ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέες «απειλές» Έντι Ράμα για την ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας-Αλβανίας

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Αλβανία

Στο θέμα της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αλβα­νίας ανα­φέρ­θηκε σε σημε­ρινή συνέ­ντευξη Τύπου, στα Τίρανα, ο Αλβανός πρω­θυ­πουρ­γός Έντι Ράμα, τονί­ζο­ντας ότι “εάν δεν υπάρξει συναί­νεση μέσω των δια­βου­λεύ­σεων, όπως συμ­φω­νή­σαμε, τότε θα κριθεί από τρίτους, για τους οποίους θα απο­φα­σί­σουμε από κοινού”.

Σύμφωνα με το balkanweb.com, ο Αλβανός πρω­θυ­πουρ­γός, ανα­φε­ρό­με­νος στο “οικό­πεδο 5”, είπε ότι “έρευνες υδρο­γο­ναν­θρά­κων στη θαλάσ­σια περιοχή θα ξεκι­νή­σουν, όταν επι­λυ­θεί σε ποια χώρα ανήκει το κομμάτι αυτό της θάλασ­σας, που ανήκει, όπως νομίζω, στην Αλβανία”.

Ο κ. Ράμα έχει, κατά καιρούς, κατη­γο­ρή­σει την προη­γού­μενη κυβέρ­νηση υπό τον Σαλί Μπερίσα ότι “πούλησε” το “οικο­πέδο 5” στην Ελλάδα, με την υπο­γραφή της συμ­φω­νίας για την υφα­λο­κρη­πίδα το 2009, η οποία στη συνέ­χεια ακυ­ρώ­θηκε από το Συνταγ­μα­τικό Δικα­στή­ριο της Αλβα­νίας, κατόπιν προ­σφυ­γής του Σοσια­λι­στι­κού Κόμ­μα­τος.

Ο πρω­θυ­πουρ­γός της Αλβα­νίας έκανε αναφορά και στην ελλη­νική κρίση, σημειώ­νο­ντας πως “ήταν ανα­με­νό­μενο πως θα επη­ρε­ά­σει την αλβα­νική οικο­νο­μία, αλλά προς το παρόν δεν είχαμε τις συνέ­πειες που περι­μέ­ναμε”, σύμφωνα με το Αθη­ναϊκό Μακε­δο­νικό Πρα­κτο­ρείο Ειδή­σεων.

Ο κ. Ράμα, ο οποίος έδωσε συνέ­ντευξη Τύπου με αφορμή τη συμπλή­ρωση 300 ημερών στην εξουσία, ανα­φέρ­θηκε και στην οικο­νο­μική κατά­σταση της Αλβα­νίας, επι­ση­μαί­νο­ντας πως το δημόσιο χρέος δια­τη­ρεί­ται στα ανεκτά, όπως είπε, επίπεδα του 69,9% και δια­ψεύ­δο­ντας ταυ­τό­χρονα τους ισχυ­ρι­σμούς της αντι­πο­λί­τευ­σης πως το χρέος έχει ξεπε­ρά­σει το 80%.

Ο Αλβανός πρω­θυ­πουρ­γός δήλωσε ακόμη πως έχει προ­σκα­λέ­σει τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα να επι­σκε­φθεί την Αλβανία, ενώ ο ίδιος δεν έχει στην “ατζέντα” του κάποια επί­σκεψη στην Αθήνα εντός του τρέ­χο­ντος έτους.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.