Αθλητικά

«Λουκέτο» μέχρι νεωτέρας, επίκειται παρέμβαση της FIFA!

Σάρκα και οστά πήρε σήμερα, στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, η απειλή για την επιβολή «λουκέτου» στις ερασιτεχνικές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις.
Με τη συντριπτική πλειοψηφία των 57 ψήφων, οι Ενώσεις αποφάσισαν τη διακοπή των πρωταθλημάτων της Γ’ Εθνικής (η «διακοπή» αντικατέστησε τη χρήση του όρου «αναστολή»), των τοπικών και των γυναικείων, έως ώτου καμφθεί ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και αποσύρει από τον αθλητικό νόμο τις διατάξεις, που προβλέπουν ποινές απαγόρευσης συμμετοχής και χρήσης των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων στα σωματεία, τα οποία δεν εγγράφονται στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Κατά της πρότασης τάχθηκαν η ΠΑΕ Ολυμπιακός και οι ΕΠΣ Πειραιά, Λακωνίας και Ηλείας, ενώ «λευκό» ψήφισαν οι ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Βόλος, Ιωνικός και Ατρόμητος.
Σημειώνεται, πως παρότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η εκπρόσωπος της FIFA Χάιντι Μπέχα απέφυγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας του κεντρικού θέματος της Έκτακτης Γ.Σ. και περιορίστηκε σ’ έναν μάλλον τυπικό και γενικό χαιρετισμό, εντούτοις αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της δεσμεύτηκε να ενημερώσει λεπτομερώς για τα τεκταινόμενα και για τις αποφάσεις την Παγκόσμια Ομοσπονδία, η οποία δεν θα αργήσει να πάρει επίσημη θέση. Στην άμεση παρέμβαση τόσο της τελευταίας, όσο και της UEFA, ελπίζει η ΕΠΟ.
Πέραν των παραπάνω, η Ομοσπονδία αποφάσισε να στηρίξει μέσω κατάθεσης πρόσθετης παρέμβασης την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας των τεσσάρων σωματείων της ΕΠΣΔ, που αμφισβήτησαν τον αποκλεισμό τους από τις τελευταίας εκλογές της Ένωσης λόγω της μη εγγραφής τους στο αθλητικό μητρώο της Γ.Γ.Α.. Υπενθυμίζεται, πως στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης της διοργανώτριας συμμετείχαν μόλις δεκαέξι σωματεία.
Οι επίσημες αποφάσεις της Γ.Σ. της ΕΠΟ, έτσι όπως περιγράφονται στην ανακοίνωση που την ακολούθησε, είναι οι ακόλουθες:
«Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που διεξήχθη σήμερα στην Αθήνα, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.
1.Με 57 ψήφους υπέρ, 4 κατά και 4 λευκά, να διακοπούν όλα τα Πανελλήνια και Τοπικά Ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα της χώρας, εκφράζοντας την αντίθεση της Ομοσπονδίας στην εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει τη συμμετοχή σωματείων στα πρωταθλήματα εάν δεν εγγραφούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.
2.Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ να αναστείλει την ιδιότητα μέλους όποιας Ένωσης δεν εφαρμόσει την παραπάνω απόφαση και δεν διακόψει τα πρωταθλήματά της.
3.Η ΕΠΟ να καταθέσει πρόσθετη παρέμβαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπέρ των τεσσάρων σωματείων της ΕΠΣ Δωδεκανήσου που έχουν προσφύγει σε αυτό για την συνταγματικότητα των διατάξεων που αφορούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.
Τις εργασίες της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ παρακολούθησε δια ζώσης η επικεφαλής Ομοσπονδιών Ευρώπης της FIFA κα Χάιντι Μπέχα».
Την ΕΠΣΔ εκπροσώπησαν σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Χρυσόστομος Ψέλλας, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Παυλίδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου