Ειδήσεις

Alpha Bank: Πολύ κοντά σε συμφωνία η Ελλάδα

Το ενδεχόμενο να υπάρξει πολύ σύντομα μια συμφωνία ανάμεσα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες επισημαίνει το εβδομαδιαίο δελτίο της Alpha Bank, ενώ παράλληλα διαπιστώνει ότι οι συζητήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους Θεσμούς αλλά και η αναδιάταξη της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης επιταχύνει τις διαδικασίας.

Επίσης, χαρακτηρίζει καθοριστικής σημασίας τον τερματισμό της παρατεταμένης περιόδου αβεβαιότητας, «καθώς», όπως λέει, «υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τα ενδεχόμενα διαπραγματευτικά οφέλη να απολεσθούν, εξαιτίας της καθίζησης της πραγματικής οικονομικής δραστηριότητας».

«Οι χώρες που επέτυχαν δημοσιονομική προσαρμογή σε διαστάσεις ανάλογες με εκείνες της Ελλάδας, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, παρουσίασαν είτε αύξηση του ΑΕΠ (Ιρλανδία), είτε πολύ μικρότερη μείωση του ΑΕΠ (Πορτογαλία) από αυτήν που υπέστη η Ελλάδα σωρευτικά στην περίοδο 2009 -2014 (-25,8%).Η Ελλάδα επέτυχε μια μεγάλη σε ένταση δημοσιονομική προσαρμογή, η οποία συνοδεύθηκε από πολύ μεγαλύτερη συρρίκνωση της εγχώριας ζήτησης και υψηλή ανεργία», αναφέρεται – μεταξύ άλλων – η ανάλυση της Alpha Bank.

Ναυτεμπορική

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου