Αθλητικά

Γ’ Εθνική Κατηγορία: Τι έγινε στην τηλεδιάσκεψη

Έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης η τηλεδιάσκεψη της αντιπροσωπείας των παικτών της Γ’ Εθνικής, του προέδρου του ΠΣΑΠ Γιώργου Μπαντή, του μέλους της Ε.Ε. της ΕΠΟ και προέδρου της ΕΠΣΔ Παναγιώτη Διακοφώτη και του γ.γ.Α. Γιώργου Μαυρωτά κατά την οποία προέκυψαν πολλές και σημαντικές ειδήσεις για το μέλλον της κατηγορίας.
Αρχικά θα πρέπει να αναφέρουμε πως υπάρχει ισχυρή βούληση από την Γ.Γ.Α. να ολοκληρωθούν όλα τα πρωταθλήματα και με γνώμονα τα παραπάνω προχωρούν ήδη στον σχεδιασμό της επανεκκίνησης.
Το σχέδιο επιστροφής
Η Γ.Γ.Α. ετοιμάζει ήδη το σχέδιο επιστροφής και γι’ αυτό το λόγο το επόμενο χρονικό διάστημα θα σταλούν στην ΕΠΟ όλες οι απαραίτητες οδηγίες για το πως θα πρέπει να είναι το πρωτόκολλο επιστροφής αλλά και τι θα απαιτείται. Στην συνέχεια η ΕΠΟ θα το συντάξει και ως ολοκληρωμένη πρόταση θα το στείλει στην επιτροπή λοιμωξιολόγων για να πάρει το τελικό «οκ».
Το «αγκάθι» των τεστ και η λύση του
Όπως είναι κατανοητό το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το οικονομικό βάρος για τα απαραίτητα τεστ στα οποία θα υποβάλλονται οι ποδοσφαιριστές και ίσως αυτό να αποτέλεσε και ένα μεγάλο «αγκάθι» για τις διοικήσεις των ομάδων οι οποίες «ματώνουν» οικονομικά και με ένα ακόμη τέτοιο έξοδο δεν θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν. Η λύση που προωθείται και βρίσκεται ήδη υπό συζήτηση στο υπουργείο είναι μια κρατική επιχορήγηση στις ομάδες που θα αφορά αποκλειστικά τα έξοδα για τα τεστ. Πρόκειται για έναν μεγάλο σκόπελο που αν ξεπεραστεί τότε θα ανοίξει και ο δρόμος της επιστροφής πάντα υπό προϋποθέσεις.
Ο αθλητισμός πρέπει να μείνει ζωντανός και είναι χαρακτηριστικό πως στην τηλεδιάσκεψη ο γ.γ.Α. Γιώργος Μαυρωτάς ανέφερε πως «Ο αθλητισμός υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει».
Το χρονοδιάγραμμα, οι επιφυλάξεις και οι σκέψεις…
Όπως είναι κατανοητό όλα τα παραπάνω θα χρειαστούν χρόνο και το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά τις 10 Ιανουαρίου καθώς τόσος είναι ο χρόνος που απαιτείται για να συνταχθούν και να συζητηθούν όλα τα παραπάνω σε θεσμικό πλαίσιο. Οι επιφυλάξεις που υπάρχουν είναι όπως πάντα η πορεία των κρουσμάτων αλλά και η πληρότητα των ΜΕΘ καθώς εκεί εστιάζουν οι επιδημιολόγοι ενώ για τους «ανεγκέφαλους» που θέλουν με το ζόρι να βρεθούν στα γήπεδα θα υπάρχει μέριμνα αλλά και «αστυνόμευση».

Πηγή: sports-factory

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου