Παρά τις εμφύλιες συρράξεις, τις τρομοκρατικές επιθέσεις, τις πυρκαγιές, τους εμπορικούς πολέμους και την έξαρση του λαϊκισμού από άκρη σε άκρη του κόσμου, αρνητικές ειδήσεις που τείνουμε να ανασύρουμε ευκολότερα από τη μνήμη μας κάνοντας ανασκόπηση μιας χρονιάς, το 2018 ήταν γεμάτη καλές ειδήσεις. Σε ζητήματα είτε περιβαλλοντικά είτε ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης η ανθρωπότητα «έπιασε» ορόσημα που μας κάνουν αισιόδοξους για το μέλλον των κοινωνιών και του πλανήτη μας.

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε φέτος ότι το στρώμα όζοντος που είχε αρχίσει να υποχωρεί από το 1985 θα έχει αναρρώσει πλήρως μέχρι το 2060 και αυτό χάρη στην υπογραφή του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ το 1987. Επίσης η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά από όταν άρχισε την καταγραφή το ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού που ζει σε ακραία φτώχεια έπεσε κάτω από 10%. Και οι ενδιάμεσες κάλπες για το αμερικανικό Κογκρέσο τον περασμένο Νοέμβριο εξέλεξαν τις περισσότερες γυναίκες στην ιστορία αλλά και μουσουλμάνους, ΛΟΑΤΚΙ και την πρώτη ιθαγενή υποψήφια.

Το 2018 ήταν η χρονιά που έδειξε ότι με παγκόσμια δράση, συντονισμένες καμπάνιες και δημόσιες και ιδιωτικές πρωτοβουλίες μπορούμε να φέρουμε πραγματική αλλαγή στην εξάλειψη της φτώχειας, των ανισοτήτων και να προλάβουμε την καταστροφή του πλανήτη μας.

good_news.jpg

πηγή ethnos.gr

Συντάκτρια Ερη Πανσεληνά

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ