Ειδήσεις

Αποζημίωση 800 ευρώ στις επιχειρήσεις με προσωπικό έως 5 άτομα που κλείνουν με κρατική εντολή

Mόνο οι επαγγελματίες που κλείνουν την επιχείρησή τους με κυβερνητική απόφαση και απασχολούν έως 5 εργαζομένους θα δικαιούνται την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ, σύμφωνα με όσα  ανέφεραν στο Capital.gr αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Τρίτη ο Υπ. Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης, εξήγγειλε πως “στις περιπτώσεις ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και ατομικών επιχειρήσεων (που απασχολούν μέχρι 5 εργαζόμενους και είναι στους ΚΑΔ) προβλέπεται αποζημίωση 800 ευρώ”.

Αρμόδιες πηγές του Capital.gr διευκρινίζουν πως η αποζημίωση αυτή  θα αφορά -με βάση τον έως τώρα σχεδιασμό- τους ιδιοκτήτες πληττόμενων επιχειρήσεων έως 5 ατόμων που έκλεισαν με κυβερνητική απόφαση και όχι τους ιδιοκτήτες πληττόμενων επιχειρήσεων έως 5 ατόμων που συνεχίζουν να λειτουργούν.

Η αποζημίωση των 800 ευρώ θα αφορά και τους αυτοαπασχολούμενους, δηλαδή τους επαγγελματίες και εκείνους που ασκούν ελεύθερη επαγγελματική δραστηριότητα, χωρίς προσωπικό, με τον όρο ότι η δραστηριότητά τους ανήκει στη λίστα των πληττόμενων κλάδων και ταυτόχρονα το κράτος έχει απαγορεύσει την άσκηση της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

Αντίθετα, όσοι εργοδότες με προσωπικό έως 5 άτομα και αυτοαπασχολούμενοι (επαγγελματίες που δουλεύουν μόνο τους-χωρίς προσωπικό) ασκούν δραστηριότητα που ανήκει στη λίστα των πληττόμενων κλάδων αλλά η δραστηριότητά τους δεν έχει απαγορευτεί από την κυβέρνηση, δεν θα δικαιούνται (με βάση τον έως τώρα σχεδιασμό) την αποζημίωση των 800 ευρώ.

πηγή capital.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου