ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δ. Κρεμαστινός: “Αυτή είναι η αλήθεια για το ΚΕΕΛΠΝΟ, 100%”

news room 6 λεπτά ανάγνωση
Κρεμαστινός

Απα­ντώ­ντας στον Υπουργό Υγείας και στον Ανα­πλη­ρωτή Υπουργό Υγείας κ.κ. Ξανθό και Πολάκη οι οποίοι – κατά τη συζή­τηση της Επί­και­ρης Επε­ρώ­τη­σης της Δημο­κρα­τι­κής Συμπα­ρά­τα­ξης για την Υγεία – ισχυ­ρί­στη­καν ότι ο Ανδρέας Παπαν­δρέου δεν ήταν ο δημιουρ­γός του ΕΣΥ αλλά οι αγώνες των εργα­ζο­μέ­νων επέ­φε­ραν την αλλαγή στην Υγεία και ειδι­κό­τερα προς τον κ. Πολάκη ο οποίος ανέ­πο­τυξε τις γνωστές θέσεις του για το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο Αντι­πρό­ε­δρος της Βουλής Δημή­τρης Κρε­μα­στι­νός είπε, στη δευ­τε­ρο­λο­γία του:

«ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Ε΄ Αντι­πρό­ε­δρος της Βουλής): Κύριε Πρόεδρε, είναι ένα τερά­στιο θέμα. Ανα­φέρ­θηκε, δηλαδή, ότι ο Πρό­ε­δρος του Διοι­κη­τι­κού Συμ­βου­λίου του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει ευθύνη σε όλη αυτήν την ιστορία.

Πρέπει να πω –και να το ακούσει καλά ο Υπουρ­γός, γιατί είμαι ο πρώτος Υπουρ­γός που μετά τον κ. Σούρλα λει­τούρ­γησε το ΚΕΕΛΠΝΟ- ότι δεν έχω διο­ρί­σει ούτε έναν στο ΚΕΕΛΠΝΟ ως Υπουρ­γός ούτε έχω στείλει κανένα σημεί­ωμα. Το ξέρουν όλοι αυτό. Όχι μόνο αυτό, αλλά κράτησα το Διοι­κη­τικό Συμ­βού­λιο του προη­γού­με­νου Υπουρ­γού και άλλαξα μόνο έναν: τον εκπρό­σωπο του Υπουρ­γού στο Διοι­κη­τικό Συμ­βού­λιο. Τότε ήταν και ο Μακα­ρι­στός Αρχιε­πί­σκο­πος Αθηνών Χρι­στό­δου­λος μέλος του Διοι­κη­τι­κού Συμ­βου­λίου, ως εκπρό­σω­πος της Εκκλη­σίας.

Γιατί τα λέω όλα αυτά; Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει ένα Διοι­κη­τικό Συμ­βού­λιο άμισθο, τα μέλη του οποίου εργά­ζο­νται στις δου­λειές τους. Δεν είναι εκεί, δεν είναι μέσα στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Κάποτε, μάλιστα, είχε διο­ρι­στεί πρό­ε­δρος του Διοι­κη­τι­κού Συμ­βου­λίου κάποιος που ήταν στη Δανία, δηλαδή εκτός Ελλάδας. Αυτό να το ξέρετε: είναι άμισθο το Διοι­κη­τικό Συμ­βού­λιο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Αυτό σημαί­νει ότι κάνουν άλλες δου­λειές, δεν πάνε στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο κύριος μηχα­νι­σμός του ΚΕΕΛΠΝΟ -και αυτό θέλω να το ακούσει η Βουλή- είναι ο Υπουρ­γός, ο οποίος έχει εκπρό­σωπό του στο Διοι­κη­τικό Συμ­βού­λιο, και το ΣΕΥΥΠ, που είναι διο­ρι­σμένο από τον Υπουργό και το οποίο ελέγχει το ΚΕΕΛΠΝΟ. Εάν το ΣΕΥΥΠ ή ο νομικός σύμ­βου­λος του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν πει στο Διοι­κη­τικό Συμ­βού­λιο ότι κάτι υπάρχει και πρέπει να αλλάξει, το Διοι­κη­τικό Συμ­βού­λιο δεν υπάρχει μέσα στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Είναι άτομα τα οποία είναι εξαί­ρε­τοι επι­στή­μο­νες, οι οποίοι όμως δεν είναι μέρος του ΚΕΕΛΠΝΟ. Αυτό είναι ξεκά­θαρο και για τη Δικαιο­σύνη και για όλους.

Άρα, εάν υπάρ­χουν ευθύνες στο ΚΕΕΛΠΝΟ, πρέπει να κοι­τά­ξουμε να δούμε τι είναι μέσα στο πολι­τικό του πρό­βλημα και στο ίδιο το ΚΕΕΛΠΝΟ. Το κάνω ξεκά­θαρο για χιλιο­στή φορά. Και όποιος θέλει επ’ αυτού να με αμφι­σβη­τή­σει. Δεν υπάρχει καμιά αμφι­σβή­τηση. Έτσι λει­τουρ­γεί το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Κύριε Πρόεδρε, αυτό είναι το ένα θέμα.

Δεύ­τε­ρον, εγώ θα έλεγα μπράβο στους Υπουρ­γούς που ψάχνουν να βρουν σκάν­δαλα, να οδη­γή­σουν στη Δικαιο­σύνη τους πάντες κ.λπ. Είμαστε μαζί τους. Όμως, να σας πω και κάτι άλλο. Η δαπάνη για την Υγεία έχει εκτι­να­χτεί εις το τετρα­πλά­σιο από το 2004 μέχρι το 2009, όταν για την αντι­με­τώ­πιση της γρίπης έχουν δοθεί 200 εκα­τομ­μύ­ρια τα οποία το ΚΕΕΛΠΝΟ ακόμα ξεπλη­ρώ­νει, –έχουν δοθεί 200 εκα­τομ­μύ­ρια, όχι 1 και 2 και 3 εκα­τομ­μύ­ρια που μιλάμε-, όταν έχουν αγο­ρα­στεί κάμερες για να «συλ­λαμ­βά­νουν» στο αερο­δρό­μιο αυτούς που μπαί­νουν στη χώρα και έχουν πυρετό: πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει αυτό. Έχουν αγο­ρα­στεί εμβόλια τα οποία δεν αγόρασε ούτε η Αμερική που έχει πλη­θυ­σμό τρια­κό­σια πενήντα εκα­τομ­μύ­ρια. Έχουν αγο­ρα­στεί αντιικά φάρμακα που σάπισαν μέσα στις απο­θή­κες κι έχει γίνει ενη­μέ­ρωση ή δια­φή­μιση, όπως θέλετε πείτε το. Κατα­λα­βαί­νετε. Μιλώ για το Διοι­κη­τικό Συμ­βού­λιο του ΚΕΕΛΠΝΟ επί Νέας Δημο­κρα­τίας.

Η κα. Μπα­κο­γιάννη ζήτησε να γίνει εξε­τα­στική επι­τροπή της Βουλής. Η κα. Μπα­κο­γιάννη το ζήτησε. Πού είναι λογικό να ψάξει το Υπουρ­γείο; Να ψάξει όλο το ΚΕΕΛΠΝΟ, να ψάξει το ΣΕΥΥΠ, να ψάξει τους υπαλ­λή­λους του, και όχι να λέει, με ονο­μα­τε­πώ­νυμο μάλιστα, «ο πρό­ε­δρος του διοι­κη­τι­κού συμ­βου­λίου». Ο πρό­ε­δρος του διοι­κη­τι­κού συμ­βου­λίου δεν πάει ποτέ, εάν δεν του πει ο νομικός σύμ­βου­λος ότι έχει πρό­βλημα, αν δεν του πει το ΣΕΥΥΠ, αν δεν του πει ο Υπουρ­γός. Να του πει ότι «κύριε, έχεις πρό­βλημα και σε διώχνω».

Άλλωστε αυτό απε­δεί­χθη. Ο κ. Πολάκης όταν δια­φώ­νησε –καλώς ή κακώς, εγώ δεν μπαίνω στο θέμα- με τον Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, τον απήλ­λαξε. Κλασική από­δειξη ότι πολι­τικό είναι το πρό­βλημα. Έρχο­νται, λοιπόν, εδώ να ταλαι­πω­ρούν ανθρώ­πους που σε όλη τους τη ζωή χαρα­κτη­ρί­ζο­νται από τη δια­φά­νεια και να ακούν οι δικα­στές και ο Τύπος τα διάφορα περί­εργα πράγ­ματα.

Αυτή είναι η αλήθεια για το ΚΕΕΛΠΝΟ 100%, όχι 99%. Και όποιος θέλει ας πει οτι­δή­ποτε. Τελειώνω με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Να το ξέρει και η Δικαιο­σύνη αυτό που είπα.

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ (Ανα­πλη­ρω­τής Υπουρ­γός Υγείας): Στο 80% συμφωνώ.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Ε΄ Αντι­πρό­ε­δρος της Βουλής): Δεν ξέρω, κύριε Πολάκη. Σε 100% θα συμ­φω­νή­σετε. Δεν μπαίνω στο θέμα αυτό. Όμως, κοι­τάξτε τους αθώους και τους ενόχους. Εγώ είμαι μαζί σας, όσον αφορά τους ενόχους, αλλά όχι να τα βάζετε με τους αθώους. Να το ξεκα­θα­ρί­σουμε. Αυτή είναι η αλήθεια.

Πάμε παρα­κάτω. Μπαίνω πια στο θέμα της επε­ρώ­τη­σης.

Είπε ο κ. Ξανθός ότι ο Ανδρέας Παπαν­δρέου και το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν οι γεν­νή­το­ρες του ΕΣΥ, ότι ο κόσμος το έφερε και τυχαίως, ας πούμε, η κυβέρ­νηση εκείνη το υλο­ποί­ησε.

Αυτή είναι μια θεωρία που μπορεί να υπάρχει σαν θεωρία. Όμως, επι­τρέψτε μου να σας πω ότι η Οκτω­βριανή Επα­νά­σταση είχε προ­ε­πα­νά­σταση καμιά εκα­το­πε­νη­ντα­ριά χρόνια, πιστώ­νε­ται όμως στον Λένιν, δεν πιστώ­νε­ται στα εκατόν πενήντα χρόνια. Στην κου­βα­νική επα­νά­σταση έβραζε ο κόσμος -δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία- κατά του Μπα­τί­στα, αλλά αν δεν ήταν ο Φιντέλ Κάστρο και ο Τσε Γκεβάρα δεν θα γινόταν τίποτα και δεν θα έβγαινε ο κόσμος μόνος του στους δρόμους να κατα­λά­βει την εξουσία. Γι’ αυτό, λοιπόν, λέω να κρατάμε τα σύμβολα.

Και σας θυμίζω τον συμπα­τριώτη σας Ελευ­θέ­ριο Βενι­ζέλο που λέει «ο άντρας κάνει την γενιά και όχι η γενιά τον άντρα». Αυτό σημαί­νει ότι χρειά­ζε­ται αρχηγός. Και αρχηγός εκείνη την περίοδο για την Ελλάδα και τη χώρα ήταν ο Ανδρέας Παπαν­δρέου.

Και τελειώνω, κύριε Πρόεδρε, με κάτι άλλο πάλι προ­σω­πικό. Ο κ. Ξανθός μίλησε για τον κ. Παπα­δό­πουλο. Εάν δια­φω­νείτε με ό,τι έκανε –εγώ δεν διαφωνώ-, αλλάξτε το.

Θέλετε να σας πω και κάτι άλλο; Όταν ανέλαβα Υπουρ­γός, είχε ψηφι­στεί από την προη­γού­μενη κυβέρ­νηση το parttime, δηλαδή ένας γιατρός μπο­ρούσε να είναι και στο ΕΣΥ και εκτός ΕΣΥ, να έχει ιατρείο. Εγώ το κατήρ­γησα μόλις ανέλαβα. Δείτε τον νόμο! Την πλήρη απα­σχό­ληση την επέβαλα εγώ.

Κάντε το, λοιπόν! Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην τα κάνετε αυτά και να κατη­γο­ρούμε ανθρώ­πους. Εγώ, επίσης, απα­γό­ρευσα τις αλυ­σί­δες των δια­γνω­στι­κών κέντρων. Κάντε το! Εγώ το έκανα με νόμο. Δεν υπήρχαν αλυ­σί­δες δια­γνω­στι­κών κέντρων.

Και έρχομαι στις ιδιω­τι­κές κλι­νι­κές. Πότε έγιναν οι ιδιω­τι­κές κλι­νι­κές ισάξιες με τα νοσο­κο­μεία; Το 2004. Επι­τρε­πό­ταν επί δικής μου εποχής να γίνει σε ιδιω­τι­κές κλι­νι­κές πράξη, που γινόταν στην τρι­το­βάθ­μια φρο­ντίδα υγείας στα νοσο­κο­μεία; Ποτέ! Κάντε το, επα­να­φέ­ρετε τους νόμους! Γιατί δεν το κάνετε;

Άρα, είναι μεγάλη αδικία να μην λέμε την αλήθεια. Η αλήθεια πρέπει να λεχθεί.

Κύριε Πρόεδρε, η αλήθεια, αλήθεια!»

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου 1 σχόλιο

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

  1. Maria Papapanagiotou

    ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΌΤΙ ΈΧΕΙ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΥΡΓΟΣ . ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟΝ ςΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ