Ειδήσεις

«Καμπανάκι» ΠΟΥ: Δεν θα είναι η τελευταία μετάλλαξη η Όμικρον

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ξανά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τονίζοντας ότι μπορεί η μετάλλαξη Όμικρον να είναι ηπιότερη από τη Δέλτα, αλλά παραμένει επικίνδυνη και δεν θα είναι η τελευταία.

Όπως επεσήμανε η Δρ. Μαρία Βαν Κέρκοβ του ΠΟΥ, υπάρχουν άνθρωποι που νοσηλεύονται με Όμικρον σε νοσοκομεία, ενώ κάποιοι από αυτούς πεθαίνουν. Όπως είπε, η υψηλή μεταδοτικότητα της Όμικρον οδηγεί σε μεγάλες εξάρσεις κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο, κάτι που θέτει υπό σημαντική πίεση τα συστήματα Υγείας, τα οποία είναι ήδη πολύ επιβαρυμένα, δεδομένου ότι έχουμε πλέον μπει στην τρίτη χρονιά αυτής της πανδημίας.

Επίσης σημείωσε ότι είναι σημαντική η μείωση της μετάδοσης της Όμικρον για μια σειρά από λόγους:

– Πρώτον, για την προστασία των ανθρώπων από μόλυνση, καθώς ενδέχεται να τους οδηγήσει στη σοβαρή νόσηση. Τονίζει μάλιστα ότι το ρίσκο είναι μεγαλύτερο για τα γηραιότερα άτομα και τους ανεμβολίαστους.

– Δεύτερον, οι ειδικοί δεν έχουν ακόμη κατανοήσει πλήρως τον αντίκτυπο της μετά-Covid περιόδου ή μακράς Covid.Έτσι, όσοι έχουν μολυνθεί από τον ιό, κινδυνεύουν να έρθουν αντιμέτωποι με πιο μακροχρόνιες συνέπειες.

– Τρίτον, όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των κρουσμάτων τόσο πιο δύσκολη καθίσταται η λειτουργία των νοσοκομείων αλλά και άλλων υπηρεσιών.

– Τέταρτον, όσο περισσότερο κυκλοφορεί ο ιός, τόσο περισσότερες ευκαιρίες έχει να μεταλλαχθεί.

Μάλιστα, τόνισε ότι η Όμικρον εξαπλώνεται με πολύ ταχείς ρυθμούς σε όλο τον κόσμο και δεν θα είναι η τελευταία παραλλαγή που προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς. «Η πιθανότητα εμφάνισης νέων παραλλαγών είναι άκρως υπαρκτή», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι δεν μπορούν να προβλεφθούν τα χαρακτηριστικά μιας νέας παραλλαγής που ίσως εμφανιστεί.

Πάντως, θα είναι σίγουρα πιο μεταδοτική για να καταφέρει να επικρατήσει έναντι των υπαρχόντων παραλλαγών του ιού και πιθανόν ικανή να διαφεύγει της ανοσίας.

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου