ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

37χρονος Αλβανός δικάζεται για διακίνηση ηρωίνης και κοκαΐνης

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
δικαστηριο

Στο εδώ­λιο του Τρι­με­λούς Εφε­τεί­ου Δω­δε­κα­νή­σου επί κα­κουρ­γη­μά­των θα κα­θί­σει την 6η Φε­βρουα­ρί­ου 2020 ένας 37χρο­νος Αλ­βα­νός, κα­τη­γο­ρού­με­νος για δια­κί­νη­ση ηρω­ί­νης και κο­κα­ΐ­νης από υπό­τρο­πο.

Ο κα­τη­γο­ρού­με­νος συ­νε­λή­φθη την 21η Ιου­λί­ου 2019 στη Ρόδο, από αστυ­νο­μι­κούς του Τμή­μα­τος Δί­ω­ξης Ναρ­κω­τι­κών της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λεί­ας Ρόδου.

Όπως έγρα­ψε η “δη­μο­κρα­τι­κή”, εκι­νεί­το με επι­βα­τη­γό αυ­το­κί­νη­το, ιδιο­κτη­σί­ας ομο­ε­θνούς του, μάρ­κας Volkswagen Golf, χρώ­μα­τος μπλε, σε χω­μα­τό­δρο­μους και σε δύ­σβα­τους υπαί­θριους χώ­ρους, όπου απέ­κρυ­πτε ναρ­κω­τι­κές ου­σί­ες, γε­γο­νός που απο­δει­κνύ­ει εμπει­ρία στην δια­κί­νη­ση ναρ­κω­τι­κών ου­σιών.

Oι αστυ­νο­μι­κοί εντό­πι­σαν ει­δι­κό­τε­ρα τρία ση­μεία “κα­βά­τζες” σε αγρο­τι­κή πε­ριο­χή των Μα­ρι­τσών, σε απο­μο­νω­μέ­νη πε­ριο­χή στην Πα­στί­δα και σε θα­μνώ­δη πε­ριο­χή στην Ια­λυ­σό.
Την 21η Ιου­λί­ου 2019 και περί ώρα 13:30 ο 37χρο­νος έφτα­σε στο ση­μείο με αυ­το­κί­νη­το και κα­τευ­θύν­θη­κε σε σωρό από ξύλα και μπάζα.
Άμεσα ακι­νη­το­ποι­ή­θη­κε και σε σω­μα­τι­κή έρευ­να που του έγινε, βρέ­θη­κε και κα­τα­σχέ­θη­κε μία μπλε νάι­λον σα­κού­λα, η οποία πε­ριεί­χε μία αυ­το­σχέ­δια πλα­στι­κή συ­σκευα­σία με ηρω­ί­νη μι­κτού βά­ρους 337 γραμ­μα­ρί­ων, μία αυ­το­σχέ­δια πλα­στι­κή συ­σκευα­σία με ηρω­ί­νη μι­κτού βά­ρους 131,5 γραμ­μα­ρί­ων, και μία αυ­το­σχέ­δια πλα­στι­κή συ­σκευα­σία με κο­κα­ΐ­νη μι­κτού βά­ρους 110,1 γραμ­μα­ρί­ων.

Επί­σης, βρέ­θη­καν το χρη­μα­τι­κό ποσό των 1600 ευρώ καθώς και ένα κι­νη­τό τη­λέ­φω­νο, με δύο κάρ­τες SIM.
Στη συ­νέ­χεια διε­ξή­χθη έρευ­να στο αυ­το­κί­νη­το, κατά την οποία βρέ­θη­κε και κα­τα­σχέ­θη­κε μία ηλε­κτρο­νι­κή ζυ­γα­ριά ακρι­βεί­ας.

Ο κα­τη­γο­ρού­με­νος οδή­γη­σε τους αστυ­νο­μι­κούς σε θα­μνώ­δη πε­ριο­χή στην οδό Δη­μο­κρί­του στην Ια­λυ­σό, όπου τους πα­ρέ­δω­σε μία αυ­το­σχέ­δια πλα­στι­κή συ­σκευα­σία με κο­κα­ΐ­νη μι­κτού βά­ρους 37 γραμ­μα­ρί­ων, την οποία είχε επι­με­λώς κρυμ­μέ­νη μέσα σε πλα­στι­κό κυτίο του καφέ.

Κα­τό­πιν, οι αστυ­νο­μι­κοί με­τέ­βη­σαν σε έτερη αγρο­τι­κή πε­ριο­χή με έντο­νη βλά­στη­ση στην πε­ριο­χή της Πα­στί­δας.
Εκεί αφού ερευ­νή­θη­κε εν­δε­λε­χώς το ση­μείο, ανευ­ρέ­θη μια σα­κού­λα με ένα πλα­στι­κό δο­χείο, με προ­σαρ­τη­μέ­νο εξάρ­τη­μα πο­λυ­κό­φτη, με εμ­φα­νή υπο­λείμ­μα­τα ηρω­ί­νης, το οποίο και χρη­σι­μο­ποιού­σε για να νο­θεύ­ει ηρω­ί­νη και μία αυ­το­σχέ­δια πλα­στι­κή συ­σκευα­σία με ηρω­ί­νη μι­κτού βά­ρους 198,5 γραμ­μα­ρί­ων.

Ακο­λού­θη­σε έρευ­να στην οικία του στ’ Αφά­ντου, επί της οδού Πα­νορ­μί­τη Ράμ­μου, η οποία είχε αρ­νη­τι­κό απο­τέ­λε­σμα.

Απο­λο­γού­με­νος δή­λω­σε ότι είναι πο­λυ­το­ξι­κο­μα­νής και άτομο εξαρ­τη­μέ­νο.

Ως συ­νή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σής του πα­ρί­στα­ται ο δι­κη­γό­ρος κ. Ακης Δη­μη­τριά­δης.

-Την 29η Ια­νουα­ρί­ου 2020 το από­γευ­μα συ­νε­λή­φθη στη Ρόδο, από αστυ­νο­μι­κούς του Αστυ­νο­μι­κού Τμή­μα­τος Ρόδου και της Υπο­διεύ­θυν­σης Ασφα­λεί­ας Ρόδου, μια 37χρονη ημε­δα­πή η οποία απο­πει­ρά­θη­κε να πα­ρα­δώ­σει σε 39χρονο κρα­τού­με­νο «φι­ξά­κι» που πε­ριεί­χε τε­μα­χι­σμέ­νο ναρ­κω­τι­κό δι­σκίο (βου­πρε­νορ­φί­νη). Η ναρ­κω­τι­κή ουσία εντο­πί­σθη­κε από τους αστυ­νο­μι­κούς-φρου­ρούς κρα­τη­τη­ρί­ων και κα­τα­σχέ­θη­κε.

Η δι­κο­γρα­φία που σχη­μα­τί­στη­κε πε­ρι­λαμ­βά­νει και τον 39χρονο.

-Την ίδια ημέρα το με­ση­μέ­ρι συ­νε­λή­φθη στην Κω, από αστυ­νο­μι­κούς της Ομά­δας Πρό­λη­ψης και Κα­τα­στο­λής της Εγκλη­μα­τι­κό­τη­τας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κω, ένας 30χρο­νος αλ­λο­δα­πός κα­τη­γο­ρού­με­νος για κα­το­χή ναρ­κω­τι­κών και πα­ρα­βί­α­ση του εθνι­κού τε­λω­νεια­κού κώ­δι­κα.

Πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε αστυ­νο­μι­κός έλεγ­χος στον κα­τη­γο­ρού­με­νο και έρευ­να στο χώρο δια­μο­νής όπου βρέ­θη­καν και κα­τα­σχέ­θη­καν:

• Κάν­να­βη κα­τερ­γα­σμέ­νη σε μορφή «σο­κο­λά­τας» βά­ρους 82,2 γραμ­μα­ρί­ων

• 34 ναρ­κω­τι­κά σκευά­σμα­τα (δι­σκία), χωρίς ια­τρι­κή συ­ντα­γή

• 20 πα­κέ­τα τσι­γά­ρων, χωρίς ει­δι­κή ται­νία φο­ρο­λό­γη­σης

Τα λα­θραία κα­πνι­κά προ­ϊ­ό­ντα θα απο­στα­λούν στην αρ­μό­δια τε­λω­νεια­κή Αρχή προς υπο­λο­γι­σμό των δια­φυ­γό­ντων φόρων – δα­σμών και επι­βο­λή σχε­τι­κών προ­στί­μων.

Ο συλ­λη­φθείς με τη δι­κο­γρα­φία που σχη­μα­τί­στη­κε σε βάρος του, από το Τμήμα Ασφα­λεί­ας Κω, θα οδη­γη­θεί στην κα Ει­σαγ­γε­λέα Πρω­το­δι­κών Κω.

-Το πρωί της ίδιας ημέ­ρας συ­νε­λή­φθη στην Κά­λυ­μνο, από αστυ­νο­μι­κούς του Αστυ­νο­μι­κού Τμή­μα­τος Κα­λυ­μνί­ων, ένας 26χρο­νος ημε­δα­πός γιατί, στο πλαί­σιο έρευ­νας που έγινε στην κα­τοι­κία του πα­ρου­σία δι­κα­στι­κού λει­τουρ­γού, βρέ­θη­κε και κα­τα­σχέ­θη­κε μι­κρο­πο­σό­τη­τα ακα­τέρ­γα­στης κάν­να­βης.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.