«Η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα με την οποία η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει την αποκατάσταση των ζημιών από την καταστροφική πυρκαγιά στη Νότια Ρόδο και η πολύ καλή συνεργασία σε θεσμικό επίπεδο μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και των ενδιαφερόμενων αναπτυξιακών και αυτοδιοικητικών φορέων της Ρόδου, αποδίδει καρπούς.

Η πρωτοβουλία του βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι υποδομές της αγροτικής παραγωγής από την πρόσφατη πυρκαγιά που έπληξε τη νότια Ρόδο και την προώθηση της πρότασης των τοπικών φορέων για την αντικατάσταση του κατεστραμμένου δικτύου άρδευσης της Απολακκιάς, βρήκε θετική ανταπόκριση από τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Κουρουμπλή.

Μετά από ενημέρωση που είχε ο Δημήτρης Γάκης από τον κ. Π. Κουρουμπλή και από αρμόδια στελέχη του Υπουργείου, το ΥΠΕΣΔΑ προχωρά στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση του δήμου Ρόδου ύψους 100.000 ευρώ, για την επανόρθωση του δικτύου άρδευσης.

Όπως δήλωσε ο Δημήτρης Γάκης, «η θετική αυτή εξέλιξη μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας δίνει ένα ακόμα στήριγμα στις ενέργειές μας που στοχεύουν στην επίλυση των προβλημάτων που άφησε πίσω της η καταστροφική μανία της πυρκαγιάς στη νότια Ρόδο, την αποκατάσταση του δάσους και των ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες, όσο και για την προστασία του μοναδικού ελαφιού dama dama της Ρόδου».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ