Αθλητικά

Ο απολογισμός του Ιπποκράτη!

Σε μία δύσκολη εποχή απ’ όλες τις απόψεις ο Ιπποκράτης Κω φέτος έχει κάνει μία εξαιρετική προσπάθεια και έκανε τον απολογισμό του σε όλα τα επίπεδα. Αναλυτικά, η ανακοίνωση του συλλόγου: «Ο Α.Σ. Κώων «Ιπποκράτης», μετά από μία πολύ δύσκολη οικονομικά χρονιά, φέτος κλήθηκε να πάρει αποφάσεις για το μέλλον του συλλόγου. Η απόφαση ήταν μονόδρομος από την στιγμή που δεν βρέθηκαν οι κατάλληλοι πόροι ή άνθρωποι να στηρίξουν οικονομικά την προσπάθεια για συμμετοχή εκ νέου στο πολύ απαιτητικό πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας. Αποφασίστηκε λοιπόν να μην δηλώσει συμμετοχή στο εν λόγω πρωτάθλημα, και να προχωρήσει χτίζοντας κάτι νέο από την αρχή.
Στην προσπάθεια αυτή κλήθηκαν να βοηθήσουν οι περσινοί προπονητές του συλλόγου (Αργυρίου, Τσακαλίδης, Χατζηδαυϊδ), ο Κώστας Χαρίσης και ο Γιάννης Παπούλης. Οι προπονητές ανέλαβαν τα πόστα τους, ο Κώστας Χαρίσης το κομμάτι του μάρκετινγκ και οργάνωσης και ο Γιάννης Παπούλης την οργάνωση, καθοδήγηση και επίβλεψη όλων των τμημάτων σε συνεργασία με τους προπονητές και την διοίκηση. Χωρίς να δοθεί σημασία στα προβλήματα, τον ανταγωνισμό και την δυσφήμιση που γινόταν στο σύλλογο μας το τελευταίο διάστημα, προχωρήσαμε στην ανασυγκρότηση των τμημάτων μας και θέσαμε νέους στόχους, δηλαδή να δυναμώσει ο σύλλογος στα τμήματα υποδομής, να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια προκειμένου να παρουσιάζουμε μια αγωνιστική ταυτότητα και να λειτουργήσουμε με βάση την ανάδειξη νέων ταλέντων .
Παράλληλα θέσαμε ως στόχο να οργανώσουμε τον σύλλογο στα πρότυπα μεγάλων ακαδημιών. Σε 7 μήνες μπορούμε να πούμε ότι καταφέραμε αρκετά, αλλά έχουμε ακόμη πολλά περισσότερα να κάνουμε για τα παιδιά, τους γονείς, την κοινωνία της Κω. Αναδιοργανώσαμε τα τμήματα βάση ηλικίας και προσπαθήσαμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας προς τους γονείς. Σίγουρα αν είχαμε μία καλύτερη κατανομή των ωρών προπόνησης από τους υπευθύνους θα είχαμε καταφέρει να τηρήσουμε και την υπόσχεση του αριθμού παιδιών ανά τμήμα.
Εκπονήσαμε ένα πρόγραμμα εξειδικευμένο για κάθε ηλικία, πάνω στο οποίο δουλεύουμε όλοι οι προπονητές σε συνεργασία και με ενιαία κατεύθυνση την κατάκτηση συγκεκριμένων τεχνικών και τακτικών στόχων ανά τμήμα. Δημιουργήσαμε κανονισμούς λειτουργίας και συμπεριφοράς για όλους (διοίκηση, προπονητές, γονείς, αθλητές). Ενημερώσαμε, καταγράψαμε και αρχειοθετήσαμε υλικό, έγγραφα και βιβλία και οργανώσαμε το γραφείο όσο το δυνατόν καλύτερα.
Μηχανογραφήσαμε το σωματείο έχοντας έτσι μία αμεσότερη και εγκυρότερη εικόνα των εσόδων και εξόδων. Ταυτόχρονα καθιερώσαμε μια γρηγορότερη και πιο αξιόπιστη επικοινωνία και ενημέρωση με τους γονείς.
Με την μηχανογράφηση θεσπίσαμε και ένα πρόγραμμα αξιολόγησης των αθλητών μας ανά τετράμηνο στο οποίο οι προπονητές καταγράφουν και αξιολογούν σε συγκεκριμένους τομείς όπως τεχνική, σωματική ανάπτυξη, συμπεριφορά και προσωπικότητα.
Όλα τα παραπάνω μας έδωσαν την ευκαιρία να αξιολογηθούμε και να επιλεχθούμε από τον ΟΠΑΠ για την ένταξη στο πρόγραμμα ακαδημιών του ως ένα από τα σωματεία με την μεγαλύτερη βαθμολογία. Η επιλογή αυτή μας δίνει την δυνατότητα συμμετέχουμε σε ένα πανελλαδικό δίκτυο ακαδημιών καλαθοσφαίρισης, στο οποίο θα παίρνουμε μέρος σε κοινές δράσεις υπό την αιγίδα του ΟΠΑΠ. Δίνει επίσης την δυνατότητα σε προπονητές, γονείς και αθλητές να συμμετάσχουν και να επιμορφωθούν σε διάφορα θέματα που αφορούν το άθλημα μας. Επίσης μια μεγάλη ομάδα επιστημόνων όπως διατροφολόγοι, παιδοψυχολόγοι κλπ θα βοηθούν τους γονείς να κατανοήσουν συμπεριφορές και αντιδράσεις μέσα στην οικογένεια, σε ημερίδες που θα διοργανώνονται στο νησί μας. Τέλος δεδομένη θεωρείτε η παροχή υλικοτεχνικής υποδομής στο σωματείο μας βάση των αναγκών μας. Δυστυχώς, με την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την ενημέρωση προς τους γονείς, ακυρωθήκαν όλες οι προγραμματισμένες αφίξεις των στελεχών του ΟΠΑΠ, καθώς επίσης και η παραλαβή του αθλητικού υλικού.
Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι να αριθμεί ο σύλλογος αυτή τη στιγμή 175 παιδιά και να είναι ένας από τους ελάχιστους που έχει συμμετοχή σε όλα τα αγωνιστικά τμήματα Δωδεκανήσου. Όλα αυτά δεν θα τα είχαμε καταφέρει αν δεν υπήρχε η άριστη συνεργασία των προπονητών της διοίκησης και των γονέων.
Τέλος δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς μας, οι οποίοι πίστεψαν στο έργο μας και χρηματοδότησαν και φέτος την προσπάθειά μας. Στοχεύοντας στην αναγέννηση του συλλόγου μας, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τέτοιους υποστηρικτές, οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται στο πλευρό μας για πολλά χρόνια. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που αναγνωρίζεται με αυτόν τον τρόπο η δουλειά μας, ενώ παράλληλα έχουμε αναπτύξει τέτοιου είδους εμπιστοσύνη με την τοπική κοινωνία.
Οι προπονητές μας σε αυτή την δύσκολη για όλο τον κόσμο περίοδο έχουν φροντίσει να στείλουν βιντεάκια με ασκησιολόγιο για τους αθλητές όλων των ηλικιών είτε μέσα στο σπίτι είτε στην αυλή αν υπάρχει.
Παράλληλα όλος ο σύλλογος θέλει να στείλει ένα μήνυμα. Σε όλους μας λείπει το μπάσκετ αλλά ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ώστε όταν αυτό περάσει να μπορέσουμε και πάλι όλοι μαζί να χαρούμε αυτό αγαπάμε».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου