Αθλητικά

Ο Μελής στην επιτροπή αδειοδότησης!

Ο αντιπρόεδρος της Κ.Α.Ε. Κολοσσός Μιχάλης Μελής βρίσκεται, μεταξύ άλλων, στην επιτροπή αδειοδότησης της Basket League. Ουσιαστικά η επιτροπή είχε αποφασιστεί από πέρσι, ωστόσο ο κορωνοϊός οδήγησε στην καθυστέρηση της ολοκλήρωσής της σύστασης της και την συγκρότησης της σε σώμα. Έτσι, ορίστηκε στη χθεσινή γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ και θα έχει στόχο την εξυγίανση της Basket League, μέσω του ελέγχου των ομάδων που πριν περάσουν από την ΕΕΑ. Η επιτροπή αποτελείται από τον ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, τον Μιχάλη Μελή (αντιπρόεδρος Κολοσσού), τον Γιώργο Πανταζόπουλο (τεχνικός διευθυντής Περιστερίου), τον Σταύρο Κατσίκη (οικονομικός διευθυντής ΕΣΑΚΕ) και την Σουζάνα Δόγα (νομική σύμβουλος ΕΣΑΚΕ).
Η παραπάνω επιτροπή θα ελέγχει τα οικονομικά των ομάδων πριν περάσουν από την ΕΕΑ, με βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή τους στο επόμενο πρωτάθλημα να είναι είτε η εξόφληση των χρεών της φετινής, είτε η παρουσίαση συγκεκριμένου πλάνου διακανονισμού τους. Στην περίπτωση που δεν τηρούνται οι διακανονισμοί θα αφαιρείται ένας βαθμός στα τέλη Δεκέμβρη, και ακόμα ένας τον Μάρτη. Παράλληλα, αποφασίστηκε η μείωση της εγγυητικής επιταγής επιταγής από τις 140.000 ευρώ στις 80.000 λόγω του κορωνοϊού, ενώ θα πρέπει να έχει κατατεθεί στο διάστημα από 30/6 ως και 31/10.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Α.Κ.Ε.: «Με τη ψήφιση του Κανονισμού που προβλέπεται στο άρθρο 105 παράγραφος 4 του ισχύοντος αθλητικού νόμου, ολοκληρώνεται ο κύκλος των μεταρρυθμίσεων που είχαν εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ το προηγούμενο καλοκαίρι. Στη χθεσινή συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΕΣΑΚΕ ψηφίστηκε ο Κανονισμός που αφορά τους ειδικότερους όρους, τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια για την συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League όπως, επισης, η διαδικασία ελέγχου και τήρησης των προϋποθέσεων που είναι υποχρεωμένες να πληρούν οι ΚΑΕ. Σκοπός των σημαντικών αλλαγών στις οποίες προχωρά ο ΕΣΑΚΕ είναι η διασφάλιση της αξιοπιστίας και του «υγιούς» ανταγωνισμού στο Πρωτάθλημα, η βελτίωση του αγωνιστικού επιπέδου και θεάματος που προσφέρει η Stoiximan Basket League στους Έλληνες φίλάθλους.
«Μετά την επιστροφή στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων με την υπογραφή με την ΕΡΤ τριετούς συνεργασίας για όλες τις ΚΑΕ του Πρωταθλήματος, ο ΕΣΑΚΕ παρεμβαίνει ουσιαστικά και αποκτά ρόλο εγγυητή στην αδειοδότηση των ΚΑΕ», σημείωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος.
«Οι ομάδες και οι ιδιοκτήτες των ΚΑΕ, στους οποίους βασίζεται η λειτουργία των ομάδων και έχουν κρατήσει «όρθιο» το επαγγελματικό μπάσκετ στην δύσκολη περιόδο της πανδημίας, θα έχουν ουσιαστικό ρόλο στην διαδικασία αδειοδότησης των ΚΑΕ προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιοπιστία του Πρωταθλήματος, αλλά και για να γνωρίζουμε νωρίτερα από ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα ποιές ομάδες θα μετέχουν στην διοργάνωση», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ.
«Σήμερα και μετά την θεσμική παρέμβαση που πετύχαμε σε συνεργασία με την Πολιτεία, έγινε ένα ακόμη βήμα προς τον εκσυγχρονισμό και την εξυγίανση του επαγγελματικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ που σε αυτή την δύσκολη περίοδο της πανδημίας άντεξε χάρις στην αγάπη των Ελλήνων φιλάθλων και αναπτύσσεται περαιτέρω», υπογράμμισε ο κ. Γαλατσόπουλος».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου