ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στ. Κουσουρνάς: «Ας μην βιάζονται κάποιοι να με βγάλουν από τη μέση»

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Στάθης Κουσουρνάς

«Βιά­ζο­νται και θα σκο­ντά­ψουν όσοι επι­χει­ρούν να με απο­σύ­ρουν. Να κά­νουν υπο­μο­νή. Οποια­δή­πο­τε σε­να­ριο­λο­γία βλά­πτει τους ίδιους και αυτό που θέ­λουν να υπη­ρε­τή­σουν».

Αυτό δή­λω­σε χθες, ομι­λώ­ντας στους δη­μο­σιο­γρά­φους, ο δή­μαρ­χος Ρόδου κ. Στά­θης Κου­σουρ­νάς, με αφορ­μή τις φήμες που πρό­σφα­τα κυ­κλο­φό­ρη­σαν και τον θέ­λουν να μην είναι ξανά υπο­ψή­φιος.

«Έχω δη­λώ­σει πάρα πολ­λές φορές και στην πα­ρά­τα­ξή μου ότι η από­φα­ση είναι κα­θα­ρά δική μου υπό­θε­ση. Επε­σή­μα­να επί­σης ότι αυτό θα γίνει εντός του Φε­βρουα­ρί­ου», δή­λω­σε ο κ. Στά­θης Κου­σουρ­νάς.

Σε ερώ­τη­ση σχε­τι­κά με τα απο­τε­λέ­σμα­τα των δη­μο­σκο­πή­σε­ων που έχουν διε­νερ­γη­θεί μέχρι τώρα και δεν φαί­νε­ται να είναι και ευ­νοϊ­κά για τον ίδιο, ο κ. Στά­θης Κου­σουρ­νάς δή­λω­σε:

«Σας είπα εδώ και καιρό πως η από­φα­σή μου θα λη­φθεί ανε­ξαρ­τή­τως των απο­τε­λε­σμά­των που εμ­φα­νί­ζο­νται στις δη­μο­σκο­πή­σεις οι οποί­ες θεωρώ πως είναι φω­το­γρα­φί­ες της στιγ­μής. Το 2010, σας θυ­μί­ζω ότι μέσα σε δε­κα­πέ­ντε ημέ­ρες υπήρ­χε με­τα­τό­πι­ση των δη­μο­σκο­πή­σε­ων κατά δε­κα­πέ­ντε με εί­κο­σι μο­νά­δες. Δεν θέλω να σχο­λιά­σω πε­ρισ­σό­τε­ρο το θέμα αυτό. Υπάρ­χουν πολλά γκά­λοπ τα απο­τε­λέ­σμα­τα των οποί­ων μπο­ρούν να εκλη­φθούν και έτσι και αλ­λιώς».

Σε ερώ­τη­ση αν γνω­ρί­ζει τα ακρι­βή απο­τε­λέ­σμα­τα των δη­μο­σκο­πή­σε­ων ο κ. Στά­θης Κου­σουρ­νάς δή­λω­σε πως για ορι­σμέ­να πράγ­μα­τα είναι ενή­με­ρος και για άλλα όχι.

Ο δή­μαρ­χος Ρόδου χα­ρα­κτή­ρι­σε απα­ρά­δε­κτη την προ­σπά­θεια που φαί­νε­ται να γί­νε­ται σε κε­ντρι­κό επί­πε­δο για να δια­σπα­στούν οι με­γά­λοι νη­σιω­τι­κοί δήμοι. Τό­νι­σε μά­λι­στα πως αν στο νησί μας δη­μιουρ­γη­θούν τρεις ή τέσ­σε­ρις ΟΤΑ δεν θα είναι υπο­ψή­φιος στις εκλο­γές της Το­πι­κής Αυ­το­διοί­κη­σης, που θα διε­ξα­χθούν τον Μάιο.

«Με προ­βλη­μα­τί­ζουν οι πλη­ρο­φο­ρί­ες που βλέ­πουν τον τε­λευ­ταίο καιρό το φως της δη­μο­σιό­τη­τας. Μετά από επι­κοι­νω­νία που είχα με αρ­μό­διους φο­ρείς στην Αθήνα μου ανέ­φε­ραν, πως δεν ισχύ­ει κάτι τέ­τοιο. Έχω δη­λώ­σει πως αν δη­μιουρ­γη­θούν στη Ρόδο τρεις ή τέσ­σε­ρις δήμοι δεν με εν­δια­φέ­ρει το θέμα», τό­νι­σε ο κ. Κου­σουρ­νάς και πρό­σθε­σε πως αυτό που φαί­νε­ται να επι­διώ­κε­ται είναι απα­ρά­δε­κτο.

«Θα είναι απα­ρά­δε­κτο αυτό που πάει να γίνει. Πι­στεύω ότι δεν μπο­ρεί να προ­χω­ρή­σει κάτι τέ­τοιο. Προ­κα­τα­βο­λι­κά δη­λώ­νω πως δεν θα εν­δια­φερ­θώ αν οι πλη­ρο­φο­ρί­ες αυτές έχουν βάση», δή­λω­σε ο κ. Στά­θης Κου­σουρ­νάς και πρό­σθε­σε πως θα επι­διώ­ξει την επό­με­νη Τρίτη, 4 Φε­βρουα­ρί­ου, που θα βρί­σκε­ται στην Αθήνα συ­νά­ντη­ση με την πο­λι­τι­κή ηγε­σία του υπουρ­γεί­ου Εσω­τε­ρι­κών προ­κει­μέ­νου να ξε­κα­θα­ρί­σει αν θα γίνει διά­σπα­ση των με­γά­λων νη­σιω­τι­κών ΟΤΑ.

Επι­ση­μαί­νε­ται πως ο δή­μαρ­χος Ρόδου την ερ­χό­με­νη Τρίτη θα έχει συ­νά­ντη­ση με τον υπουρ­γό Πε­ρι­βάλ­λο­ντος κ. Μι­χά­λη Χρυ­σο­χο­ΐ­δη προ­κει­μέ­νου να συ­ζη­τή­σουν θέ­μα­τα σχε­τι­ζό­με­να με τα με­γά­λα έργα του νη­σιού μας.

«Την προ­σε­χή Τρίτη, 4 Φε­βρουα­ρί­ου, έχω συ­νά­ντη­ση στο υπουρ­γείο με τον κ. Μι­χά­λη Χρυ­σο­χο­ΐ­δη ο οποί­ος με κά­λε­σε για να συ­ζη­τή­σου­με θέ­μα­τα που σχε­τί­ζο­νται με τα έργα του νη­σιού μας. Προ­φα­νώς θα κάνω επί­σκε­ψη και στο υπουρ­γείο Εσω­τε­ρι­κών για να ενη­με­ρω­θώ αν υπάρ­χουν νέες εξε­λί­ξεις για το χω­ρο­τα­ξι­κό των ΟΤΑ», δή­λω­σε ο κ. Στά­θης Κου­σουρ­νάς.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.