Αθλητικά

Πυρ και μανία με Μάγκο!

Η αποχώρηση του Πανιωνίου Λέρου από το πρωτάθλημα των παμπαίδων έχει και συνέχεια, αφού το σωματείο εξέδωσε και ανακοίνωση, στην οποία ζητάει την εξαίρεση του διαιτητή Γιάννη Μάγκου, τον οποίο χαρακτηρίζει ανεπαρκή. Αναλυτικά, η ανακοίνωση: «Ο Αθλητικός Όμιλος Καλαθοσφαίρισης Πανιώνιος Λέρου εδώ και μια δεκαετία που επαναδραστηριοποιήθηκε, συμμετέχει ανελλιπώς στα πρωταθλήματα και τουρνουά υποδομών του Νομού που τελούν υπό την αιγίδα της Τοπικής Επιτροπής Καλαθοσφαίρισης. Λόγω γεωγραφικής θέσης, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ο Πανιώνιος Λέρου είναι το σωματείο με τα μεγαλύτερα αναλογικά έξοδα (ταξίδια, έξοδα διαιτησίας κλπ) και συγχρόνως είναι το σωματείο με τα λιγότερα εντός έδρας παιχνίδια αφού κάποιες ομάδες λόγω εξόδων και απόστασης δεν προσέρχονται για να αγωνιστούν και επιλέγουν τον «μηδενισμό».
Σ’ όλη αυτή τη διαδρομή, ανεξαρτήτου βαθμολογικού ενδιαφέροντος, η ομάδα μας έχει επιδείξει συνέπεια όσον αφορά τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις. Μοναδική εξαίρεση σ’ αυτό αποτελεί ο εκτός έδρας αγώνας της ομάδας παμπαίδων με τον Ιπποκράτη Κω στον όποιο δεν προσήλθε λόγω δυσμενέστατων καιρικών συνθηκών.
Το Σάββατο 26 Μαρτίου κατά τη διάρκεια του αγώνα παμπαίδων με την ΕΑ Καλύμνου, το Δ.Σ. του Σωματείου βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να αποσύρει την ομάδα από τον αγωνιστικό χώρο, λόγω της ανεπαρκούς και ακατανόητης διαιτησίας του κυρίου Γ. Μάγκου, η οποία έθετε σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα και των 24 αθλητών! Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Μάγκος πριν την έναρξη του αγώνα κάλεσε τους προπονητές και τους αθλητές των δύο ομάδων και τους ενημέρωσε ότι «δεν θα τα σφυρίζω όλα…. για να προλάβουμε το καταμαράν….». Μετά από μια σειρά ακατανόητων αποφάσεων του, που εξόργισαν αθλητές, προπονητές, παράγοντες και θεατές και έθεταν σε κίνδυνο την ακεραιότητα των αθλητών, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου και σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος αναφέρει (ομολογεί;) στο φύλλο αγώνα «Κατά τη διάρκεια του α’ δεκαλέπτου στο 6ο λεπτό του αγώνα μετά από μία απόφασή μου να μη σφυρίξω παράβαση άουτ…..», η ομάδα του Πανιωνίου Λέρου με απόφαση του Δ.Σ. αποσύρθηκε.
Αντίστοιχη συμπεριφορά του ίδιου διαιτητή είχαμε και στον αμέσως προηγούμενο εντός έδρας αγώνα του παμπαιδικού με τον Φοίβο Κω όπου οι ακατανόητες αποφάσεις του προκάλεσαν την έκρηξη του προπονητή κ. Νάκου ο οποίος αποβλήθηκε λίγο πριν τη λήξη του αγώνα για έντονες διαμαρτυρίες και ενώ το παιχνίδι ήδη είχε κριθεί με νικήτρια την ομάδα του Πανιωνίου Λέρου.
Κλείνοντας σε ότι αφορά τις διαιτησίες του κ. Μάγκου, ανεξαρτήτου αποτελέσματος εντός ή εκτός έδρας, για την ομάδα του Πανιωνίου Λέρου είναι κάκιστες και προβληματικές και αυτό έχει επισημανθεί προφορικά στην Επιτροπή Διαιτησίας.
Το ΔΣ του Πανιωνίου Λέρου κατανοεί απόλυτα τα προβλήματα της ΤΕ και της Επιτροπής Διαιτησίας με την έλλειψη διαιτητών, ιδιαίτερα στο βόρειο συγκρότημα και για το λόγο αυτό υπήρχε μέχρι σήμερα ανοχή στις ανεπαρκείς διαιτησίες. Όμως «ο κόμπος έφτασε στο χτένι» και ζητούμε την εξαίρεση του διαιτητή Γ. Μάγκου από όλους τους αγώνες του Πανιωνίου Λέρου. Σεβόμαστε τον άνθρωπο, γονέα και εκπαιδευτικό κ. Μάγκο αλλά αμφισβητούμε τη διαιτητική του επάρκεια.
ΥΓ 1. Ο Πανιώνιος Λέρου σέβεται και τιμά όλα τα σωματεία του νομού με τα οποία διατηρεί άριστες σχέσεις.
ΥΓ 2. Στα εντός έδρας παιχνίδια όποτε υπάρχει πίεση χρόνου (μετακίνηση με καταμαράν) τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου διευκολύνουν τη μετακίνηση της φιλοξενούμενης ομάδας. Πρέπει να αναφερθεί ότι ουδέποτε φιλοξενούμενο σωματείο έχει χάσει το πλοίο της επιστροφής από τη Λέρο.
ΥΓ 3. Είναι η πρώτη φορά και ελπίζουμε η τελευταία, που το ΔΣ του Πανιωνίου Λέρου υποχρεώνεται να προβεί σε τέτοιου είδους ενέργεια.
«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΕΣ, ΟΧΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ»
Ο πρώην προπονητής του Πανιωνίου Λέρου Γιώργος Χατζηδάκης πήρε θέση για την επιστολή της ομάδας. Αναλυτικά, με δική του επιστολή γράφει τα εξής: «Αγαπητοί φίλοι με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση του Πανιώνιου Λέρου κατά της διαιτησίας του κ. Μάγκου. Δεν σας κρύβω ότι ανησυχώ . Μετά από μακροχρόνια συνεργασία με το εν λόγο σωματείο του Πανιώνιου Λέρου θα μου επιτρέψετε να αποκρυπτογραφήσω το βαθύτερο νόημα της συγκεκριμένης ανακοίνωσης:
Ο Αθλητικός Όμιλος Καλαθοσφαίρισης Πανιώνιος Λέρου εδώ και μια δεκαετία που επαναδραστηριοποιήθηκε.
1.Είναι το σωματείο με τα μεγαλύτερα αναλογικά έξοδα (ταξίδια, έξοδα διαιτησίας κλπ) και συγχρόνως είναι το σωματείο με τα λιγότερα εντός έδρας παιχνίδια αφού κάποιες ομάδες λόγω εξόδων και απόστασης δεν προσέρχονται για να αγωνιστούν και επιλέγουν τον «μηδενισμό». Σ’ όλη αυτή τη διαδρομή, ανεξαρτήτου βαθμολογικού ενδιαφέροντος, η ομάδα μας έχει επιδείξει συνέπεια όσον αφορά τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις.
2.Το Δ.Σ. του Πανιωνίου Λέρου κατανοεί απόλυτα τα προβλήματα της Τ.Ε. και της Επιτροπής Διαιτησίας με την έλλειψη διαιτητών, ιδιαίτερα στο βόρειο Συγκρότημα και για το λόγο αυτό υπήρχε μέχρι σήμερα ανοχή στις ανεπαρκείς διαιτησίες
3.Σεβόμαστε τον άνθρωπο, γονέα και εκπαιδευτικό κ. Μάγκο αλλά αμφισβητούμε τη διαιτητική του επάρκεια.
4.Είναι η πρώτη φορά και ελπίζουμε η τελευταία, που το ΔΣ του Πανιωνίου Λέρου υποχρεώνεται να προβεί σε τέτοιου είδους ενέργεια. Κύριοι του Δ.Σ. της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου όλα αυτά συμβαίνουν εδώ και μια δεκαετία στο νησί της Λέρου. Οι άνθρωποι που απαρτίζουν το Δ.Σ. της ομάδας προχώρησαν και έκαναν άλματα προόδου για χάρη του αθλήματος που αγαπούν. Διοργάνωσαν τα καλύτερα final – four σύμφωνα πάντα με τα δικά σας λεγόμενα. Έβαζαν πάντα υψηλούς στόχους με τις μικρότερες προϋποθέσεις. Κύριοι της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου τα παιδιά του Πανιωνίου Λέρου είναι μπασκετικοί ήρωες και όχι πρόσφυγες στην χώρα τους. Ελπίζω να μην έχουν την ίδια μεταχείριση που επεφύλαξε το νεοσύστατο Ελληνικό κράτος σε σημαντικές προσωπικότητες της χώρας αλλά και στους μεγάλους ήρωες τις πατρίδα μας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου