Ρεπορτάζ

Δεν προκάλεσε σοβαρά προβλήματα η κακοκαιρία στο νησί της Ρόδου

Βροχές και καταιγίδες προκάλεσε η κακοκαιρία Κίρκη την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, χωρίς ωστόσο να προκληθούν ιδιαίτερα προβλήματα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου δέχθηκε συνολικά πέντε κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στην περιοχή της Ανάληψης και στη Μεσαιωνική Πόλη. Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας χρειάστηκε να επέμβει στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, όπου πλημμύρισε ο κεντρικός δρόμος. Γενικότερα, όλες οι υπηρεσίες παρέμειναν σε επιφυλακή ενώ και οι εθελοντικές ομάδες ήταν σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση τυχόν συμβάντων.
«Δεν παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα προβλήματα από την κακοκαιρία. Όπου χρειάστηκε, ο μηχανισμός μας κινητοποιήθηκε άμεσα για την αντιμετώπιση του όποιου συμβάντος, ενώ στο προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια ο καθαρισμός των ρεμάτων έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι για τη χειμερινή περίοδο και να αποφύγουμε πλημμυρικά φαινόμενα στο μέγιστο δυνατό βαθμό», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Ευστρατίου.
«Προς το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, είμαστε σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων. Κάθε φορά που ανακοινώνεται δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, εντείνουμε το επίπεδο ετοιμότητας με επιπλέον περιπολικά και την εγρήγορση του προσωπικού με στόχο την άμεση στελέχωση των οχημάτων. Η πρόσφατη κακοκαιρία δεν προκάλεσε ιδιαίτερα προβλήματα πέρα από τις συνήθεις αντλήσεις υδάτων από οικίες. Βέβαια η διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων ήταν σύντομη και αυτό συνετέλεσε σε μεγάλο βαθμό στο να μην παρουσιαστούν σοβαρότερα προβλήματα», δήλωσε ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Δωδεκανήσου, Ιωάννης Τσιτσικάς και σημείωσε επίσης ότι οι παρεμβάσεις που έγιναν στο προηγούμενο διάστημα και οι καθαρισμοί στα ρέματα π.χ. στην περιοχή της Ιαλυσού και στον ποταμό της Κρεμαστής (αρμοδιότητα της Περιφέρειας), είχαν θετικά αποτελέσματα, καθώς πρόκειται για περιοχές που πλημμύριζαν εύκολα.
Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: «Διαπιστώσαμε ότι οι καθαρισμοί των ποταμών και ρεμάτων όπως στην Κρεμαστή και στην Ιαλυσό, είχαν θετικά αποτελέσματα. Πρόκειται για περιοχές όπου είναι συχνά τα πλημμυρικά φαινόμενα, σχεδόν έπειτα από κάθε κακοκαιρία. αυτή τη φορά όμως δεν παρατηρήσαμε κάποιο πρόβλημα. Υπάρχουν βέβαια διάφορα άλλα προβληματικά σημεία σε όλη τη Ρόδο που πλημμυρίζουν μόλις σε ένα τέταρτο έντονης βροχόπτωσης. Είναι σύνθετο το θέμα και μας ανησυχεί το γεγονός αυτό».

Τέλος, ο κ. Τσιτσικάς προτρέπει τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις όταν επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα. Συνιστά επίσης στους πολίτες να μεριμνούν για τη μετακίνηση ηλικιωμένων ατόμων με κινητικά προβλήματα που διαμένουν σε υπόγεια ή ισόγειες οικίες με κίνδυνο να πλημμυρίσουν.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου