Τοπικές Ειδήσεις

Eκανε απολογισμό έργου στη Ρόδο η κ. Έλενα Κουντουρά

Τον απολογισμό της πορείας του ελληνικού τουρισμού, κατά τη θητεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έκανε η πρώην υπουργός και ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά στην ομιλία της που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο ξενοδοχείο Πλάζα.
Την κα Κουντουρά προλόγισε ο Συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου, Αντώνης Αποστολίδης. Παραβρέθηκαν ο αν. υπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, ο βουλευτής Δημήτρης Γάκης και η υποψήφια βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Γκασούκα.
Ο κ. Σαντορινιός εξήρε τις επιτυχίες στον τουρισμό, δηλώνοντας ότι εάν οι τουριστικοί δείκτες δεν παρουσίαζαν αυτή τη μεγάλη αύξηση στα τρία τελευταία χρόνια, δεν θα είχαμε πλεονάσματα σήμερα, δεν θα είχαμε πετύχει τους στόχους και δεν θα είχε βγει η χώρα από τα μνημόνια!
Από την πλευρά του ο κ. Γάκης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Έλενα Κουντουρά χάρισαν στον ελληνικό τουρισμό μία νέα προοπτική, θεμελιώνοντας σε γερές βάσεις το σημαντικότερο παραγωγικό κλάδο που θα φέρει πολλές επιτυχίες στο μέλλον.
Η πρώην υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή αύξηση των διεθνών αφίξεων κατά 33%, από τα 24 εκατομμύρια επισκέπτες το 2014 στα 33 εκατομμύρια το 2018. Και παρουσίασε ειδικότερα τις ενέργειες που έχουν γίνει και έχουν αποδώσει συνεχή ιστορικά-ρεκόρ σε έσοδα, αφίξεις και όλα τα τουριστικά μεγέθη. Όπως είπε, ο σχεδιασμός περιελάμβανε δυναμική και στοχευμένη προβολή και προώθηση, την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, την προσέλκυση νέων επενδύσεων, την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών και την εφαρμογή της καινοτομίας στον τουρισμό.
Αυτή η εντυπωσιακή αύξηση του ελληνικού τουρισμού αναγνωρίστηκε από όλους τους παράγοντες της διεθνούς τουριστικής αγοράς, και από διεθνείς οργανισμούς, όπως το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων & Τουρισμού (WTTC) που απένειμε στην κα Κουντουρά το βραβείο «Global Champion 2019» για το έργο της στον τουρισμό και την επιτυχία της τουριστικής της στρατηγικής.
Συγκεκριμένα, η υπουργός, Έλενα Κουντουρά τιμήθηκε για την επιτυχημένη της στρατηγική που ανέδειξε την Ελλάδα σε κορυφαίο παγκόσμιο προορισμό για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο, επεκτείνοντας την τουριστική περίοδο, αναπτύσσοντας νέα θεματικά τουριστικά προϊόντα και προωθώντας δυναμικά νέους ελληνικούς προορισμούς.
Παράλληλα, η Ελλάδα έχει βραβευτεί ως ο καλύτερος προορισμός αναψυχής παγκοσμίως, για τα καλύτερα νησιά του κόσμου, ο πρώτος προορισμός για κρουαζιέρα, η πρώτη επιλογή για οικογενειακές διακοπές, σε κορυφαίους παγκόσμιους θεσμούς βραβείων για τον τουρισμό.
Έλαβε επίσης την πολύ σημαντική διάκριση στα παγκόσμια βραβεία World Travel Awards 2018 για την Αθήνα ως κορυφαίου προορισμού για ταξίδια πόλεως στην Ευρώπη «Top City-Break Destination in Europe». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κα Κουντουρά, τη στιγμή που τα συστημικά ΜΜΕ δεν ανέδειξαν τις μεγάλες και σημαντικές επιτυχίες του ελληνικού τουρισμού προκειμένου να μην αναγνωριστεί το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η αναγνώριση ήρθε από μεγάλους, διεθνείς οργανισμούς.
«Καταφέραμε μέσα από την ενεργό συμμετοχή και την ισχυροποίηση του θεσμικού ρόλου της χώρας στα κέντρα αποφάσεων και χάραξης παγκόσμιων πολιτικών στον τουρισμό, να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες για τουριστική ανάπτυξη. Επεδιώξαμε την εκλογή της Ελλάδας για πρώτη φορά στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών και στην Αντιπροεδρία της Επιτροπής Τουρισμού του ΟΟΣΑ το 2019. Ενώ, με συνεχείς επαφές μου τα προηγούμενα χρόνια στις Βρυξέλλες ανέλαβα πρωτοβουλίες διεκδικώντας ο τουρισμός να μπει υψηλά στην ατζέντα της Ευρώπης, και να υπάρξει μια κοινή ευρωπαϊκή τουριστική πολιτική. Αναδείξαμε τον τουρισμό σε κινητήρια δύναμη για την οικονομία και την κοινωνία, που έχει συμβάλει καταλυτικά στην ενίσχυση των εσόδων, στη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, στην προσέλκυση νέων επενδύσεων, και φέρνει μία νέα προοπτική για το μέλλον.
Με στοχευμένη στρατηγική και σκληρή δουλειά πετύχαμε η Ελλάδα να αναδειχθεί σε πρωταγωνίστρια των παγκόσμιων εξελίξεων στον τουρισμό. Και σήμερα η πολιτική μας στον τουρισμό να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για άλλες χώρες και να τυγχάνει καθολικής αναγνώρισης από όλους τους διεθνείς οργανισμούς.
Με την εμπειρία μου, και κυρίως με τη δύναμη του ελληνικού λαού, θα αγωνιστώ και στην Ευρωβουλή, με την ίδια αγάπη και το ίδιο πάθος που εργάστηκα για την επιτυχία του ελληνικού τουρισμού και θα διεκδικήσω περισσότερα οφέλη για την χώρα μας», δήλωσε η κα Κουντουρά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου