος Διμυλιάς στις 28/01 (12η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της Αθλέτικο Αφάντου, Χ. Λαουδίκο, ποινή δύο αγωνιστικών για υβριστική συμπεριφορά προς φίλαθλο (άρθρο 10’ παρ. 1β’ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή της Αθλέτικο Αφάντου, Σ. Σπανό ποινή τριών αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 30 ευρώ για βάναυση συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (άρθρο 10’ παρ. 1γ’ και άρθρο 10’ παρ. 2 ε’ του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Ατρόμητου Διμυλιάς, Π. Τσιριγώτη ποινή δύο αγωνιστικών για απόπειρα βιαιοπραγίας σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή (απώθησε αντίπαλο ποδοσφαιριστή) (άρθρο 10’ παρ. 1β’ του Π.Κ.).
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι 06/03/2020 (άρθρο 23’ παρ. 2α’ του Π.Κ.).
Αποφάσεις απολογιών
Ακουσίλαος- Αστέρας Παστίδας στις 22/01 (Κύπελλο, 3η φάση)
Η Πειθαρχική Επιτροπή δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις.
Επιβάλλει στο σωματείο του Ακουσίλαου την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης και χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ (άρθρο 15’ παρ. 3’ περ. α’ του Π.Κ.).
Μη διεξαχθέντες αγώνες
Α.Ο. Αθλοπαιδιών- Αργοναύτης Καλύμνου στις 19/01 (6η αγωνιστική, Κ-16)
Ο μη διεξαχθείς αγώνας Α.Ο. Αθλοπαιδιών Κω- Αργοναύτης Καλύμνου για το πρωτάθλημα Κ-16 Δωδεκανήσου στις 19/01/2020 κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ του σωματείου του Α.Ο. Αθλοπαιδιών λόγω μη προσέλευσης την καθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα, της ομάδας Αργοναύτης Καλύμνου (άρθρο 21’ παρ. 3α΄του ΚΑΠ).
Σύμφωνα με το άρθρο 17’ παρ. 2’ του ΚΑΠ επιβάλλεται στην ομάδα του Αργοναύτη Καλύμνου χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ, επίσης σύμφωνα με το Άρθρο 21’ παρ. 3’ του ΚΑΠ τυχόν υπάρχουσες ποινές εκτίονται μόνο από την ανυπαίτια ομάδα (Α.Ο. Αθλοπαιδιών).
Σχετικά με την έγγραφη από τις 27/01/2020 καταγγελία του σωματείου Απόλλωνας Καλυθιών
Η Πειθαρχική Επιτροπή αποφαίνεται πως το οπτικό υλικό (φωτογραφίες) δεν έχει ληφθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21’ της Προκήρυξης της ΕΠΣΔ περί ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων και του άρθρου 29’ του ΚΑΠ και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη.
Διαπιστωτικές πράξεις (αποβολές παραγόντων- προπονητών)
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 137 Φύλλο Αγώνος του διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων Διγενής- Απόλλωνας Καλυθιών που διεξήχθη στο γήπεδο Κοσκινού στις 25/01/2020, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του εκπροσώπου του σωματείου Διγενής και δη του δηλωθέντος ως εκπροσώπου αυτού, κ. Γ. Πατρού, με βάση σχετική εντολή του διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 143 Φύλλο Αγώνος του διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων Άρης Αρχαγγέλου- Ηρακλής Μαριτσών που διεξήχθη στο γήπεδο Αρχαγγέλου στις 25/01/2020, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του προπονητού του σωματείου Ηρακλής Μαριτσών και δη του δηλωθέντος ως προπονητού αυτού, κ. Κ. Πάττα, με βάση σχετική εντολή του διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 54 Φύλλο Αγώνος του διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων Ευαγόρας- ΠΑΣ Ασκληπειού που διεξήχθη στο γήπεδο Ε.Α.Κ. στις 25/01/2020, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του εκπροσώπου του σωματείου ΠΑΣ Ασκληπειού και δη του δηλωθέντος ως εκπροσώπου αυτού, κ. Ν. Κουγκρά, με βάση σχετική εντολή του διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 55 Φύλλο Αγώνος του διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων Ιππότες -Ο.Φ. Ιστρίου που διεξήχθη στο γήπεδο Ε.Α.Κ. στις 26/01/2020, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του εκπροσώπου του σωματείου Ο.Φ. Ιστρίου και δη του δηλωθέντος ως εκπροσώπου αυτού, κ. Αλ. Καγιά με βάση σχετική εντολή του διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.
Η Ένσταση της Αθλέτικο Αφάντου για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή του Ατρόμητου Διμυλιάς θα εκδικασθεί στις 06/02/2020.
Κλήση προς απολογία
Συμφώνα με τις περιγραφές των Αξιωματούχων αγώνων, καλούνται για παραβάσεις των άρθρων του Π.Κ σε εγγραφή απολογία μέχρι την Πέμπτη 06/02/2020 και ώρα 16:00 στα γραφεία της ΕΠΣΔ τα κάτωθι φυσικά και νομικά πρόσωπα.
Άρης Αρχαγγέλου- Ηρακλής Μαριτσών στις 25/01 (18η αγωνιστική)
Το σωματείο του Άρη Αρχαγγέλου, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. από τον διαιτητή, επί παραβάσεων των άρθρων 1,2,3,4,5,6,13,14,15 παρ. 3’ και παρ. 6’ του Πειθαρχικού Κώδικα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου