• Επίσημα στις 16 Ιουνίου η έκτακτη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας
•Επικυρώθηκε η πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων για την Γ’ Εθνική Κατηγορία
•Έγιναν αποδεκτές όλες οι προτάσεις της Super League 1 ενόψει πλέι οφ και πλέι άουτ

Την Παρασκευή συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία πήρε σημαντικές αποφάσεις.
Συγκεκριμένα, οριστικοποίησε ότι η έκτακτη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας θα διεξαχθεί την Τρίτη 16 Ιουνίου.
Παράλληλα, επικύρωσε ομόφωνα την πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων σχετικά με το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας. Επομένως οι οκτώ πρωταθλητές των ομίλων προβιβάζονται στην επόμενη κατηγορία, μεταξύ αυτών και ο Α.Σ. Ρόδος, κάτι το αναμενόμενο, ενώ υποβιβάζονται στα τοπικά πρωταθλήματα οι ομάδες που δεν είχαν καμία μαθηματική ελπίδα να σωθούν την στιγμή που διεκόπη το πρωτάθλημα.
Από εκεί και πέρα, η Ε.Ε. αποδέχθηκε τις προτάσεις της Super League 1 ενόψει της διεξαγωγής των πλέιν οφ και πλέι άουτ.
Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις της Ε.Ε. όπως ανακοινώθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας:
«Συνεδρίασε σήμερα (σ.σ. Παρασκευή) η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρουσία του εντεταλμένου εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Χέρμπερτ Χούμπελ, του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Μάριου Γεωργίου.
Η Ε.Ε. της ΕΠΟ:
-Ενέκρινε την πρόσκληση και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, η οποία θα διεξαχθεί στις 16 Ιουνίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00π.μ. σε αίθουσα του ξενοδοχείου ‘’Divani Apollon Palace’’ στην Βουλιαγμένη. Βάσει της απόφασης της Ε.Ε., στην Γ.Σ. προτείνεται η τροποποίηση των άρθρων 82 του Καταστατικού και 9 του Παραρτήματος Γ’ του Καταστατικού της Ε.Π.Ο.
– Απεδέχθη τις προτάσεις της Super League 1 ενόψει της επανέναρξης των αγώνων του πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2020-21, λόγω των νέων δεδομένων που προέκυψαν από την πανδημία του Covid-19, ήτοι:
• Την αντικατάσταση μέχρι πέντε (5) ποδοσφαιριστών σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ, σύμφωνα με την σχετική ειδική εγκύκλιο της IFAB.
• Την αύξηση του αριθμού των αναπληρωματικών ποδοσφαιριστών, που κάθονται στον πάγκο της ομάδας, από επτά (7) σε εννιά (9), άρα το δικαίωμα δήλωσης να επεκτείνεται σε επίπεδο εικοσάδας (20) αντί δεκαοκτάδας (18).
• Την πραγματοποίηση διαλειμμάτων ανάκτησης δυνάμεων (cooling breaks) σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ 2019-20, σύμφωνα και με όσα ορίζονται στους κανόνες παιχνιδιού.
• Την παράταση της αγωνιστικής περιόδου 2019-20.
• Την παράταση της προθεσμίας κοινοποίησης της ημερομηνίας έναρξης του πρωταθλήματος της νέας αγωνιστικής περιόδου 2020-21 μέχρι τις 30/6/20, σύμφωνα με το Άρθρο 3 παρ. 3β του ΚΑΠ και κατ’ επέκταση την παράταση της κατάθεσης του ετήσιου συνοπτικού προγράμματος αγώνων μέχρι τις 30/7/20.
• Την κατ’ εξαίρεση απαλλαγή κατάθεσης παραβόλων για την τροποποίηση των συμβολαίων ποδοσφαιριστών/προπονητών, προς εφαρμογή του ειδικού θεσμικού πλαισίου που έθεσε η FIFA και υιοθέτησε η ΕΠΟ για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.
• Την εφαρμογή των υφισταμένων κανονισμών παιδειάς, ενόψει της ολοκλήρωσης της αγωνιστικής περιόδου 2019-20.
-Οι παραπάνω αποφάσεις θα εφαρμοστούν και στα πρωταθλήματα της Super League 2 και Football League σε περίπτωση επανέναρξής τους.
– Επικύρωσε ομόφωνα την πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων για την άνοδο των 8 πρωταθλητών των ομίλων της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας και τον υποβιβασμό όσων σωματείων είχαν μαθηματικά υποβιβαστεί κατά την διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω της πανδημίας. Ειδικά για τον όμιλο της Κρήτης, δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα και θα ανέβουν οι πρωταθλητές και οι δευτεραθλητές των τεσσάρων (4) Ε.Π.Σ., ώστε το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2020-21 να διεξαχθεί με 16 ομάδες.
– Αποφάσισε την προκήρυξη πρόχειρου διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου συντήρησης του χλοοτάπητα των γηπέδων που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας στον Άγιο Κοσμά.
– Όρισε νέο μέλος στην Επιτροπή Εθνικών Ομάδων τον κ. Γιώργο Χατζησαρόγλου, στην θέση του παραιτηθέντος κ. Κ. Βρακά».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ