Αθλητικά

Ποδηλασία: Το πρόγραμμα του διασυλλογικού αγώνα ορεινής ποδηλασίας

Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου και την Κυριακή 1η Νοεμβρίου ο Ποδηλατικός Όμιλος Κω, διοργανώνει τον διασυλλογικό αγώνα ορεινής ποδηλασίας, με την επωνυμία «KOS MTB XCO & XCC RACE».
Οι διοργανωτές, με την ακόλουθη ανακοίνωση, γνωστοποίησαν το πρόγραμμα του αγώνα και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την διεξαγωγή του:
«Ο Ποδηλατικός Όμιλος Κω διοργανώνει διασυλλογικούς αγώνες ορεινής ποδηλασίας XCO και XCC, με την επωνυμία KOS MTB XCO & XCC RACE. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο και την Κυριακή 31 Οκτωβρίου και 1η Νοεμβρίου 2020, αντίστοιχα. Ο αγώνας περιλαμβάνει τις κατηγορίες Ανδρών, Εφήβων, Παίδων, Κορασίδων, Παμπαίδων, Πανκορασίδων, Μίνι και Sportive σε ηλικιακά γκρουπ
Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.
Με το πέρας των δηλώσεων συμμετοχής, συμπληρώθηκαν όλες οι κατηγορίες πλην των Κορασίδων που θα τρέξουν στην όπεν κατηγορία και των Εφήβων που θα πάρουν κατάταξη με τους Άνδρες.
Με συμμετοχές από τους τρεις συλλόγους της Κω, από Ρόδο και σωματεία από Αθήνα, η διοργάνωση θα φιλοξενήσει πάνω από 100 αθλητές και τις δύο ημέρες στο πανέμορφο δάσος της Τσουκαλαριάς σε μία τεχνική διαδρομή με μονοπάτια και δασικούς δρόμους, όπως και την Κυριακή στο κέντρο της Κω στην shorttrack διαδρομή που έχουν τρέξει παγκόσμιοι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες τα προηγούμενα δύο χρόνια στο νησί μας.
Η διοργάνωση έχει προβλέψει όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την αποφυγή διασποράς του ιου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Γ.Γ.Α και συστήνουμε στους γονείς και θεατές που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες να κρατήσουν τις προβλεπόμενες αποστάσεις. Οι τοποθεσίες και διαδρομές ευνοούν την παρακολούθηση των αγώνων από διαφορετικά σημεία, τόσο για τα απαραίτητα μέτρα όσο και για την ενθάρρυνση των αθλητών σε όλο το μήκος της διαδρομής.
Πρόγραμμα αγώνων
Σάββατο, 31/10/2020 XCO (XCC για ΜΙΝΙ)
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Εκκίνησης/Τερματισμού: Κως, περιοχή: Παναγία Τσουκαλαριά
11:30 Άνοιγμα Γραμματείας
12:00 – 10:00 Προπόνηση διαδρομής XCO
13.00 XCC Μίνι μικρά, διάρκεια αγώνα (15′)
13.20 XCC Μίνι Μεγάλα, διάρκεια αγώνα (20′)
13.40 XCO Παμπαίδες, Κορασίδες και Πανκορασίδες (40’)
14.00 XCO Έφηβοι, Ανδρες και Όπεν 17+ (75’), Παίδες (60’)
16.15 Απονομές
Κυριακή 1/11/2020
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Εκκίνησης/Τερματισμού: Κως, περιοχή: πλατεία Ελευθερίας
8:30 Γραμματεία-προπόνηση
09.30 XCC Όπεν αγόρια – κορίτσια μέχρι 14ετών (15’)
10.00 Μίνι μικρά (15’)
10.20 Μίνι μεγάλα (20’)
10.45 Παμπαίδας, Κορασίδες, Πανκορασίδες (30’)
11:30 Παίδες (40’),Έφηβοι, Άνδρες, Όπεν 15+ (40’)
12.15 Έφηβοι, Ανδρες, Όπεν 15+ Ανδρες
Το πρόγραμμα των αγώνων μπορεί μερικώς να τροποποιηθεί την σύμφωνη γνώμη διοργανωτών καιΑλυτάρχη, μετά την παραλαβή όλων των δηλώσεων συμμετοχής.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Το Σάββατο ο δρόμος προς το δάσος της Τσουκαλαριάς και το βουνό θα κλείσει τμηματικά, από τις 13:00 μέχρι τις 16:00 και μέχρι το πέρας του αγώνα.
Την Κυριακή η Βασ. Παυλου και η Ιπποκράτους θα κλείσει από τις 8:30 μέχρι τις 13:00.
Παρακαλούμε να σεβαστείτε τις υποδείξεις των οργάνων και την προσπάθεια των αθλητών μας.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση σας και ελπίζουμε να έλθετε να χειροκροτήσετε τους αθλητές που θα αγωνιστούν.
Η εκδήλωση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την συμβολή των επιχειρηματιών του νησιού μας και τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό.
Ευχαριστούμε τον μέγα χορηγό του αγώνα Στράτο Σερνικό – Sernikos Bikes, για την πολυεπίπεδη υποστήριξή του στον αγώνα.
Ευχαριστούμε τους χορηγούς για την έμπρακτη υποστήριξή τους στην διοργάνωση.
Attica Group – Blue Star Ferries, Σβύνου Κωνσταντίνα – ξενοδοχείο Μαριτίνα, Σταματάκη Θάνο – Εμπορεία, Αφοί Σταμόγλου – ποδήλατα, Οικ. Κακίβελη – ποδήλατα, Απλώς ΑΒΕΕ – Γαλακτοκομικά, Μπίλλης Αντώνης – escape rentals, Γιαουρδήμο Βασίλη – Active & Healthy».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου