Αθλητικά

Φουλ στα… εργασιακά τουρνουά στο Κολλέγιο!

Κανονικά θα διεξαχθούν στο Κολλέγιο Ρόδου τα δύο επόμενα εργασιακά τουρνουά μπάσκετ και μάλιστα σε συνεργασία με την Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου. Μάλιστα, υπάρχει και η σχετική ανακοίνωση: «Μετά από συνάντηση των εκπροσώπων του νεοσύστατου συλλόγου «Jump Shoot Ρόδου» με τον πρόεδρο της ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου, κ. Παντελή Κουγιό, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, αποφασίστηκε η από κοινού συνδιοργάνωση τόσο του 1ου Θερινού Ανοικτού- Εργασιακού Κυπέλλου Καλαθοσφαίρισης όσο και του 2ου Χειμερινού Ανοικτού- Εργασιακού Πρωταθλήματος 2022-2023. Επομένως και οι δύο αυτές διοργανώσεις- μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων των εκπροσώπων του νεοσύστατου συλλόγου με Περιφέρεια, Δήμο και ΤΕ ΕΟΚ- θα αποτελούν συνδιοργάνωση της Αθλητικής Ακαδημίας Ρόδου, της ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου και του συλλόγου «Jump Shoot Ρόδου» και θα έχουν τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ΔΟΠΑΡ. Το γήπεδο διεξαγωγής των αγώνων και στις δύο αυτές διοργανώσεις θα είναι το κλειστό των εγκαταστάσεων του Κολλεγίου Ρόδου που διαθέτει πιστοποιητικό βεβαίωσης καταλληλότητας για προπονήσεις και διεξαγωγή αγώνων από το Δήμο Ρόδου.
Έτσι, για πρώτη φόρα στην ιστορία διεξαγωγής των εργασιακών πρωταθλημάτων καλαθοσφαίρισης όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της Ρόδου ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη του αθλήματος του μπάσκετ στην περιοχή μας με στόχο όλο και περισσότερα παιδιά του νησιού μας- και όχι μόνο τα παιδιά των συμμετεχόντων αθλητών στα τουρνουά-ακολουθώντας το παράδειγμα των γονιών- συγγενών- φίλων τους να ασχοληθούν με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης και να μείνουν μακριά από την τεχνολογία που τόσο κακό έχει δημιουργήσει μέσω του εθισμού σε όλα τα μικρά παιδιά.
Εν τω μεταξύ την Τρίτη 31 Μαίου 2022 λήγει η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής για το 1ο Θερινό Ανοικτό Εργασιακό Κύπελλο, όπου κάθε ομάδα και κάθε παρέα μπορεί να δηλώσει συμμετοχή σε μία διοργάνωση που θα ξεκινήσει την Τρίτη 14/6 και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 23/7 με το μεγάλο τελικό με δύο αγώνες να διεξάγονται καθημερινά στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ρόδου. Παρακάτω παρατίθεται και η προκήρυξη διεξαγωγής του τουρνουά:
1.Η δήλωση συμμετοχής των ομάδων θα γίνεται έως την Τρίτη 31 Μαίου 2022 και ώρα 23:59 ηλεκτρονικά στο email: stavrianakisgeo@gmail.com ή κατευθείαν στην ομαδική των εκπροσώπων των ομάδων μέσω Viber.Η λίστα ονομάτων (έως 25 αθλητές,μαζί με φωτοτυπίες ταυτοτήτων όλων των μελών του ρόστερ)θα πρέπει να παραδοθεί ηλεκτρονικά στο παραπάνω email μέχρι την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 και ώρα 23:59.
2.Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές(έτος γέννησης μέχρι 1992)και 2 αθλητές,γεννηθέντες το 1993 ή το 1994).
3.Μαζί με τη δήλωση συμμετοχής κάθε ομάδα θα πρέπει να δώσει το ποσό των 120 ευρώ ως εγγύηση συμμετοχής, ποσό το οποίο θα αφαιρεθεί από τους δύο τελευταίους αγώνες της κάθε ομάδας.
4.Με δεδομένο ότι οι ομάδες θα είναι μέχρι 11,θα διεξαχθεί ένα τουρνουά στη μορφή «Όλοι με όλους»σε ένα γύρο.Αν,όμως,οι ομάδες είναι 12 και πάνω,τότε θα χωριστούν σε δύο ομίλους των 6 ή παραπάνω ομάδων κατόπιν κλήρωσης.Το πρόγραμμα των αγώνων θα ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα athlitikiakadimia.gr και θα κοινοποιείται στον Τύπο και την ομαδική των εκπροσώπων μέσω Viber.
5.Οι αγώνες θα γίνονται στο γήπεδο του Κολλεγίου Ρόδου,το οποίο με απόφαση του Δήμου Ρόδου και του Δημάρχου Ρόδου με την υπ αριθμόν ΑΔΑ:6Λ15Ω1Ρ-Ι5I και αριθμό πρωτοκόλλου 2/11426 πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις και είναι κατάλληλο για τη διεξαγωγή προπονήσεων και αγώνων.
6.Οι αγώνες θα γίνονται σε καθημερινή βάση μετά τις 19:00(2 αγώνες την ημέρα)από Δευτέρα έως Παρασκευή και μόνο στην περίπτωση που οι ομάδες είναι 12 ή παραπάνω θα διεξάγονται αγώνες και τα Σάββατα.Η ημερομηνία έναρξης του τουρνουά είναι η Τρίτη 14/6 και η ημερομηνία λήξης το Σάββατο 23/7.Κάθε ομάδα θα αγωνίζεται 2 φορές την εβδομάδα.
7.Αλλαγή ημέρας ή/και ώρας του αγώνα μπορεί να γίνει μετά από αίτημα της ομάδας στην ομαδική των εκπροσώπων του τουρνουά,τουλάχιστον 5 ημέρες πριν την προγραμματισμένη διεξαγωγή, και μετά από την σύμφωνη γνώμη της αντίπαλης ομάδας.
8.Σε περίπτωση ενός ενιαίου ομίλου,οι 8 πρώτοι θα διασταυρωθούν στα play offs ως εξής:
α)1-8
β)2-7
γ)3-6
δ)4-5
Οι νικητές των παραπάνω αγώνων θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή σε final four που θα διεξαχθεί στο κλειστό του Κολλεγίου ως εξής:
α)Νικητής α-Νικητής δ
β)Νικητής β-Νικητής γ
γ)Μικρός τελικός
δ)Μεγάλος τελικός
Αντίθετα, σε περίπτωση δύο ομίλων οι 4 πρώτοι από κάθε όμιλο θα συνεχίσουν στα play offs ως εξής:
α)Πρώτος Α ομίλου-Τέταρτος Β ομίλου
β)Δεύτερος Α ομίλου-Τρίτος Β ομίλου
γ)Τρίτος Α ομίλου-Δεύτερος Β ομίλου
δ)Τέταρτος Α ομίλου-Πρώτος Β ομίλου
Στη συνέχεια, θα έχουμε τις εξής διασταυρώσεις σε final four στο γήπεδο του Κολλεγίου:
α)Νικητής α-Νικητής γ
β)Νικητής β-Νικητής δ
γ)Μικρός τελικός
δ)Μεγάλος τελικός
9.Η συμμετοχή του κάθε αθλητή στον αγώνα θα γίνεται με προσωρινό δελτίο αθλητή και υποχρεωτικά με κάρτα υγείας αθλητή, σφραγισμένη αποκλειστικά από γιατρό καρδιολόγο, η οποία θα φέρει σφραγίδα και πάνω στη φωτογραφία και θα είναι συμπληρωμένα υποχρεωτικά όλα τα πεδία. Χωρίς την κάρτα υγείας δε θα επιτραπεί η συμμετοχή στον εκάστοτε αθλητή.
10.Δικαίωμα συμμετοχής δεν έχουν οι αθλητές που την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ήταν ενεργοί στα επίσημα τοπικά πρωταθλήματα.
11.Οι κανονισμοί των αγώνων είναι οι ίδιοι που ισχύουν και στα επίσημα τοπικά πρωταθλήματα μπάσκετ.
12.Σε κάθε αγώνα θα υπάρχουν 2 επίσημοι διαιτητές, 3 άτομα στη γραμματεία και υποχρεωτικά γιατρός αγώνα.
13.Πριν την έναρξη του αγώνα θα δίνονται στις ομάδες μπάλες για ζέσταμα (Molten:Μέγεθος 7).
14.Οι ομάδες υποχρεούνται να έχουν αριθμημένες εμφανίσεις και αθλητικά παπούτσια μόνο για τον αγωνιστικό χώρο.
15.Τυχόν ένσταση για αντικανονική συμμετοχή αθλητών θα δέχεται η γραμματεία μόνο στο τέλος του αγώνα η οποία θα αναγράφεται στο φύλλο αγώνα και θα εξετάζεται εντός τριών ημερών από την επιτροπή.
16.Οι διαιτητές θα έχουν το δικαίωμα να κρατήσουν δελτίο αθλητή για αντικανονική συμμετοχή ή ακραία συμπεριφορά. Η ποινή που θα επιβληθεί στον συγκεκριμένο αθλητή θα αποφασίζεται και θα ανακοινώνεται από την επιτροπή του πρωταθλήματος εντός τριών ημερών. Σε κάθε περίπτωση ισχύουν οι γενικοί κανόνες διεξαγωγής αγώνων και οι αντίστοιχες επιβαλλόμενες ποινές.
17.Οποιαδήποτε εσκεμμένη φθορά ή καταστροφή στο χώρο του γηπέδου και των αποδυτηρίων επιβαρύνουν τον αθλητή ή τον αρχηγό της κάθε ομάδας.
18.Αναβολή αγώνα-επικαλούμενη κρούσμα κορωνοιού στην ομάδα-θα γίνεται μόνο με την προσκόμιση της ιατρικής βεβαίωσης του δημόσιου ή ιδιωτικού νοσοκομείου για τη θετικότητα του δείγματος! Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας θα αναβάλλεται μόνο σε περίπτωση ύπαρξης 3 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην ίδια ομάδα.
19.Διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος είναι η Αθλητική Ακαδημία Ρόδου,η ΤΕ ΕΟΚ Δωδεκανήσου και η Αθλητική Ένωση Ομάδων Εργασιακού πρωταθλήματος με το διακριτικό τίτλο «Jump Shoot Ρόδου», ενώ η διοργάνωση έχει τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ΔΟΠΑΡ.
20.Ως ημερομηνία κλήρωσης ορίζεται η Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 και ώρα 19:00 στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου