Ειδήσεις

Τελετή αναγόρευσης του Αν. Γιαννίτση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου πρόκειται να Αναγορεύσει Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος τον κ. Αναστάσιο Γιαννίτση, Καθηγητή Οικονομικής Ανάπτυξης και Ομότιμο Καθηγητή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 στις 18:30

στο Κατάλυμα της Ισπανίας στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Η τελετή θα γίνει παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της Κοσμητόρισσας της Σχολής, του Προέδρου του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών και μελών του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών και της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Ο κ. Αναστάσιος Γιαννίτσηςυπηρέτησε, από το ξεκίνημα της ακαδημαϊκής του καριέραςτο 1975 έως την αφυπηρέτησή τουτο 2011 την Οικονομική Επιστήμη και αναγορεύτηκε Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Αναστάσιος Γιαννίτσης κατείχε σημαντικές δημόσιες θέσεις και διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών, Υπουργός Εσωτερικών, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεωνκαι Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, θέση από την οποία συντόνισε με ιδιαίτερη επιτυχία την Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2003, κατά τη διάρκεια της οποίας ολοκληρώθηκε η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ένταξη δέκα νέων κρατών, μεταξύ των οποίων και της Κύπρου. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Ιδρύματος Μεσογειακών Σπουδών, το οποίο παρουσίασε πρωτοποριακό έργο για τον ρόλο των Ευρωπαϊκών και των Τρίτων Μεσογειακών Χωρών.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου