Ειδήσεις

Εξετάζονται στοχευμένα μέτρα στήριξης: Επιστρέφουν οι αναστολές συμβάσεων για εστίαση-διασκέδαση

Την επαναφορά του μέτρου των αναστολών συμβάσεων εργασίας και της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 534 ευρώ εξετάζει το οικονομικό επιτελείο, με στόχο την προστασία των θέσεων εργασίας, λόγω των νέων μέτρων περιορισμού που τίθενται σε ισχύ από αύριο (30/12) το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου υπάρχουν εισηγήσεις για στοχευμένη ενεργοποίηση του μέτρου των αναστολών συμβάσεων εργασίας ειδικά για κλάδους και επιχειρήσεις που ουσιαστικά «κλείνουν» και όχι οριζόντια. Αυτό σημαίνει ότι δε θα υπάρχει συγκεκριμένη κρατική εντολή, αλλά θα αφορά σε επιχειρήσεις που λόγω των περιορισμών που επιβάλλονται, η οικονομική τους συρρίκνωση είναι τέτοια που ισοδυναμεί με αναστολή λειτουργίας.

Στο επίκεντρο μπαίνουν οι επιχειρήσεις που θα πλήττονται από τα νέα μέτρα περιορισμού, όπως η απαγόρευση της μουσικής, δηλαδή, για παράδειγμα μπαρ και κέντρα διασκέδασης.

Σε αυτές τις περιπτώσεις εξετάζεται να ενεργοποιηθεί «χειρουργικά» το μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας, ώστε να αποτραπεί κύμα απολύσεων, ιδίως εργαζόμενων που θα βρεθούν τις ημέρες των περιορισμών χωρίς αντικείμενο. Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει προσανατολισμός για οριζόντιες αναστολές στην εστίαση, αλλά μόνο στους υποκλάδους που πλήττονται.

Στόχος είναι η προστασία των θέσεων εργασίας και γι’ αυτό στο οικονομικό επιτελείο σχεδιάζουν άμεση επαναφορά της ενίσχυσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το μοντέλο που αναμένεται να ακολουθηθεί είναι το ίδιο με το προηγούμενο διάστημα, δηλαδή θα υπάρχει αποζημίωση ειδικού σκοπού 17,8 ευρώ ανά ημέρα αναστολής.

Παράλληλα, θα υπάρχει ενεργό και το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ το οποίο παρατείνεται μέχρι τα τέλη Μαρτίου και στο οποίο εντάσσονται εργαζόμενοι με πρόσληψη έως τις 31/10/21.

 

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου