Ειδήσεις

Σήμερα ο Σαμαράς παρουσιάζει το σχέδιο για τουρισμό

Mετά την ενέργεια, ο πρωθυπουργός παρουσιάζει σήμερα τις προτάσεις του για τον τουρισμό
Μετά την παρουσίαση της πολιτικής του στον τομέα της Ενέργειας σήμερα, Tετάρτη, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς θα παρουσιάσει την πολιτική του για την περαιτέρω ενίσχυση του Τουρισμού σε εκδήλωση του ΣΕΤΕ.

Συνεργάτης του πρωθυπουργού έλεγε ότι «αυτά αποτελούν όπως και προηγούμενα η πολιτική για την ανεργία και τα μέτρα για τους άστεγους επιμέρους τμήματα της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής». Την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο.

Ο ίδιος συνεργάτης έλεγε: «Υπάρχει το συνολικό αφήγημα του πρωθυπουργού για την έξοδο από την κρίση και για την είσοδο της χώρας οριστικά στη φάση της ανάπτυξης. Το αφήγημα του πρωθυπουργού θα απαντά και σε βασικά ερωτήματα των πολιτών όπως πότε θα γίνουν εμφανή τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής στα νοικοκυριά, πότε θα αρχίσει να μειώνεται η ανεργία και με τι ρυθμούς;».

Η κυβέρνηση θέλει να φύγει από το πεδίο της μακροοικονομίας όπου τα αποτελέσματα της πολιτικής της όπως λέει είναι εμφανή με το πρωτογενές πλεόνασμα και την έξοδο στις αγορές και να μιλήσει τη γλώσσα της κοινωνίας η οποία εξακολουθεί να υποφέρει από την βαριά φορολογία, τις μειώσεις μισθών και τις περικοπές κοινωνικών παροχών και γι αυτό έχει γυρισμένη την πλάτη στην κυβέρνηση. Αν η κυβέρνηση δεν πείσει τους πολίτες ότι μπορούν να προσδοκούν βελτίωση της καθημερινότητάς τους τότε ο κίνδυνος καταποντισμού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι ορατός.

Ενώ όμως η ΝΔ ήταν έτοιμη να παρουσιάσει και το πρόγραμμά της για τις θεσμικές αλλαγές του πολιτειακού και πολιτικού συστήματος που θα λειτουργεί παράλληλα με την οικονομική του πρόταση προέκυψε μία ακόμη διαφωνία με το ΠΑΣΟΚ. Μετά τη διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου για τις συνταγματικές αλλαγές το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε με ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «τέτοια θέματα δεν προσφέρονται για φευγαλέες προεκλογικές εντυπώσεις».

Η ΝΔ αντέδρασε αμήχανα δια της εκπροσώπου της -ούτε καν του γραμματέα του κόμματος- με ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι είναι προεκλογική υπόσχεση του κ. Σαμαρά και δικαίωμα της ΝΔ να παρουσιάσει την πρότασή της για τις αλλαγές του πολιτικού συστήματος. Είναι η δεύτερη σκληρή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ μετά τη δήλωση που ακολούθησε το πρόγραμμα για τους άστεγους ότι ο κ. Σαμαράς έχει συμπεριφορά Μαυρογιαλούρου και δείχνει ότι το κλίμα μεταξύ των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης στην πορεία προς τις ευρωεκλογές δεν είναι το καλύτερο. Ενώ υπάρχει συναντίληψη στην κορυφή μεταξύ των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου υπάρχουν αντιδράσεις μεταξύ των βουλευτών και των δύο κομμάτων όσο κι αν τους ενώνει ο κοινός σκοπός να ανακόψουν την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία.

Πάντως είναι δεδομένο ότι διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος στις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να ξεκινήσει. Η πρωτοβουλία του Μεγάρου Μαξίμου αποσκοπεί στο να ανοίξει και την πολιτική ατζέντα και να φέρει σε δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ που θα αντιδράσει σε μία σειρά «μεταρρυθμίσεις» που υπόσχεται η κυβέρνηση όπως «η ίδρυση γερουσίας και η δημιουργία συνταγματικού δικαστηρίου».

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δημιουργεί αντιπερισπασμούς για δύσκολα θέματα όπως η κατάθεση σήμερα του μεσοπρόθεσμου που με την πάγια τακτική θα ψηφιστεί χωρίς συζήτηση από τους βουλευτές της συμπολίτευσης αλλά και η άρνησή της να ορίσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το θέμα Μπαλτάκου. Παρά την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ το κυβερνητικό επιτελείο επιμένει: «Εμείς θέλουμε τη συζήτηση αλλά δε βγαίνουν οι προθεσμίες μέχρι να κλείσει η Βουλή».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου