Ατάκτως Ερριμμένα

“Eνα άλμα πιο γρήγορο, από τη φθορά”, για τον “Ενάρετο Κύκλο”

Η πρώτη παρουσία ως υποψηφίου Δημάρχου προχθές του κ. Αντώνη Καμπουράκη. Μια παρουσία, με ένα λόγο διαφορετικό, απ’ αυτόν που έχουμε συνηθίσει στις πολιτικές τοποθετήσεις. Ενας λόγος απλός, κατανοητός, με συναίσθημα, αλλά και ρεαλισμό, ενωτικός, με πολύ καλά ελληνικά, πέρα από τις ξύλινες πολυφορεμένες πολιτικές ατάκες και από στήθους. Ένα ύφος άλλης αισθητικής. Που δείχνει έναν μη επαγγελματία της πολιτικής, δίνοντας μέσα από σημεία του λόγου του, το δικό του στίγμα για την παρουσία ενός Δημάρχου:

«Για μένα ο Δήμαρχος, ΔΕΝ είναι για τα καφενεία, τα πανηγύρια και τα τσίπουρα. Είναι για να σχεδιάσει τις λύσεις, και να κάνει έργο, που θα φτάνει σε όλους τους συμπολίτες μας. Σε όλο το νησί μας. Ούτε μπαίνω σε αυτό τον αγώνα, για να ασχοληθώ με τις μικρότητες και την παραπολιτική. Η κριτική μου προς όλους, θα είναι πάντα Πολιτική. Δεν θα με ακούσετε, ούτε να απαντάω στη λάσπη με λάσπη, ούτε να διχάζω, ούτε να ρίχνω το επίπεδο, της εκλογικής αντιπαράθεσης… ΔΕΝ ψάχνω δέκα  λόγους για να ΜΗΝ γίνει κάτι, αλλά αντίθετα: τον ένα καλό λόγο, για να γίνει κάτι. ΔΕΝ με ενδιαφέρει να γίνω άλλος ένας τροχονόμος συμφερόντων, κι αδιεξόδων… Αληθινή ικανότητα διεκδίκησης, δεν σημαίνει «στημένα» ραντεβού σε Υπουργικά Γραφεία, ή στο Δημαρχείο για φωτογραφίες αυταρέσκειας.»

Είναι σίγουρο, πως πολλοί έμειναν σ’ αυτές τις αποστροφές του λόγου του. Γιατί όλοι, έχουμε κουραστεί από αυτοδιοικητικούς της εποχής Γκόρτσου, με παρουσία και χειραψίες στα καφενεία, με λαγούς που βγάζουν από τα καπέλα κάθε παραμονές εκλογών, με χαρτοπόλεμο υβριστικών δελτίων τύπου για τους αντιπάλους. Με παρατρεχάμενους στο fb που είχαν οριστεί (παγκόσμια πρωτοτυπία) να παρακολουθούν τις φωτογραφίες που δημοσίευαν απελπισμένοι  πολίτες, από δρόμους με λακκούβες ή κατεστραμμένα πεζοδρόμια, για να τρέχουν να τις καλύψουν και υπερηφάνως να ποστάρουν μετά φωτογραφία αποκατάστασης της ζημιάς. Γιατί κάποτε, όπως είπε ο κ. Καμπουράκης: «Η σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση, ΔΕΝ μπορεί ούτε να αυτοσχεδιάζει με προχειρότητα, ούτε να λειτουργεί σαν κομματάρχης, του περασμένου αιώνα. Οι νέες προκλήσεις, απαιτούν νέες αντιλήψεις, και νέες πρακτικές. Νέες συμπεριφορές. Και Νέα «Υλικά.».

Ξεκινώντας λοιπόν από αυτό το άλλο ύφος, από την πεποίθηση  του κ. Καμπουράκη πως: “Ο πολιτισμός μας, ΔΕΝ είναι πάρεργο. Διατηρώντας ζωντανή τη μοναδική ταυτότητά μας, όπως σμιλεύτηκε μέσα στους αιώνες, οφείλουμε να την αναδείξουμε, και να την προσαρμόσουμε με επιτυχία, στους σημερινούς καιρούς.» υπάρχει ελπίδα,για να κάνουμε «ένα άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά». Και να πετύχει ο «Ενάρετος Κύκλος» που περιέγρραψε: «Mόνο ένας τόπος που έχει αξία για τους μόνιμους κατοίκους του, μπορεί να έχει αξία, και για τους επισκέπτες του. Καλύτερη ζωή στη Ρόδο, σημαίνει και καλύτερο τουριστικό προϊόν της Ρόδου. Σημαίνει, και καλύτερες ευκαιρίες, για την τοπική οικονομία, καλύτερη ζωή για όλες τις Ροδίτισσες, και για όλους τους Ροδίτες.»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου