Τοπικές Ειδήσεις

Χαρούλα Γιασιράνη: Προτεραιότητα μας η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο μαθητών,γονέων,εκπαιδευτικών

Με τον συντονισμό της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Δια Βιου Μάθησης, Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και Εθελοντισμού κας Χαρούλας Γιασιράνη , του Τμήματος Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το ΚΕΚ Γ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ και σε συνεργασία με  το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας – Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την υποστήριξη της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Ρόδου (ΕΑΝΔιΡ)  στο πλαίσιο του ΄΄Οκτώβριος: Ευρωπαϊκός Μήνας Κυβερνοασφάλειας΄΄ έγιναν 12 ενημερωτικές ημερίδες στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα.

H Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η πρώτη στην Ελλάδα που υλοποίησε μια τέτοια οριζοντια πρωτοβουλία .

Έγιναν μεγάλη συμμετοχή ενημερωτικές ημερίδες για το Διαδίκτυο, την κυβερνοασφάλεια, την προστασία των προσωπικών δεδομένων, τα social media και την ορθή τους χρήση, στα Γυμνάσια και Λύκεια των νησιών: Ρόδος, Κως, Λέρος, Σύμη, Καστελλόριζο, Κάλυμνος, Πάτμος, Αστυπάλαια και Κάρπαθος.

Τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν στη Ρόδο πολυπληθή συμμετοχή στο 2ο Γυμνάσιο Ρόδου (Κεραμεικό) με τη συμμετοχή των μαθητών  του Λυκείου Έμπωνα, το Μουσικό σχολείο Ρόδου, το 2ο ΓΕΛ Ρόδου και το 1ο Γυμνάσιο Ρόδου (Καπνιβιομηχανία).

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά, και η δράση αυτή σημειώνει ιδιαίτερη επιτυχία, με έντονο το ενδιαφέρον από μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικούς για τη συνέχιση της, και σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων προγραμματίζονται οι ημερομηνίες και για τις επερχόμενες παρουσιάσεις στα υπόλοιπα σχολεία της περιοχής μας.

 

Επικεφαλής από την πλευρά της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ των ήταν  ο Διευθυντής Ταξίαρχος κος Γιώργος Παπαπροδρόμου συνοδευόμενος από εκπροσώπους της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τους δικηγόρους της Ρόδου κα Χρυσή Χρυσοχού και κο Μάνο Τεχνίτη, εξειδικευμένους στο Δίκαιο του Διαδικτύου, των Προσωπικών δεδομένων και την εγκληματολογία.

Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι φαινόμενα που απασχολούν τους εφήβους και τους ενήλικες, κατά την περιήγησή τους στο διαδίκτυο. Στις ημερίδες παρουσιαστήκαν λεπτομερώς οι επικίνδυνες πτυχές του διαδικτύου, οι λόγοι που οδηγούν σε δυσάρεστα και επικίνδυνα φαινόμενα και οι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισής τους.

Η κα Γιασιράνη εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχο κος Γιώργο Παπαπροδρόμου και τους εκπροσώπους της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Υποδιευθυντή κ Βασίλειο Παπακώστα, Αναστάσιο Παπαθανασίου και Χαράλαμπο Καρρά, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κο Ιωάννη Παπαδομαρκάκη και την Υπεύθυνη σχολικών Δραστηριοτήτων της ίδια υπηρεσίας κα Ευαγγελία Μουλά  που υποστήριξαν θερμά τη δράση αυτή, τους διευθυντές και το διδακτικό προσωπικό των σχολείων για την άψογη συνεργασία τους και την Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Ρόδου (ΕΑΝΔιΡ) δια των εκπροσώπων αυτής, δικηγόρους κκ. Χρυσή Χρυσοχού και Μάνο Τεχνίτη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου