Ειδήσεις

Το ΔΝΤ ανησυχεί για το κλείσιμο μεγάλων επιχειρήσεων στην Ελλάδα

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις εξελίξεις στην υπόθεση Μαρινόπουλου, ενώ επανέλαβε πως χρειάζεται σημαντική μείωση του δημόσιου χρέους.

Ο Ράις τόνισε ότι η διαφαινόμενη απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας είναι κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα το Ταμείο, που με τη σειρά του αναζητεί μέτρα που θα ανακουφίζουν την Ελλάδα από τέτοια φαινόμενα. Παράλληλα, χαρακτήρισε το υπάρχον πρόγραμμα «αξιόπιστο και λειτουργικό», ενώ πρόσθεσε πως βοηθά στην αντιμετώπιση της ανεργίας.

Αναφορικά με τη χρηματοδοτική συμμετοχή ή μη του Ταμείου στο νέο πρόγραμμα, ο Τζέρι Ράις επανέλαβε ότι στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2016 να έχουν διαμορφωθεί οι κατάλληλες συνθήκες, προκειμένου το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ να αποφασίσει θετικά. Προϋπόθεση για κάτι τέτοιο αποτελεί η σημαντική μείωση του Δημόσιου Χρέους, αλλά και η αναπροσαρμογή των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα του Προϋπολογισμού σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου