Ρεπορτάζ

Ο Νισύριος υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών μιλά για «πολιτικό εκβιασμό»

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Αθηναίων, μίλησε μεταξύ άλλων και για τον πολιτικό εκβιασμό σε βάρος του, τον οποίο κατήγγειλε πρόσφατα:

Ο συγκεκριμένος «δημοσιογράφος», με τις συνηθισμένες πρακτικές του, θεώρησε ότι μπορεί να πετύχει τους στόχους του, εκβιάζοντας τόσο εμένα όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο εκβιασμός ήταν πολιτικός, γιατί έγινε ανάμεσα στις δύο Κυριακές των εκλογών και απευθύνθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιώντας εμένα. Ο συγκεκριμένος «δημοσιογράφος», με τις συνηθισμένες πρακτικές του, θεώρησε ότι μπορεί να πετύχει τους στόχους του, εκβιάζοντας τόσο εμένα όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, βασικό στοιχείο για να πετύχει ένας εκβιασμός είναι να προκαλεί φόβο. Όταν δεν προκαλεί φόβο, ο εκβιαστής ξεδοντιάζεται. Και αυτό έγινε. Δεν θα κάνουμε ούτε το παραμικρό βήμα πίσω για κανένα λόγο, ποσο δε μάλλον απέναντι στον υπόκοσμο της ζούγκλας.

Και θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω όλους όσοι με στήριξαν, απομονώνοντας εκκωφαντικά τον εκβιαστή.»

Για το αν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τον στήριξαν είπε:

Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω όλους όσοι με στήριξαν, απομονώνοντας εκκωφαντικά τον εκβιαστή.

«Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση και αδικεί κατάφωρα ανθρώπους που με στήριξαν πολιτικά, ηθικά και προσωπικά. Από την πρώτη στιγμή η ηγεσία και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο πλευρό μου και χειριστήκαμε από κοινού αυτή την κατάσταση. Και δεν μπορώ να μην τους ευχαριστήσω για αυτό. Όσοι λένε ότι δεν στηρίχθηκα, απλώς δεν μπορούν να γνωρίζουν τους χειρισμούς, κάτι που το θεωρώ φυσιολογικό.

Η εμπιστοσύνη στον χειρισμό της υπόθεσης ήταν πολύ πιο σημαντική από μια δήλωση στήριξης. Δεν ήθελα από την αρχή να εμφανιστεί σαν μια σύγκρουση αποκλειστικά του ΣΥΡΙΖΑ. Το τέλος αυτού του τύπου της δημοσιογραφίας είναι ζήτημα δημοκρατίας και αφορά κατά την γνώμη μου πρωτίστως την κοινωνία και τους πολίτες και δευτερευόντως τα κόμματα.»
Πηγή The Toc

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου