ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον κατάλογο με τις προτάσεις του  Conde Nast Traveler για το 2025 τα νησιά μας

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ

Τα ελ­λη­νι­κά νησιά Μύ­κο­νος και Σα­ντο­ρί­νη μπο­ρεί να είναι τα αγα­πη­μέ­να των μέσων κοι­νω­νι­κής δι­κτύ­ω­σης, αλλά με πε­ρισ­σό­τε­ρα από 200 κα­τοι­κη­μέ­να νησιά διά­σπαρ­τα στο Αι­γαίο, τη Με­σό­γειο και το Ιόνιο Πέ­λα­γος, υπάρ­χουν πολλά άλλα – μικρά και με­γά­λα, που πα­ρου­σιά­ζουν με­γά­λο του­ρι­στι­κό εν­δια­φέ­ρον. Ο κα­τά­λο­γος του Conde Nast Traveler (CNT) ανα­φέ­ρει τη Μήλο ως το πρώτο ελ­λη­νι­κό νησί που προ­τεί­νε­ται για το 2025. Ωστό­σο, στο σύ­νο­λο τα νησιά που ανα­φέ­ρο­νται είναι 34.

Η σειρά που ακο­λου­θεί αντι­κα­το­πτρί­ζει τις προ­σω­πι­κές από­ψεις της πο­λυ­τα­ξι­δε­μέ­νης ομά­δας του Conde Nast traveler (CNT), τα τοπία, το φα­γη­τό, τις πα­ρα­λί­ες, τα ξε­νο­δο­χεία και πολλά άλλα. Όλα έχουν τα πλε­ο­νε­κτή­μα­τά τους, αλλά όσον αφορά την ικα­νο­ποί­η­ση της χρυ­σής τομής της αυ­θε­ντι­κής νη­σιω­τι­κής γοη­τεί­ας, των έξυ­πνων ξε­νο­δο­χεί­ων και της σχε­τι­κά εύ­κο­λης προ­σβα­σι­μό­τη­τας, η Μήλος, η οποία έχει απευ­θεί­ας πτή­σεις από την Αθήνα και η Πάρος με απευ­θεί­ας πτή­σεις από το Λον­δί­νο απο­τε­λούν πο­λύ­τι­μες προ­τά­σεις για το κα­λο­καί­ρι του 2025.

Τα τε­λευ­ταία χρό­νια, νησιά που απο­τε­λού­σαν ένα καλά φυ­λασ­σό­με­νο το­πι­κό μυ­στι­κό – η Μήλος, η Φο­λέ­γαν­δρος, η Τήνος και η Κέα, για πα­ρά­δειγ­μα – έχουν αρ­χί­σει να λά­μπουν στη διε­θνή σκηνή, χάρη στα λα­μπε­ρά νέα ξε­νο­δο­χεία που άνοι­ξαν (και, για ένα νησί – την Πάρο ξε­κί­νη­σε η προ­βο­λή της και στο Netflix). Άλλοι προ­τι­μούν να μεί­νουν κάτω από το ρα­ντάρ, αρ­κού­με­νοι σε έναν πιο αργό, πιο αυ­θε­ντι­κό τρόπο ζωής.

Η λίστα με τα κα­λύ­τε­ρα ελ­λη­νι­κά νησιά ακο­λου­θεί:

Μήλος

Πάρος

Ύδρα

Σίφ­νος

Σα­ντο­ρί­νη (ιδα­νι­κή για νε­ό­νυμ­φους)

Σύρος

Φο­λέ­γαν­δρος

Κρήτη

Κέρ­κυ­ρα

Νάξος

Κε­φα­λο­νιά

Άν­δρος

Σέ­ρι­φος

Μύ­κο­νος

Ζά­κυν­θος

Αμορ­γός

Παξοί

Λευ­κά­δα

Ιθάκη

Τήνος

Πά­τμος

Ρόδος

Σύμη

Αστυ­πά­λαια

Σκιά­θος

Αί­γι­να

Κα­στε­λό­ρι­ζο

Αντί­πα­ρος

Λέρος

Σπέ­τσες

Κά­λυ­μνος

Κέα

Κως

Κύ­θνος

Πηγή: money-tourism.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.