ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίθεση Τουρκίας σε Ελλάδα για το προσφυγικό – «Η Frontex εκπροσωπεί τη μαύρη νοοτροπία της Ευρώπης»

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Σοϊλού

Πρέπει να δώσουμε ένα καλό μάθημα σε Ελλάδα, Ευρώπη και Frontex για την προ­πα­γάνδα τους στα θέματα επα­να­προ­ω­θή­σεων», ανέφερε ο υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών της Τουρ­κίας

Κατη­γο­ρίες κατά της Ελλάδας και της Ε.Ε. εκτό­ξευσε ο υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών της Τουρ­κίας, Σου­λεϊ­μάν Σοϊλού, ενώ ανα­φε­ρό­με­νος στο προ­σφυ­γικό – μετα­να­στευ­τικό ζήτημα, υπο­στή­ριξε ότι η Frontex εκπρο­σω­πεί «τη μαύρη νοο­τρο­πία της Ευρώπης στον 21ο αιώνα» και κάλεσε τους Ευρω­παί­ους να λογο­δο­τή­σουν.

Ο κ. Σοϊλού χαρα­κτή­ρισε «βρώμικο» οργα­νι­σμό τη Frontex, ενώ ζήτησε την κατάρ­γησή της. «Ο ευρω­παϊ­κός πολι­τι­σμός και η Ευρώπη θα λογο­δο­τή­σουν για τον θεσμό αυτό. Ο πιο βρώ­μι­κος θεσμός του κόσμου είναι η Frontex. H Ευρώπη πρέπει να εγκα­τα­λεί­ψει αυτόν τον θεσμό» είπε.

«Πρέπει να δώσουμε ένα καλό μάθημα σε Ελλάδα, Ευρώπη και Frontex για την προ­πα­γάνδα τους στα θέματα επα­να­προ­ω­θή­σεων», ανέφερε ο υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών της Τουρ­κίας, προ­σθέ­το­ντας ότι «κάθε επα­να­προ­ώ­θηση πρέπει να παρου­σια­στεί με φωτο­γρα­φίες, βίντεο και ειδή­σεις ως το “άσχημο πρόσωπο της Ευρώπης”».

Τσελίκ: Τυραν­νική η συμπε­ρι­φορά της Ελλάδας στους πρό­σφυ­γες

Παράλ­ληλα, ο εκπρό­σω­πος του κυβερ­νώ­ντος κόμ­μα­τος Δικαιο­σύ­νης και Ανά­πτυ­ξης, Ομέρ Τσελίκ, κατη­γό­ρησε την Ελλάδα για «τυραν­νική» συμπε­ρι­φορά απέ­να­ντι στους πρό­σφυ­γες.

Κατα­λό­γισε, επι­πλέον, «μαύρη προ­πα­γάνδα» στον πρω­θυ­πουργό Κυριάκο Μητσο­τάκη, ενώ κατη­γό­ρησε την Ελλάδα ότι οδηγεί εσκεμ­μένα τους πρό­σφυ­γες στον θάνατο.

«Πρέπει να το πω ξεκά­θαρα, η Ελλάδα για να κρύψει αυτήν την τυραν­νική συμπε­ρι­φορά της κάνει μαύρη προ­πα­γάνδα ενα­ντίον της Τουρ­κίας. Το κάνει ο ίδιος ο πρω­θυ­πουρ­γός τους» τόνισε.

Όπως υπο­στή­ριξε, «αυτά δεν έχουν καμία βάση, ούτε νομι­μό­τητα, απλά η Ελλάδα δείχνει την τυραν­νική συμπε­ρι­φορά της. Δεν κάνουν κανέναν σοβαρό εντο­πι­σμό, δεν “αγκα­λιά­ζουν” τους πρό­σφυ­γες, απλά τους επα­να­προ­ω­θούν, βυθί­ζουν τα φου­σκωτά τους και η Ελλάδα εσκεμ­μένα οδηγεί στον θάνατο όλους, χωρίς να κάνει διά­κριση σε γυναί­κες και παιδιά».

«H επι­θε­τική και η βίαια πολι­τική της Ελλάδας ενα­ντίον των ανή­μπο­ρων προ­σφύ­γων, οδήγησε στην αλλαγή πορείας του προ­σφυ­γι­κού κύματος και οι άνθρω­ποι τώρα επι­λέ­γουν δυσκο­λό­τε­ρους και επι­κίν­δυ­νους δρόμους κι έτσι οδη­γού­νται στον θάνατο» συνέ­χισε ο ίδιος.

Πηγή kathimerini.gr

Μανώλης Κωστί­δης

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.