Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του την 1η και 15η ημέρα κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, αφέθηκε χθες, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και του Εισαγγελέα Υπηρεσίας, ένας 50χρονος Ροδίτης, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών με την μορφή της κατοχής και αγοράς.
Ο 50χρονος, όπως έγραψε η «δημοκρατική» συνελήφθη την 24η Μαρτίου 2016 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.
Εντοπίστηκε έξω από την οικία του στην οδό Γ. Παπανδρέου το μεσημέρι της 24ης Μαρτίου 2016 και σε έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού σ’ αυτήν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 6,5 γραμμαρίων, μια πλαστική συσκευασία με ηρωίνη βάρους 0,6 γραμμαρίων, δύο πλαστικές συσκευασίες με κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη βάρους 3,6 γραμμαρίων, τρείς πλαστικές  συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 3,8 γραμμαρίων, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, δύο χάρτινα ποτήρια με σπόρους κάνναβης, 865 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Σε άλλη οικία του στην οδό Θεμ. Σοφούλη βρέθηκε μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Σημειώνεται ότι τα ναρκωτικά και οι ζυγαριές ήταν επιμελώς κρυμμένα σε διάφορα σημεία της οικίας του.
Απολογούμενος υποστήριξε ότι είναι εξαρτημένος χρήστης ναρκωτικών από το έτος 2008 κι ότι ξεκίνησε τη χρήση μετά το θάνατο οικείου του προσώπου.
Υποστήριξε ότι οι ποσότητες ναρκωτικών, που βρέθηκαν στην κατοχή του είναι για ιδίαν χρήση και ότι τις προμηθεύτηκε από έναν αθίγγανο, με καταγωγή από τις Σέρρες, που διαμένει στον καταυλισμό του Κορακόνερου, έναντι 700 ευρώ. Εργάζεται, όπως είπε σε δύο δουλειές και έχει μηνιαία έσοδα ύψους 1.500 ευρώ ενώ είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών.
Επεσήμανε ακόμη ότι ουδέποτε πώλησε ναρκωτικά σε οποιονδήποτε.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Στέλιος Κιουρτζής.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ