Τοπικές Ειδήσεις

Συμμετοχή του 2ου πειραματικού Γυμνασίου Ρόδου στο ευρωπαϊκό σχέδιο Ka 229 Connect through heritage.Bridges of past to future

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τέταρτη κινητικότητα του ευρωπαϊκού σχεδίου Ka 229 Connect through heritage.Bridges of past to future στο Αφιόν Καραχισάρ της Τουρκίας από 25 έως 30 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή του 2ου πειραματικού Γυμνασίου Ρόδου.

Το σχολείο εκπροσώπησαν οι εκπαιδευτικοί Μουλά Ευαγγελία και Τζελιου Κωνσταντίνα και οι μαθητές τριες: Κουρούπα Ουρανία, Ανασοβιτς Αλινα, Κωστίδης Ιωάννης Θεράπων και Παπαποστόλου Κωνσταντίνος. Στα εργαστήρια που έλαβαν χώρα αναδείχθηκαν μέσω ψηφιακών εφαρμογών τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά, η τοπική ιστορία και η κουλτούρα των συμμετεχουσών χωρών με έμφαση στις ομοιότητες και τις κοινές ανθρωπιστικές αξίες.

Το πρόγραμμα ήταν πλούσιο σε διαλέξεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις και ξεναγήσεις σε σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, όπως το κάστρο του Αφιόν Καραχισάρ, η Παλιά πόλη του Εσκι Σεχίρ και η Ιεραπολις- Παμούκαλε. Η συνάντηση υπήρξε δημιουργική και γόνιμη από κάθε άποψη, εκπαιδευτική, κοινωνική και ψυχαγωγική. Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στη Ρόδο στις 10 Οκτωβρίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου