Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, καθώς οι στρατιωτικές αρχές της γειτονικής χώρας δεν δείχνουν ίχνος σεβασμού ακόμη και στις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις του ελληνικού Λιμενικού Σώματος.

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, καθώς οι στρατιωτικές αρχές της γειτονικής χώρας δεν δείχνουν ίχνος σεβασμού ακόμη και στις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις του ελληνικού Λιμενικού Σώματος.

Την ώρα λοιπόν που σκάφη του Λιμενικού έσωζαν ζωές προσφύγων και ένα 9χρονο προσφυγόπουλο κατέληγε στο Καστελόριζο, οι Τούρκοι με προκλητική ΝΟΤΑΜ ισχυρίζονται πως η χώρα μας δεν έχει καμιά αρμοδιότητα διάσωσης στην περιοχή, ακόμα και στα παράλια του ακριτικού νησιού.

Όλα αυτά την ώρα που συνεχίστηκαν και οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο. Μαχητικά της γειτονικής χώρας προχώρησαν σήμερα σε 36 παραβιάσεις σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα τουρκικά αεροσκάφη (ένα CN-235, ένα ελικόπτερο και 12 F-16 τα οποία πετούσαν σε έξι σχηματισμούς) προέβησαν επίσης σε εννέα παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Έξι από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα.

newpost.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ