Ειδήσεις

Λάβρος κατά της Περιφερειακής Αρχής ο Γ. Χατζημάρκος

Άστραψε και βρόντηξε ο νέος Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γ. Χατζημάρκος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον τομέα της υγείας τα νησιά του Αιγαίου και ιδιαίτερα για την κατασκευή της Ογκολογικής κλινικής στο Γ.Ν. Ρόδου.

Ο κ. Χατζημάρκος έκανε λόγο για ανευθυνότητα στους χειρισμούς συγκεκριμένων ζητημάτων , μιλώντας για μία περίοδο παραγωγής μικροπολιτικής που πρέπει να θανατωθεί, προκειμένου όπως είπε να δει ο τόπος άσπρη μέρα.

Στο θέμα της κατασκευής της Ογκολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Ρόδου, τόνισε ότι δεν αμφισβητεί κανείς ότι είναι αδήριτη ανάγκη για τον τόπο η κατασκευή του, ωστόσο επέρριψε ευθύνες τόσο στην ΥΠΕ όσο και στην Περιφέρεια, σχετικά με την απόφαση του Περιφερειακού συμβούλιου για την ένταξη του έργου στον προϋπολογισμό της περιφέρειας στο σύνολο του , τα 4μιση δηλαδή εκατομμύρια ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό αποτρέπεται και ακυρώνεται κάθε προσπάθεια οποιουδήποτε να διεκδικήσει από το κεντρικό κράτος πόρους από οποιαδήποτε πηγή για την κατασκευή του έργου.

Ο νέος Περιφερειάρχης τόνισε ότι ξεκινάει μία περίοδος διαπραγματεύσεων και κάποιοι φροντίζουν αυτό το χρονικό διάστημα να κλείσουνε την οποιαδήποτε πιθανότητα για να διεκδικήσει ο τόπος πόρους και αποφάσεις από την κυβέρνηση.

Πρόσθεσε ότι όλοι γνώριζαν ότι το έργο ήταν ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, ωστόσο όπως φαίνεται κάτι τέτοιο δεν ισχύει με την ανακοίνωση της ΥΠΕ. Υπογράμμισε ότι τόσο η ΥΠΕ όσο και η νυν Περιφερειακή αρχή όφειλαν ηθικά και νομικά, όταν προχωρούν στη λήψη αποφάσεων και τροποποιήσεων, να ενημερώνουν την νέα Περιφερειακή αρχή και να συζητούν τα όποια ζητήματα από κοινού.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης με αφορμή την Κυριακάτικη απόβαση των 134 ανθρώπων που συνελήφθησαν στην παραλία της Καλάθου.

Ο κ. Χατζημάρκος εξήρε το ρόλο των ανδρών του λιμενικού σώματος , ωστόσο όπως πρόσθεσε ο τόπος είναι ανοχύρωτος, καθώς έχει στελεχωθεί επαρκώς η ηπειρωτική Ελλάδα και χερσαία σύνορα σε μέσα και προσωπικό, κάτι που δεν ισχύει για τα νησιά μας.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ετοιμάζουν προσφυγές στη Δικαιοσύνη για μία σειρά θεμάτων, όσον αφορά τις αποφάσεις της τελευταίας περιόδου , καθώς όπως υποστήριξε τα πάντα πρέπει να διερευνηθούν.
Tv kosmos

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου