Ειδήσεις

“Θεμελιώθηκε η γέφυρα επικοινωνίας του Δήμου Ρόδου με τους αποδήμους “

Φ Χατζηδιάκος – Είναι μεγάλη υπόθεση η σύνδεση μας με τους ομογενείς

Γέφυρα με τους απόδημους Ροδίτες που ζουν στο εξωτερικό ξεκίνησε να κτίζει σε στέρεο πλέον έδαφος ο Δήμος.
Τα θεμέλια για την έναρξη επικοινωνίας και την παροχή των υπηρεσιών που χρειάζονται οι ομογενείς μπήκαν με την έναρξη εφαρμογής πιλοτικού προγράμματος που εξήγγειλε σήμερα από τη Ρόδο ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού κ. Μιχάλης Κόκκινος.
Η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος ξεκινά άμεσα από το Δήμο Ρόδου που είναι ο πρώτος ΟΤΑ με την οποίο αναπτύσσει συνεργασία η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.
«Η πρώτη σκέψη που έκανα όταν ανέλαβα τα καθήκοντα μου ήταν να συστήσω ξανά το γραφείο εξυπηρέτησης για τους απόδημους . Από αυτή τη δομή θα παρέχονται υπηρεσίες σε όλους τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό και για διάφορα θέματα έρχονται αντιμέτωποι με το τέρας της γραφειοκρατίας. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να προχωρήσουν και επενδύσεις. Την ίδια ιδέα είχαν ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος και ο κ. Κώστας Τρέχας. Η ιδέα ενθουσίασε τον υπουργό Εξωτερικών κ Νίκο Κοτζιά που την έκανε δεκτή. Σκεφθήκαμε πως η δομή θα πρέπει να αποκεντρωθεί παντού. Ένας από τους τόπους όπου θα φθάσει άμεσα είναι ο Δήμος Ρόδου που είναι ο πρώτος ΟΤΑ με τον οποίο ξεκινούμε πιλοτικά την εφαρμογή προγράμματος που θα συνδέσει τους απόδημους με τις ρίζες τους», δήλωσε ο κ. Κόκκινος και συμπλήρωσε πως μετά την παρέλευση τριάντα ημερών θα υπογραφεί επιστολή που θα σταλεί στην ΚΕΔΕ για να υιοθετηθεί το πρόγραμμα από το σύνολο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θέμα χρόνου όπως δήλωσε ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος είναι να ξεκινήσει και η λειτουργία του γραφείου απόδημου ελληνισμού του Δήμου που θα είναι συνδεδεμένο με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αποδήμων που ενεργοποίησαν ξανά με αποφάσεις τους ο υπουργός εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς και ο κ. Μιχάλης Κόκκινος στην Αθήνα.
Την ευθύνη για τη λειτουργία του γραφείου στη Ρόδο θα έχει ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Τρέχας που πριν λίγο καιρό είχε σειρά συναντήσεων για το θέμα αυτό σε κεντρικό επίπεδο.
Με αφορμή ότι η ανακοίνωση έγινε κατά τη συνάντηση με τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων ο δήμαρχος ζήτησε από όλους τη συγκέντρωση στοιχείων για τους ομογενείς.
Στην ουσία ξεκινά από την αυτοδιοίκηση αυτή τη φορά η καταγραφή των ομοσπονδιών και των συλλόγων των αποδήμων προκειμένου να υπάρξει επικοινωνία στην αρχή και παροχή στήριξης και υπηρεσιών στη συνέχεια.
«Είναι καλό να επενδύσουμε στους ανθρώπους αυτούς που ζουν μακριά μας αλλά είναι θέλουν να μην χάσουν την επαφή και την επικοινωνία με τις ρίζες τους», τόνισε ο κ . Χατζηδιάκος.
Ο κ. Κόκκινος αναφέρθηκε και στην πολιτική επικαιρότητα και τόνισε πως ο εφιάλτης που ζει όλη η χώρα με αφορμή τις διαπραγματεύσεις θα τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου