Ειδήσεις

Και στους μπαμπάδες θα δίνεται άδεια ανατροφής τέκνου

Ποιος είπε ότι τα μωρά δεν μπορούν να μεγαλώσουν με τον μπαμπά; Διάταξη του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε χτες στη Βουλή φαίνεται να κρίνει επαρκείς φροντιστές τους νέους μπαμπάδες. Σύμφωνα με το άρθρο 38 του πολυνομοσχεδίου, και οι άνδρες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα μπορούν να λάβουν άδεια ανατροφής τέκνου εξάμηνης διάρκειας μετ’ αποδοχών.

Όπως ήδη ισχύει για τις μητέρες εργαζόμενες, οι αποδοχές του δικαιούχου θα καλύπτονται από τον ΟΑΕΔ και θα είναι στα 586 ευρώ τον μήνα. Η άδεια ανατροφής τέκνου θα χορηγείται μετά την τετράμηνη άδεια κύησης και λοχείας της μητέρας και θα μπορεί να την πάρει ή η μητέρα ή ο πατέρας.
Την άδεια δικαιούνται οι –στον ιδιωτικό τομέα εργαζόμενοι- φυσικοί, θετοί ή ανάδοχοι γονείς και των δύο φύλων και χορηγείται ανεξάρτητα από το είδος της απασχόλησης του μη-δικαιούχου γονέα. Ακόμη, δηλαδή, κι αν ο ένας απ’ τους δύο γονείς δεν εργάζεται, ο άλλος μπορεί να πάρει κανονικά την εξάμηνη άδεια ανατροφής τέκνου.
Σε περίπτωση διαζυγίου, διάστασης ή γέννησης τέκνου χωρίς γάμο των γονέων του, την άδεια φροντίδας παιδιού λαμβάνει ο γονέας που έχει την επιμέλεια, εκτός και αν υπάρχει κάποια διαφορετική συμφωνία. Η άδεια μπορεί να μοιραστεί μεταξύ των δύο γονιών, ενώ απαιτείται ενημέρωση του εργοδότη.
Πηγή: euro2day,gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου