Τοπικές Ειδήσεις

Κάλυμνος: Άσκηση απεγκλωβισμού πληθυσμού διά θαλάσσης έπειτα από πυρκαγιά (βίντεο)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Λιμενική Αρχή Καλύμνου, σε συνεργασία με συναρμόδιες Υπηρεσίες, άσκηση απεγκλωβισμού πληθυσμού δια θαλάσσης μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς, στο πλαίσιο της συμβολής των Λιμενικών Αρχών κατά την αντιπυρική περίοδο 2021.

Η άσκηση διεξήχθη σε παρακείμενο όρμο της περιοχής Θέρμα Καλύμνου και το σενάριό της ήταν δομημένο σύμφωνα με το Τοπικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης της τοπικής Λιμενικής Αρχής.

Στην άσκηση συμμετείχαν δύο πλωτά περιπολικά σκάφη, χερσαία μέσα και το σύνολο του προσωπικού της Λιμενικής Αρχής. Επιπλέον, εθελοντές ιδιώτες και συνεργείο ιδιωτών για την κινηματογραφική κάλυψη, η οποία πραγματοποιήθηκε αφιλοκερδώς.

Σκοπός ήταν η εξάσκηση του προσωπικού στην εφαρμογή του υφιστάμενου σχεδίου, ιδιαίτερα όσον αφορά στις διαδικασίες απεγκλωβισμού πληθυσμού δια θαλάσσης μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς, ο έλεγχος της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των διαθέσιμων μέσων και πόρων, καθώς και η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας του εμπλεκόμενου προσωπικού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου