Αθλητικά

Σημαντική δράση στη Μαλώνα

Μία σημαντική δραστηριότητα που αφορά την καθαριότητα και με μέσο το ποδήλατο, πραγματοποίησαν σήμερα παιδιά ηλικίας από 8 έως και 18 ετών στη Μαλώνα, με πρωτοβουλία της επιχείρησης Roads Rhodes.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

«Η φιλοσοφία της δράσης:

Από το 2013 έχουμε επισκεφθεί με πολλούς καλεσμένους μας από το εξωτερικό, την όμορφη Μαλώνα. Έχουμε θαυμάσει και απολαύσει τη φυσικά ομορφιά που την περιβάλλει καθώς και την υπέροχη δομή του οικισμού.

Το χωριό είναι πεντακάθαρο και τακτοποιημένο, όμως έξω από αυτό δεσπόζει η επιπολαιότητα. Δυστυχώς η πρώτη παρατήρηση στη διαδρομή προς το «κόκκινο νερό», είναι τα σκουπίδια αλλά και ογκώδη παλιά και χαλασμένα αντικείμενα, που είναι πεταμένα σε συγκεκριμένα σημεία. Είναι αυτή η λεπτομέρεια που δίνει την κακή εντύπωση για τον πολιτισμό μας. Η αντίθεση του πανέμορφου τοπίου με τις στοίβες των σκουπιδιών, μας χαρακτηρίζουν δυστυχώς αρνητικά ως λαό.

Είναι εύκολο να εκπαιδευτούμε στον οργανωμένο τρόπο διαχείρισης των σκουπιδιών και πιο εύκολο να δημιουργούμε πολίτες με συνείδηση διαχείρισης όλων των οικιακών άχρηστων αντικειμένων.

Ο τρόπος και η διαδικασία:

Στο τέλος μιας σχολικής εβδομάδας, την Παρασκευή 30/10/2015 που σηματοδοτεί και το τέλος της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου της Ρόδου, συγκεντρώνουμε όλα τα παιδιά και τους νέους της Μαλώνας από ηλικία 8 έως 18 ετών στην κεντρική πλατεία του «Αγίου Γεωργίου».

Μετά από  μια σύντομη αναφορά και παρουσίαση του περιεχομένου της δράσης, σε όλους τους συγκεντρωμένους, ξεκινάμε το διασκεδαστικό και επιμορφωτικό δίωρο.

-Μοιράζουμε 25 ποδήλατα της επιχείρησης μας αναλόγως με το ύψος του κάθε παιδιού.

-Όσοι θέλουν κρατούν το δικό τους ποδήλατο.

-Όλοι οι συμμετέχοντες διαγωνίζονται σε ταχύτητα με το ποδήλατο για την ανάδειξη των δύο πρώτων, οι οποίοι θα είναι και οι ομαδάρχες της δράσης.

-Οι δύο πρώτοι επιλέγουν τα παιδιά που θα αποτελέσουν την ομάδα τους.

-Ο αρχηγός της εκδρομής ποδηλατεί μπροστά από τα παιδιά και τα οδηγεί στο φαράγγι του κόκκινου νερού.

-Στην πορεία όλα τα παιδιά εντοπίζουν τα πεταμένα σκουπίδια.

-Μόλις ολοκληρώσουμε την επίσκεψη μας στο «κόκκινο νερό» μοιράζουμε στην κάθε ομάδα σάκους σκουπιδιών διαφορετικών χρωμάτων.

-Κατεβαίνοντας προς το χωριό γεμίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερους σάκους με σκουπίδια.

-Οι σάκοι τοποθετούνται σε καρότσα που ρυμουκλεί ένα από τα αυτοκίνητα τις επιχείρησης μας.

Διάκριση και έπαθλα:

Φτάνοντας στο χωριό, καταμετρούνται οι σάκου που έχει συλλέξει η κάθε ομάδα και αναλόγως του αριθμού οι ομάδες κατατάσσονται. Ο Ιερέας του χωριού κρατά, ως θεματοφύλακας, την κατάταξη των ομάδων.

Την άνοιξη του 2016 και σε ημερομηνία που θα προκύψει κατόπιν συνεννόησης με τον Ιερέα, οι ίδιες ομάδες διαγωνίζονται εκ νέου στην ίδια διαδρομή και με την ίδια διαδικασία. Η ομάδα που θα έχει συλλέξει τους περισσότερους σάκους και στις δύο δράσεις θα είναι η νικήτρια.

Θα ακολουθήσει κλήρωση με τα ονόματα των παιδιών της νικήτριας ομάδας με δύο κληρωτίδες. Μία κληρωτίδα για παιδιά από 8 έως 15 ετών και μία για παιδιά από 15 έως 18 ετών. Οι δύο τυχεροί θα κερδίσουν από ένα ποδήλατο.

Οι στόχοι της δράσης:

-Να γνωρίσουν τα παιδιά τον τόπο που ζουν.

-Να μάθουν οι νέοι ότι η προσπάθεια για να διατηρούμε το περιβάλλον καθαρό είναι αέναη ομαδική και υπόθεση όλων».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου