Σοβαρές προτάσεις για την εξεύρεση λύσεων που θα διασφαλίζουν την άφιξη στην Ρόδο των ξένων τουριστών για την φετινή σεζόν –όταν ξεκινήσει- με σημείο αιχμής το τεστ του κορωνοϊού, προτείνει με δηλώσεις του στην «δημοκρατική» ο πρόεδρος του Σωματείου επιχειρηματιών ενοικιάσεως οχημάτων Ρόδου “ΗΛΙΟΣ” κ. Στέργος Γιαννάς.

Ο κλάδος αυτός, που είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον τουρισμό στο νησί μας, προτείνει να αναλάβουν οι επιχειρήσεις το κόστος για το τεστ του κορωνοϊού στις πύλες εισόδου των ξένων επισκεπτών μας (αεροδρόμια) με προορισμό την Ρόδο ώστε να φτάνουν με ασφάλεια στο νησί. Επιπροσθέτως, με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να επιμηκύνουν την φετινή σεζόν και μέχρι το τέλος Νοεμβρίου –ει δυνατόν.
«Ο δικός μας κλάδος έχει κι αυτός πολλά προβλήματα αφού έχει πληγεί από την φετινή κρίση του κορωνοϊού. Βρισκόμαστε εν αναμονή, όπως όλοι όσοι έχουν σχέση με τον τουρισμό για να δούμε τι θα γίνει φέτος. Περιμένουμε να μας συμπεριλάβει κι εμάς η κυβέρνηση στα ευνοϊκά μέτρα οικονομικής στήριξης που έχει ανακοινώσει. Τα αιτήματά μας έγιναν μερικώς αποδεκτά –κάτι που είναι ενθαρρυντικό», δήλωσε ο κ. Γιαννάς.
Ωστόσο, ο προβληματισμός που είναι διάχυτος σε όλους τους κλάδους που συνδέονται παντοιοτρόπως με τον τουρισμό ή εξαρτώνται από αυτόν, παραμένει, αφού η σεζόν σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα ανοίξει, κανονικά, από 1η Ιουλίου 2020.
«Δεν μπορούμε λοιπόν να ανοίξουμε από τώρα. Και φυσικά, ο προβληματισμός παραμένει για την ασφάλεια όσων πελατών θα έρθουν από τις ξένες χώρες στην Ρόδο. Η δική μας πρόταση είναι να αναλάβουμε όλες μαζί οι επιχειρήσεις της Ρόδου που έχουμε σχέση με τον τουρισμό να πληρώσουμε τα τεστ για τον κορωνοϊό να γίνονται σε αεροδρόμια μεγάλων χωρών – πύλες εισόδου για το νησί μας (Γερμανία, Αγγλία κ.λπ.) από όπου έρχονται δηλαδή οι πελάτες μας. Το κόστος δεν είναι μεγάλο, έχει πέσει κάτω από 20 ευρώ και εκτιμούμε ότι μπορούμε να το κάνουμε. Ο πελάτης δεν θα πηγαίνει δύο ώρες πριν την πτήση του, αλλά τέσσερις ώρες για να κάνει το τεστ του κορωνοϊού και να έχει τα αποτελέσματα άμεσα και να μπορεί να ταξιδέψει. Εάν αυτό γίνει με συστηματικό τρόπο θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε και ένα θετικό προφίλ για την εικόνα της Ρόδου, σαν ασφαλής προορισμός και βεβαίως θα βελτιώσει το Brand Name του νησιού. Ούτως ή άλλως, οι απαντήσεις του τεστ βγαίνουν νωρίτερα και φυσικά, οι πελάτες θα μπορούν να έρχονται χωρίς να ανησυχούν ούτε εκείνοι, ούτε κι εμείς. Και βεβαίως, με αυτό τον τρόπο, αφενός κανένας δεν θα βγει χαμένος και αφετέρου θα μπορέσουμε να κρατήσουμε την σεζόν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και θα έχουμε καλύτερη ποιότητα τουριστών» λέει ο κ. Γιαννάς.
Το ζητούμενο παραμένει λοιπόν, η ασφαλής μετάβαση των τουριστών από την ώρα της επιβίβασης στο αεροπλάνο και φυσικά, με προορισμό ένα ασφαλές μέρος για τις διακοπές τους. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα εκτός από την έξοδο της Ελλάδας από το lockdown, οι χώρες από όπου θα μπορέσουν να ταξιδέψουν το καλοκαίρι οι τουρίστες θα ξεκινήσουν μετά τον Ιούλιο, το δίμηνο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου. Σε αυτό ευελπιστούν και οι άνθρωποι που έχουν άμεση σύνδεση με τον τουρισμό και στην δική μας περιοχή αλλά υπό προϋποθέσεις για να διασφαλιστεί η ασφαλής μετάβαση στο νησί, των φετινών ξένων επισκεπτών μας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ