Ρεπορτάζ

Σε δυσμενή θέση το ΠΑΣΟΚ – Χρωστά δεδουλευμένα σε μια υπάλληλό του!

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου προσέφυγε μια κάτοικος της Κρεμαστής, κατά του ΠΑΣΟΚ, που εδρεύει στην οδό Ιπποκράτους στην Αθήνα και κατά της Νομαρχιακής Επιτροπής του Νοτίου Συγκροτήματος Δωδ/σου του κόμματος, που εδρεύει στην πλατεία Ανδρέα Παπανδρέου, διεκδικώντας δεδουλευμένες αποδοχές.

Το ΠΑΣΟΚ, που παραπέει οικονομικά, παρά τις τονωτικές ενέσεις των κρατικών επιχορηγήσεων, εξακολουθεί εξάλλου να αντιμετωπίζει και τον κίνδυνο έξωσής του από το ακίνητο που μισθώνει για τις ανάγκες της νομαρχιακής επιτροπής.
Ιδιοκτήτες του γνωστού ακινήτου «Καστρί» στο πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου, που στεγάζει τη Νοµαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ από το έτος 1983, έχουν οχλήσει την Ιπποκράτους κατ’ επανάληψη καθώς οι οφειλές σε µισθώµατα υπερβαίνουν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα 30.000 ευρώ.
Το κόμμα δεν μπορεί να συγκεντρώσει χρήματα από μέλη και φίλους ενώ θύμα της οικονομικής δυσπραγίας του άλλοτε κραταιού πολιτικού κόμματος είναι και η υπάλληλός του στη Ρόδο.

Σύμφωνα με την αγωγή, που θα εξεταστεί ενώπιον του δικαστηρίου την 6η Οκτωβρίου 2014, η υπάλληλος για το χρονικό διάστημα από τον Φεβρουάριο του έτους 2013, μέχρι και σήμερα, τελεί σε καθόλα νόμιμη επίσχεση εργασίας, μετά την άρνηση του ΠΑΣΟΚ να της καταβάλει τις δεδουλευμένες αποδοχές που δικαιούται διότι παρείχε τις υπηρεσίες της ανελλιπώς και χωρίς διακοπή, με πλήρες ωράριο στo Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Νοτ. Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, με την ιδιότητα της υπαλλήλου τεχνικής γραμματείας.

Η απασχόλησή της συνίστατο στην λειτουργία της γραμματείας καθώς και στην βοήθεια κατά τις διενέργειες εκλογών (εσωτερικών, βουλευτικών αλλά και δημοτικών – περιφερειακών) και κατά τις συγκεντρώσεις στελεχών κλπ, για την εξυπηρέτηση των αναγκών των εναγομένων, όσο και των μελών τους, κυρίως όταν συνεδρίαζαν ή διενεργούσαν εκλογές.

Το διευθυντικό δικαίωμα κατά την άσκηση των καθηκόντων της, ήτοι τον έλεγχο και την εποπτεία των παρεχόμενων υπηρεσιών, ασκούσε ανελλιπώς για όλο το ως άνω επίδικο χρονικό διάστημα η Νομαρχιακή Επιτροπή. Τυπικά την ευθύνη για την καταβολή του μισθού της είχε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είχε την ευθύνη για τη λειτουργία του Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νοτ. Συγκροτήματος Δωδεκανήσου και εισπράττει τα έσοδά του.

Στην Νομαρχιακή Επιτροπή, όπως υποστηρίζει, εργάσθηκε με σύναψη σύμβασης αορίστου χρόνου, για το χρονικό διάστημα από την 01/09/2001 έως την 15/02/2013 ημερομηνία κατά την οποία προέβη σε επίσχεση εργασίας. Σύμφωνα με τη σύμβαση αυτή, προσλήφθηκε τυπικά από το Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νοτ. Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, για να εργασθεί με την ειδικότητα της τεχνικής γραμματέως, στην Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αφού ήδη από το έτος 1996 εργαζόταν και ελάμβανε εντολές από τη Νομαρχιακή Επιτροπή μη έχοντας όμως υπογράψει σύμβαση εργασίας.

Οι υπηρεσίες που παρείχε ήταν κυρίως σε πενθήμερη (5 ημέρες) και οκτάωρη βάση (8 ώρες). Πέρα όμως από τη συμφωνηθείσα ωραριακή της απασχόληση, πολλές φορές χρειαζόταν να δουλέψει και υπερωριακά. Ειδικότερα, κατά τις ημέρες που είχαν προγραμματιστεί εκλογές, οι οποίες ξεκινούσαν νωρίς το πρωί και τελείωναν αργά τα μεσάνυχτα, αναγκαζόταν να μεταβαίνει στην δουλειά της και τις Κυριακές για να εξυπηρετήσει τα μέλη του κόμματος, τους δημοσιογράφους, τους ψηφοφόρους και τους λοιπούς παριστάμενους. Αυτό βέβαια συνέβαινε και καθ’ όλη την προεκλογική εκστρατεία, όπως συνέβαινε και κάθε φορά που είχαν συγκεντρώσεις στελεχών και κάθε είδους ημερίδες.

Υποστηρίζει ακόμη ότι πριν από την έναρξη προεκλογικής εκστρατείας ή οποιασδήποτε από τις ως άνω αναφερόμενες εκδηλώσεις, έπρεπε να παρευρίσκεται τουλάχιστον μια με μιάσιμη ώρα νωρίτερα, προκειμένου να προετοιμάσει τους χώρους, τις κάλπες και όλα τα σχετικά έγγραφα, όπου και παρέμενε μέχρι το τέλος της διαδικασίας.
Η υπάλληλος ζητεί να γίνει δεκτή η αγωγή της και να υποχρεωθεί το κόμμα και η Νομαρχιακή Επιτροπή του να της καταβάλουν αποζημίωση ύψους 36.445,22 €.

Ζητά ακόμη να της επιδικασθούν, τα ανωτέρω οφειλόμενα ποσά με το νόμιμο τόκο υπερημερίας από την δήλη ημέρα που κάθε επιμέρους κονδύλι κατέστη ληξιπρόθεσμο και απαιτητό, άλλως από την επίδοση της αγωγής και μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφλησή της άλλως και όλως επικουρικώς να υποχρεωθούν να της καταβάλλουν από κοινού και εις ολόκληρον βάσει των διατάξεων του αδικαιολογήτου πλουτισμού το συνολικό ποσό των 36.445,22 €.

Ζητά ακόμη το το ποσό των 10.000 €, ως χρηματική ικανοποίηση ένεκα αποζημιώσεως για ηθική βλάβη που υπέστη και να κηρυχθεί η απόφαση του δικαστηρίου προσωρινά εκτελεστή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου