Ειδήσεις

“Οχι στο βραχιολάκι λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων-Περιγράφεται στην Αποκάλυψη”

Την πρόθεσή του να μη δεχτεί το «βραχιολάκι» ηλεκτρονικής παρακολούθησης εξέφρασε η Σάββας Ξηρός.

Το φυλακισμένο μέλος της 17 Νοέμβρη, που επωφελείται από τις διατάξεις του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου για εγκλεισμό κατ’ οίκων κρατουμένων με μεγάλα ποσοστά αναπηρίας, μιλώντας στο E TV, ξεκαθάρισε ότι δεν διάκειται αρνητικά απέναντι στο νέο νόμο, ωστόσο δεν προτίθεται να κάνει χρήση της ηλεκτρονικής επιτήρησης λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων.

«Ο πρώτος και κυριότερος λόγος είναι λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων. Αυτό περιγράφεται ακριβώς στην Αποκάλυψη ως μέσον χωρίς το οποίο δεν μπορεί κάποιος να μετέχει στην κοινωνική ζωή, και τείνει να επιβληθεί σε όλο και περισσότερες κοινωνικές ομάδες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Θα υπάρχει μια γενική επιτήρηση και από εκεί που υποτίθεται ότι το σύστημα κοιτάει τον άνθρωπο, ξαφνικά ο κάθε άνθρωπος θα γίνει μια κουκίδα σε μια οθόνη με ένα πλήρη έλεγχο κίνησής του», προσθέτει ο Σάββας Ξηρός.

Όσον αφορά τους ιατρικούς λόγους, σημειώνει ότι δεν θα μπορεί να κάνει καμία εξέταση όπως καρδιογράφημα, μαγνητική και αξονικές.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου